Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně vychází spotřeba potravin a alkoholu 1:1. (u mé osoby) Jinak inflace je ročně 10 %. Až ta bublina praskne to bude mela.;-)

0 0
možnosti
VH

Máte pravdu. Vaši. Proto vám musím doporučit, co doporučuji těm s průměrnou půlkou kuřete:  n a s t u d u j t e    c o   j e    s t a t i s t i k a. Až pochopíte její principy, nebudete se tak nesmyslně pozastavovat ne statistickými čísly.

  Statistika opravdu není o Frantovi z Horní Dolní či o žižkovském Pepíkovi.  Je prostě o definovaných (průměrných) hodnotách a zejména o jejich vývoji. Opravdu nejde jedním číslem vyjádřit procento růstu nákladů babičky v LDN, rodičů dítěte, rodičů pěti dětí a bezdětné rodiny skvěle vydělávajících manželů.  Statistika takové ambice nemá.

  K vašemu výpočtu: nemůže být vaše "inflace" způsobena faktem, že vaše děti mají čím dále větší spotřebu? Moje tři děvčata tedy každým rokem větší spotřebu měla. (Dotaz, zda váš celý spotřební koš tvoří nákup v Kauflandu, či kde, raději ani nevznesu.  Nebo jste tak chudí, že 5.200 je celý váš příjem?)

1 2
možnosti
PD

To je marné, to je marné, to je marné.

2 0
možnosti
DM

A co jste tedy proti te inflaci uz udelal, kdyz vam tolik vadi?

0 4
možnosti
Foto

A co měl jako dělat? Unést Singera do černého lesa?

0 0
možnosti
PK

Já jako senior jsem v r.2013 nevyužíval 34% spotřebního koše. Nenakupoval jsem nic v položkách - nebo zanedbatelně alkohol, kouření nula

- 2  alkohol a tabák

- 7  doprava -  jako Pražák mám díky ČSSD volnou opencard a dál nevytáhl jsem paty

- 9  restaurace a kultura televize a počítač je asi v komunikacích

- 11  stravování a ubytování

U potravin těch 30% považuji za reálné. Nemám vlastní ČSÚ abych zkoumal pohyb cen u dalších položek koše - např. prezervativů, masáží všeho druhu nebo pohřební služby, které jsem ještě též nevyužil.

0 0
možnosti
PD

Proč nenapíšeš rovnou, že díky ČSSD ti dopravu platí druzí. Není doprava zadarmo.

1 2
možnosti

Stejný výpočet vyšel i naší rodině.A  zdá se mi , že se růst cen i nadále  nezastavuje, týden co týden se na svém pravidelném nákupu děsím a domů nosím všeho méně nežli

dříve.

1 0
možnosti
PK

Ony se výrazně zvyšují ceny i u slev kdysi obvyklých - 19,90 je dnes 24,90. V tzv. slevách se prodá mraky zboží a neumím si představit jak toto výpočet inflace může zahrnout.

1 0
možnosti
Foto

Ano, tak nějak to je. Ale režim tvrdí, že je inflace 1% a devalvoval konunu, aby prý byla inflace 2%. Ve skutečnosti se devalvace dříve nebo později promítne do cen velá a ty poskočí (navíc, kromě inflace normální) zhruba o 10% Rv

4 1
možnosti
PD

Jak se, proboha, 7% devalvace může promítnout do 10% inflace? To jsou kydy, že na to nejde ani nijak rozumně reagovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik