Americká NSA špehuje i české občany

Jejich odposlouchávací středisko je umístěno i v Praze. Česká vláda je však evidentně v klidu. Jen ať Američané pracují i u nás. My přece máme asi nakročeno k protektorátu č. 2. Nejedná se o jediné středisko americké špionáže. Po světě jich je cca 80. 

Viz podrobnosti na portále  http://www.theguardian.com/world/2013/oct/26/nsa-surveillance-brazil-germany-un-resolution

Německý magazín Der Spiegel informoval, že telefonní číslo mobilu Angely Merkelové bylo na sběrném seznamu americké špionážní agentury NSA od roku 2002 a bylo zřejmě odposloucháváno déle než deset let. Číslo Merkelové bylo stále ještě na seznamu NSA několik týdnů před tím, než prezident Obama navštívil Merkelovou letos v červnu v Berlíně. Je dost možné, že i čeští politici jsou dlouhodobě odposloucháváni. Kdoví, kdo jejich záznamy poslouchá?  K čemu by jinak jejich odposlouchávací zařízení v Praze sloužilo?

Chování USA ve vztahu ke svým spojencům je více než pochybné. Paranoia z terorismu, který vlastně vnikl jako odezva na postupy Američanů proti suverénním státům v Asii a Africe, je stále silnější. Je více než pravděpodobné, že bychom o terorismu nečetli, kdyby se USA nevměšovali do záležitostí jiných států. Také k tomu nedostali od nikoho mandát. Rozvoj militantních skupin v islámských zemích nastal až po aktivitách Američanů v řadě zemí s obyvateli tohoto vyznání.

Autor: Jiří Soudek | pondělí 28.10.2013 21:45 | karma článku: 11,77 | přečteno: 583x