Kariérní řád aneb Hrdá ministryně znechutí 100 000 voličů

Stejně jako inkluzi provází i přípravu kariérního řádu především potřeba odškrtnout si k určitému datu zadaný úkol. Stejně jako v případě inkluze se pak budeme planě utěšovat, jak se to časem „usadí“.

„Proto jsem odmítala papíry, razítka či manažerské kompetence, které se původně měly ověřovat,“ holedbá se Valachová. Ale co jiného než papíry a razítka bude dokladové portfolio? V Harry Potterovi jsme viděli kouzlo chránící věci v trezoru, které při pouhém dotyku množilo věci. Podobně pracují i byrokrati na MŠMT, kteří každým svým hnutím množí papírování. Dokážou množit i eurobyrokratické požadavky na projekty. Dokladem je doslova papírové šílenství kolem hodiny pohybu navíc.

Aby množení nebylo málo, kariérní řád zavádí zbytečné pozice mentora profesního rozvoje a koordinátora vlastního hodnocení školy. Odkud vzalo ministerstvo tento nápad? Kde se vzala skutečná potřeba nových funkcí? Mentorství a koordinátorství teď zkrátka frčí. Možná ministerstvo plánuje jako kariérní postup rozdat polovině učitelského sboru nějaké ty funkce. A žádná z nich se neobejde bez papírování. S razítkem nebo bez razítka. Stejně jako se množí papírování s náběhem inkluze podle vyhlášky 27.

Znechucení učitelů vyjádřili diskutující na webu Česká škola: „Tohle už není na občanský neklid, ani stávku. Tohle je na defenestraci a pořádné vymetení Augiášova chléva v Karmelitské.“ A druhý přidává trochu věštecky: „Tento kariérní řád je poslední hřebíček do rakve šancí ČSSD na přijatelnou porážku v podzimních parlamentních volbách 2017, pač to i díky kantorům pro ČSSD skončí debaklem. Potom už Kateřina nebude vytvářet vůbec nic.“ 

Autor: Zdeněk Sotolář | pátek 4.11.2016 9:02 | karma článku: 27,91 | přečteno: 797x