Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímalo by mě co vlastně lidé vyhazují. Poté, co na konci loňského roku MHMP vyhlásil třicetiprocentní zdražení odpadu od letoška a jeden z argumentů bylo zlevnění odvozu bioodpadu jsem začal vážit co vyhazuji. Za půl roku jsem ze své jednočlenné domácnosti vyhodil:

17,317 kg směsného odpadu

5,555 kg vytříděných plastů

7,105 kg vytříděného papíru

5,88 kg skla

5,71 kg nápojových kartonů

3,175 kg kovových odpadů

to vychází na čtvrt kila všech odpadů na den - tedy čtvrtinu udávaného množství na osobu/den, pouze u směsného odpadu na cca 100 g/den.

Kromě toho jsem odvezl do sběrného dvora 44,965 kg bioodpadu co nejde dobře kompostovat na vlastním kompostu (ostříhaný živý plot s větvičkami) a 43,385 kg suti ze stavební úpravy. A za to všechno musím teď zaplatit 672,- Kč - faktura za první pololetí. Když u nás ve čtvrtek lidé vytáhnou popelnice na chodníky vidím ty velké přeplněné od čtyřčlenných rodin až nejde zavřít víko, menší od dvoučlenných domácností také a ta moje nejmenší obsahuje jednou za čtrnáct dní něco přes kilo odpadu.

PS. nejsem žádný zanícený ekologický aktivista - spíš naopak takoví jsou mi protivní ale pokud mám možnost třídit proč to nedělat.

1 0
možnosti
Foto

U nás je to podobné. Popelnici - poloprázdnou - nám stačí vysunout tak jednou za půl roku.

0 0
možnosti
PK

Nejen vysoké pořizovací náklady spaloven, ale též nesouhlas místního zastupitelstva. Faktem je , že od doby , kdy tady například RWE Entsorgung postavila první skládku v BnJ se dosti jak v legislativě, tak v praxi pohnulo dobrým směrem....

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 691x
Liberál s pravicovým myšlením. Kandidát do zastupitelstva Jihomoravského kraje a zastupitel obce Ladná. Člen rady pro marketing a cestovní ruch města Brna.

Seznam rubrik