Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NH

Jimmi Carter a Teng Siao-pching.

Hezká pohádka, ale skutečně pouze pohádka, která je tisíckrát na internetu omílána a má skoro tak dlouhé fousy, jako ta o nepřistání Američanů na Měsíci,

0 0
možnosti
Foto

To, že o něčem nevíte, neznamená, že se to nestalo.

0 0
možnosti
OF

Je to složité. Myslím si, že za rok,dva budeme chytřejší. Němci na sebe vzali velké břemeno, držme jim palce , ať to zvládnou. :-P

1 0
možnosti
Foto

To by byla ta nejlepší zpráva, ale asi to bude trvat déle, než rok nebo dva.

0 0
možnosti
Foto

Emrichu, vítám Tě doma, a není to tu jednoduché...

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Tě, Horste Antone, jednoduché to není nikde. ;-)

0 0
možnosti
JL

Konecne nekdo, a to ukazuji na vas pisateli, rekl neco pravdiveho. Mluvim o ukazce emigrace do USA. Mohu sam podvrdit pravdivost vasich slov.. Dekiji za vasi ukazku.

0 0
možnosti
NH

píšete v článku: "Pokud však příznivci migrace považují každého, kdo nesdílí jejich víru v jednoznačný přínos imigrace pro budoucnost, za člověka méněcenného, nedovzdělaného, plného předsudků a dokonce rasistu, pak se k jejich táboru těžko může přidat skutečně demokraticky smýšlející člověk. Proto jsem svého času kritizoval petici Vědci proti strachu a lhostejnosti."

Nevím, proč jste svého času kritizoval petici "Vědci proti strachu a lhostejnosti" a proto jsem ji vyhledal a přečetl.

Nikde jsem ale v textu nenašel, že by autoři této petice považovali každého, kdo nesdílí jejich víru, za člověka méněcenného, nedovzdělaného, plného předsudků a dokonce rasistu. Jak jste na to přišel???

Není to nakonec tak, že si tyto negativní přívlastky sám přisvojujete?? Špatné svědomí??? ;-D

0 1
možnosti
Foto

"My, zde podepsaní vědci a vědkyně, pracovníci akademických a výzkumných institucí, jsme velmi znepokojeni prudkým nárůstem xenofobie ve společnosti. Mnozí politici i média užívají rétoriku strachu z cizinců a lhostejnosti k jejich utrpení, dříve považovanou za extrémní a nepřijatelnou. O imigrantech, lidských bytostech, se píše, jako by šlo o škodnou zvěř či parazity valící se do naší vlasti, aby vysávali sociální systém nebo rovnou vraždili a znásilňovali. Cizinci žijící v Evropě jsou vykreslováni jako pátá kolona, podvodníci a zločinci. Muslimové jsou házeni do jednoho pytle s teroristy, bez ohledu na jejich skutečné názory či nepřebernou rozmanitost náboženských směrů, které vyznávají. Dennodenně se z našeho údajně holubičího národa ozývají hlasy přející té či oné skupině cizinců smrt. Nic z toho neodpovídá realitě a neodráží ani tak skutečnou migrační krizi, jako nemoc naší vlastní společnosti, která ztrácí lidskost a zdravý rozum."

Tolik citace prvního odstavce. Vědci jsou znepokojeni stavem, který neodpovídá realitě. Xenofobii šíří pár jedinců, xenofobie nenarůstá v celé společnosti! (První věta) Ani další věty nejsou reálným popisem stavu společnosti, ale snad stavu její nepatrné části.

1 0
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 14,68
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.