Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Používat BMI jako měřítko nadváhy u jakéhokoliv sportovně založeného člověka je dost nešťastné. To by vám na Mr. Olympia vyšlo, že tam soutěží samí cvalíci. Do armády bylo třeba vždy splnit United States Army Physical Fitness Test (kliky, sedy-lehy a běh na 2 míle), přičemž ty dvě míle musí dvacetiletý uchazeč uběhnout max. za 15 minut, udělat min. 50 leh sedů a 40 kliků. Jasně není to nic tak těžkého, ale drtivá většina tlouštíků by s tím problém měla. Takže lamentujete nikoliv nad tlustými vojáky, nýbrž neschopnými statistiky. A jestli máte o podobné téma zájem, tak se zkuste porozhlédnout, jak jsou na tom čeští policisté. Já třeba potkávám jen takové, který kape břicho přes pásek a tam se o svaly jistě nejedná.

1 0
možnosti
Foto

V první řadě musím poznamenat, že článek jsem zamýšlel jako určité zpestření, takže nelamentuji, ale tak trošku se bavím. Ale na druhou stranu musím poznamenat, že limity United States Army Physical Fitness Testu nedělají potíže ani mně, a to jsem více než třikrát starší než ti potenciální uchazeči. BMI není skutečně bez chyb, ale pravděpodobnost, že americkou armádu tvoří ze dvou třetin Rambové nebo účastníci Mr. Olympia má k realitě mnohem dále než skutečnost, že hladina tuku na amerických vojácích je vysoká a nadále stoupá.

Ostatně, metodu zkoumání si zřejmě odsouhlasilo velení US Army. A co se týče našich policistů, ano, někteří opravdu přetékají, ale to celkem dobře zapadá do obrazu, který jsem nastínil ve svém textu. :-)

0 0
možnosti

Co jsem to četl, u US armády vzali BMI, což je údaj validní částečně pro normální populaci. Můžete mít tlustého člověka se správným BMI (skinny fat), můžete mít svalnatého "špekouna". Jinými slovy, u armády, speciálně u ozbrojených složek, by měli použít měření % tuku

2 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu. Posuzování "správné" hmotnosti pomocí BMI jsem považoval za problematické už od prvního okamžiku, kdy jsem se s ním seznámil. Ale tak rozhodlo velení americké armády. Asi je to levnější. Nebo to dělá "spřátelená" firma?

0 0
možnosti
JM

J49o16s26e32f 20M57i58k88e63l

12. 10. 2018 21:29

Není to omezení max. 100 kg zbytečné? Nestačí ten údaj max. 20% hmotnosti? Dospělý osel podle všeho neváží více, než 480 kg (týká se osla domácího, nevím, zda přichází v úvahu ještě nějaký jiný).

0 0
možnosti
Foto

To se ptáte správně, ale na nesprávném místě. Rozhodla řecká vláda. :-)

0 0
možnosti
Foto

Emrichu, děkuji za příznivou zprávu pro mě. Na osla ještě tak tak mohu. Přeji povedený konec týdne!R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Tě, Horste Antone, a přeji Ti ještě hodně vyjížděk, i když vím, že Ty máš radši zvířata pod kapotou.

0 0
možnosti