Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já nejprve myslel, že po nešťastných maturantech někdo chtěl, aby místo Jidáše napsali...Iškariot :) Ale když jsem si pak přečetl tu větu a kontext a co se po nich chtělo...ups...síla :) Jen netuším, jak moc je tohle zrovna otázka školství a výuky...anebo spíše obecné sečtělosti a rozhledu získaného mimoškolními aktivitami :)

1 0
možnosti
Foto

Emrichu, jen Ti vytýkám nevysvětlení, proč se říká: CHLASTÁ JAKO DÁN. Jestli by to pomohlo správně nasměrovat školství ale nevím, tak aspoň zdravím!!

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Tě, Horste, ale jediné, co jsem se dověděl, je, že Dánové se u nás do těchto souvislosti dostali až po druhé světové válce a že tu může jít o souvislost s Vlámy a Holanďany, protože Dánové jsou skoro jejich sousedi. Zajímavé určitě je, že všechny tři tyto národy se ve spojení s pitím vyskytují jen v češtině. Jen Švédové říkají supa som en hollandäre, což znamená pije jako Holanďan. Naopak Švédové se vyskytují v německém přirovnání betrunken wie sieben Schweden, tj. opilý jako sedm Švédů. A ještě jeden národ figuruje jako opilecký - Francouzi říkají: pije jako Polák." ;-) Tož tak. :-)

0 0
možnosti
Foto

Kladete v titulku otázku, která nemá slušně vyjádřitelnou odpověď.

1 0
možnosti
Foto

Naštěstí se učíme celý život a škola to tedy nemůže ovlivnit zcela. Alespoň u těch, kteří se nenechají odradit.

1 0
možnosti

Jakkoli máte pravdu, proti spolčení tupců nemáte šanci.

2 0
možnosti
Foto

Boj s blbostí je věčný, ale stejně se nesmí vzdávat.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že to nebude jen naším školstvím. Něco dorazí výchova v rodině, něco se podědí - a jaké podmínky k založení rodiny měli vzdělanci v minulém režimu?

Není to jistý příznak úpadku společnosti? Je-li pro polovinu občanů vyhovující osazenstvo Hradu, tak co chcete?

1 1
možnosti
Foto

NA úpadek společnosti žehrali už staří Římané a kdovíkdo ještě před nimi. Pořád však existují lidé, kteří ten úpadek alespoň zpomalují. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Iškariot je nějaká planeta ve Star Wars - a Jediové jsou z ní? Nebo Jidaiové? ;-D

0 0
možnosti

Já z těch maturit mám docela radost. Nečeká mě situace, kdy by mě v budoucnu měli na pracovním trhu nahradit vzdělanější, schopnější a mladší.

2 0
možnosti
Foto

Pravda je, že mnoho z nich je lepší, než jsem byl já, mám-li mluvit za sebe. Ale průměr je podstatně horší, než byl průměr v minulosti. A ti nejslabší by měli nejspíš problém i v učňáku.

2 0
možnosti

P49a83v52e82l 73V93é66b35r

12. 5. 2015 13:07

Jakkoliv si myslím, že naši čerství maturanti nepatří mezi výkvět vzdělanosti a jakkoliv si myslím, že jejich znalosti literatury jsou více než ubohé, tak se jich v tomto bodě musím zastat.

Problém je v tom, že maturita z češtiny je zkouška ze znalosti předepsané literatury a pokud vím, tak Bible není předepsanou literaturou. Bible je náboženská literatura a v našem sekulárním státě nelze zkoušet ze znalosti náboženské literatury. Nelze požadovat znalost náboženská literatury, byť částí obyvatelstva adorované, leč nezahrnuté do povinné četby. To bychom mohli též požadovat znalost Koránu - v něm si čte víc lidí, než v Bibli!

0 9
možnosti

V Koránu si čte víc lidí? Odkud máte tuhle informaci? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 14,68
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.