Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemá to ambici ponaučovat, co jediné správné jest...a tak to mám rádR^

1 0
možnosti
Foto

Řemeslnický slang. V západních Čechách jsme používali názvy nářadí odvozené z němčiny a počeštěné. Emrichu, nevím jestli to tak zůstalo, také nevím, jestli to bylo tak i ve vnitrozemí. Čeští učedníci to tenkrát pochytili od německých řemeslníků a mnohdy mysleli že je to česky. Až učitelé v učilištích jim otevřeli oči. Ale v dílně se průbojník, posuvné měřítko a co, stejně nepoužívalo. Z mého pohledu moc dobře napsané. R^R^

0 0
možnosti
Foto

Hezké zamyšlení. Jazyk se vyvíjí ať chceme nebo nechceme. R^

Jak už kdysi říkal Pavel Eisner - každý máme svoji češtinu. Je jen na nás do jaké míry se dokážeme dorozumět se svým okolím.

1 0
možnosti
Foto

Ono primárně nevadí, že člověk udělá chybu. Nejsme stroje. Spíše jde o to, že když je na ni ten chybující upozorněn někým lépe vzdělaným, řada z nich reaguje velmi podrážděně bagatelizací své chyby, nebo výroky, že nejsme ve škole, nebo na úřadě.

Chybu si neopraví naschvál a příště ji udělají znovu a znovu.

Rozumný autor textu si ji opraví, poděkuje a pokouší se té chyby podruhé vyvarovat.

Stalo se všeobecně, že lidé si snad dokonce zakládají na tom, že jsou jakýmsi nevzdělaným šóflem, spodinou, a svým projevem, jakýmkoliv, to dávají veřejně najevo.

0 0
možnosti
PJ

každou chvíli někomu opravuju ty ošklivý dvojslovný zápisy podmiňovacího způsobu od "být" - je to marný, marný, marný... jako házet perly sviním...

1 0
možnosti
JL

Kazí nám to Vyvadil, ale toho naštěstí z blogů vyhodili.

0 0
možnosti
ZM

Tohle vám udělal Vyvadil? :

Počet článků0Celková karma0.00Průměrná čtenost0

0 0
možnosti
  • Počet článků 258
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 881x
Přiznávám, že nic z toho, co jsem napsal, píšu nebo se chystám napsat, není pravda, ale jen můj pohled na věc. Jediná jistota, kterou vám mohu poskytnout, je, že četbou mých textů přijdete o větší než malé množství svého času.