Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám naštěstí hezký zkušenosti, kdy i taxikář z ostrova Mauritius na jižní polokouli se rozsvítil poté, co jsem řekla Czech republic. "Prague, Havéééééél, Baroooš! " jásal :-)

Takže když dostanu kdekoli otázku, odkud jsem, hlásím rovnou Czech republic - Jágr, Čech, Baroš, Prague - a oni už vědí :-)

1 0
možnosti

Jo jo, člověk se občas nestačí divit... Já když v Ázerbajdžánu řekla taxíkářovi, že jsem z Čechoslovákii, roztál jak sněhulák a povídal: "To je krásná země, tam jsem byl v osmašedesátém, osvobozovali jsme vás..." Tak jsem mu to radši ani nevyvracela ;-)

1 0
možnosti

J41i36ř43í 26B80o46b51e25k

23. 4. 2013 0:18

Já se nedávno potkal s jedním Němcem a on se mě ptá, odkud že to jsem. Tak říkám že Czech republic, ale to neznal. Tak jsem to zkusil německy, Tschechien, to už znal, ale nevěděl kde to je. No došlo mu to až když jsem se ho zeptal s kým sousedí Německo ;-D

1 0
možnosti

;-D tak to je taky výkon... Já se vůbec nezlobím, když mi někdo řekne "jo ty jsi z Czechoslovakia", lidi si to pamatujou líp ;-)

1 0
možnosti
Foto

v zeměpisu plavu a prostým amíkům to nezazlívám ani za mák...novináře bych ale vykopl na hodinu...jen totální tupec si nevezme do ruky mapu a jen amatér neověřuje fakta, ani jedno není u novináře přípustné.

Článek ale ....líbí.;-)

5 1
možnosti

Díky :-) já bránila spíš ty zmatené uživatele Twittru - když si to vezmeš, na přelomu 80./90.let se k nim donesly jakési zprávy o politických změnách v Evropě a v tom návalu informací zaznělo "soviet satelite Czechoslovakia" a "soviet state Chechnya", což by mohlo zmást i ty nejlepší z nás, tak se na ně nezlobím ;-) ale s novináři máš pravdu, ti by hlavu-mapu používat vážně měli R^

1 0
možnosti
Foto

Dnes, po náročném víkendu nemám sílu na dlouhé proslovy, tak jen R^:-)

2 1
možnosti

Jsem na tom podobně, díky :-)

2 0
možnosti

Dokud na nás neposílají bombardéry, ať si to užijou.

Já se přiznám k ignoraci, že kdybych měl vyjmenovat US státy, tak jich dám tak 1/2, možná 2/3 (ještě jsem ten pokud nedělal :-) ). Ale nejspíš bych si nespletl např. Utah a Ugandu nebo Kansas a Kamerun :-)

3 1
možnosti

R^ Jsem na tom podobně, i když rozdíl mezi India a Indiana taky vidím ;-);-D

3 0
možnosti

R^;-D taky nekdy mi davali takove otazky, ale musim priznat ze jsem se setkal s lidma vzdelanyma a vedeli presne kde to je, nekteri zase meli predky Cechy, tak to znali take. Ale musim na obranu Americanu rict, ze me zaskocili vice evropane, Francouzi se ptali kde to Cesko je, a vas je 10 milionu??? Jak se tam vejdete??? Co si predstavovali nevim, ale nejvice me dozrali Nemci, nekteri presne nevedeli kde to je, a jestli pry taky jime treba zitny chleba nebo housky a jine perlicky, pravda, byli to primitivove, ale tech je vsude hafo.

6 1
možnosti

;-DR^ Tak tak, u těch Němců je to teda nářez, ale chudáci Lotyši by zase mohli mít výhrady vůči nám (nebo Litevci? No prostě ty v těch fialovo-bílejch dresech, kdo se v tom má vyznat ;-D:-P;-D)

2 0
možnosti
Foto

8-o V America mají jezera ? Kecáš !

3 1
možnosti

No! ...si představ. A stejně vyplesklí jsou někteří Amíci z faktu, že na otázku "jak dlouho se od vás k nám jede autem?" neexistuje odpověď ;-D Ale to je extrém ;-)

4 1
možnosti
Foto

Začínám tušit, kde jsem. Dík!

;o)

4 0
možnosti

Doma, v Praze, v Podolí, v lékárně... ;-)

3 0
možnosti

Tohle je zkušenost více lidí, ale ono nejde o to, jak se v diskuzi často ozývá, určit přesně polohu státu a znát sousedy, ale vědět, že dotyčný stát existuje a že Rusko není Prusko, že Čečensko není Česko, že Lucembursko není Lichtenštejnsko, že Afrika není země, ale kontinent atd. Američané, hlavni ti bez fandění hokeji a vzdělání, prostě sami netuší, co je dál než za vlastním dvorkem (ti průměrní, pozor, netvrdím, že všichni), ale není to jen zcela jejich vina, je to vina hlavně jejich školního systému a egocentrismu. Spousta lidí to teď omlouvá tím, že se to jako chudinkám spletlo, že se psalo o městečku West, kde bouchla továrna a kde je velká česká komunita, a psalo o čečenských lidech v souvislosti Boston. Jenže tohle není nic nového, prostě u nás se válčí...

5 1
možnosti

Já myslím, že zmatení Česko - Čečensko je dost pochopitelné, v devadesátých letech to obě byly země/oblasti východního bloku, kde se lidi vzbouřili a chtěli se trhnout od Rusa. Ze zámořské perspektivy dost podobné ;-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 287
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Žena.

Seznam rubrik