Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma To šílenství korektnosti by bylo třeba zastavit.

2 0
možnosti
MR

Thomas Jefferson žádného člověka nezotročil. Buď otroky zdědil nebo možná nějaké koupil a nějaké mu jeho otrokyně porodili. Otroky zotročovali převážně obyvatelé Afrického kontinentu všech možných etnik.

6 0
možnosti
MR

Ach jo: "otrokyně porodily".

0 0
možnosti
Foto

Je to směšné. To bychom museli odstranit sochy všech Přemyslovců.

0 0
možnosti
MD

směšné? tak max z pohledu "white male". Kontroverzní ano. Srovnání s Přemyslovci kulhá. V US jeste zije generace, která zažila systémovou racial discrimination na vlastni kuzi.

0 2
možnosti
KH

Otrokarstvi v Americe bylo zruseno o mnoho let pozdeji, castecne i zasluhou Jeffersona. V dobe kdy "vlastnil" otroky byl ten system legalni, nedelal nic protipravniho.

Mimochodem, v Evrope je otrokarstvi srovnavano s koncentracnima taborama, s gulagama a pod. Tyto byly zrizovany na likvidaci rezimu nepohodlnych lidi. Otroci v Americe byly cenenou pracovni silou a jejich zivotni podminky byly takove aby byli schopni vykonavat danou praci a pokud mozno co nejdele.

5 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 13,06
  • Průměrná čtenost 298x
Každým rok si dávám za úkol něco nového zkusit. Každý den (původně) teď párkrát do měsíce si zapisuji příjemné věci, které se mi udály. Mimo seriály miluji knihy, vaření, puzzle, hádanky a dobrou kávu.

Seznam rubrik