Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

MZak

25. 6. 2012 9:15
Vysledek maturit...

Ikdyby byly maturity sebelepsi a sebepripravenejsi, tak s nima nikdy nikdo nebude spokojeny. V tomto state neexistuje zadna koncepce vyuky, ktera by na strednich skoleach byla jednotna a mohlo se tak o ni zkouseni oprit. Kdyz zkousite takove velke mnozsvni lidi a mate byt jednotni, tak vzdy dojde k tomu, ze nekdo bude tvrdit, ze je to moc tezke a nebo ze je to moc lehke. Vzdy tedy budete mit skupinu lidi, kteri budou kricet a budou nespokojeni....a na to media slysi velmi rada. Specialni kapitolou jsou kantori, kteri budou nespokojeni vzdy. Pro ne je to totiz hodnoceni jejich prace a kritiku na svoji prace nema rad vubec nikdo. Sumasumarum dokud se do tohoto veletoce nezapoji univerzity, ktere by mohly prispet konkretnimi pozadavky a mohly byt protivahou nespokojencum, tak to vzdy bude "ti spravedlivi a ublizeni (studenti a kantori)" versus "ten rozhazovacny a neschopny a diletantsky system (stat) "

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 6. 2012 11:26
Re: Vysledek maturit...

Dejme tomu,ale to byla právě práce Cermatu na 10 let-aby udělal společné statní maturity aby sjednotil t koncepci výuky, aby se už mohl opřít o to jednotné co by pak zkoušel..Což právě neudělal, idea byla snad dobrá ale výsledek příšerný.

A university se do toho určitě nezapojí, protože ty sice mají konkrétní požadavky, ale každá jiné (podle oboru a způsobu studia)-čili pak o sjednocení vůbec nemůže být ani řeči.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

25. 6. 2012 9:12
a co takhle vykopat

všechny ty různé experty, kecaly, remcaly a podobnou chamraď jako čuně z chlíva a vratit se na začátek? Před nějakými dvaceti lety nic jiného než "státní" maturity nebylo, stejně jako několik století před tím a fungovalo to - tedy po této stránce - docela dobře. Současný výsledek usilovného snažení je ten, že "maturitu" má málem každý a že maturitní vysvědčení je bezcenný kus papíru. Maturanti jsou pak polovzdělaní prakticky nepoužitelní jedinci (viz dnes srdceryvný článek v Právu - novinky). Nevěříte-li, ptejte se kantorů na vysokých školách technického nebo přírodovědného směru: ti odmaturovavší nešťastníci neumí skoro nic, hlavně z matematiky a fyziky. (Na filozofii a podobných oborech to ovšem nevadí a ani se to nijak nepozná.)

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

25. 6. 2012 9:43
Re: a co takhle vykopat

Na začátek? Takže maturita jen pro pár procent nejschopnějších, ostatní do učení nebo rovnou do práce?

Aha, to nechcete. Chcete, aby maturitu měla většina populačního ročníku. Tak to ovšem nezbývá, než tvrdě kontrolovat, jaká je úroveň absolventů škol, jinak bude pokračovat trend rozdávání vysvědčení za docházku.

- - -

Proč myslíte, že školy tak řvou? Protože hrozí, že se přijde na to, že doteď si to vždycky s maturitami udělali tak nějak lidsky, po sousedsku, bez stresu - čili zcela formálně a bez nároků na znalosti maturantů.

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 6. 2012 8:46
proboha, za půl roku?

Jestli dobře počítám, tak za půl roku už budeme zase 5 měsíců před dalším ročníkem maturit. Oznámit až tehdy novým maturantům jak se jejich maturita bude provádět, to by snad bylo šílené. Neboli-nedá se svítít, pan ministr Fiala,, jeho tým expertů, ministerstvo školství a i další odborníci a hlavně ti zodpovědnější politic mají na tu práci právě a jen letošní prázdniny.-a asi budou muset dřít jako koně..Už v září musí letošním čtvrťakům jasně a konkrétně říct jak bude jejich maturita vypadat, jak bude probíhat zkoušení, z čeho bude a jak a podle jakých učebních materiálů se na ní  musí připravovat...

0 0
možnosti
OU

25. 6. 2012 10:41
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 991x
Pozorovatel politického a sportovního dění.

Seznam rubrik