Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Gmurr

29. 2. 2012 9:53
vysoka skola by se nemela platit.

Na to jsou dane, ktere jsou odvadeny do skolstvi.

Za daleko zbytecnejsi nadstandart, na ktery plynou plynule a bez prestani penize je korupce.

Bohuzel jine staty vzdelani obyvatel za "nadstandart", ktery si maji "oni" platit, nepovazuji, naopak vzdelani je dulezite.

Jsem pro nejake zapisne . I ja jsem studovala zadarmo v zahranici, tudiz jsem pro zadarmo.

0 0
možnosti

MarekSnobr

29. 2. 2012 16:15
Re: vysoka skola by se nemela platit.

Daně a jiné odvody mají sloužit k tomu, aby stát fungoval tam, kde fungovat má. Tedy, aby zajistil kapacity dejme tomu pro základní školství, pro zdravotní péči, pro vybudování základní infrastrukturní sítě.

Víte, co je neodmyslitelně spojeno s korupcí, velká daňová zátěž, objem peněz přerozdělovaný státem/státním úředníkem ... čím vyšší daně a čím větší přerozdělování peněz státem, tím vyšší korupce. Čím méně vybraných peněz, tím méně přerozdělování státem a tím menší korupce, protože prostě těch peněz k nekalým soutěžím prostě nebude a ten potenciální zisk z korupčního jednání pak nebude tak zajímavý, aby stálo za to pro něj riskovat.

A já se právě snažím říct, jak by šlo prostřednictvím změn ve finacování vysokého školství na daních ušetřit a zprostředkovaně i korupci snížit.

0 0
možnosti
TS

Fantomazz

29. 2. 2012 9:26
svoje

názory stavíte na nekompletních informacích z televize a u většiny ostatního vycházíte z předsudků. Gratuluji - jste typický český nadavač.

1 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

29. 2. 2012 11:54
Re: svoje

Zato Vy stavíte na kompletních informacích z Blesku zcela bez předsudků.Gratuluji-jste typický český diskusní genius.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

29. 2. 2012 6:20
Ano!

a karmaR^

2 0
možnosti
JD

Draki

29. 2. 2012 4:44
Je to o vyspělosti společnosti a jejich prioritách

Na tom, že stát financuje veřejné školství není nic špatného. Právě naopak. Peníze vybrané na daních jsou používány např. na předraženou výstavbu dálnic hlemýždím tempem, participaci na pubertálních vojenských experimentech  typu Afghánistán, provoz nadbytečných institucí jako např. Senát, zbytečné a nesmyslné církevní restituce a na mnohé další víceméně sporné a velmi drahé projekty. V relaci s nimi se mi jeví podpora vzdělanosti obyvatelstva včetně univerzitního ještě rozumnou investicí do budoucnosti. Problém "věčných studentů" a podobných excesů se dá přeci snadno ošetřit. Ano, obyvatelstvu je možno například pokrytecky tvrdit, že "každý svého štěstí strůjce" a všichni se "musíme snažit být nejlepší" (to nic nestojí) a ti hloupější tomu i uvěří. Anebo je taky možno místo planého žvanění pro obyvatelstvo NĚCO UDĚLAT, např. podpořit vzdělání. Školné pomůže snad akorát tak části obyvatelstva sedící v přemnožených bankách:-)

3 0
možnosti
TH

Gmurr

29. 2. 2012 9:57
Re: Je to o vyspělosti společnosti a jejich prioritách

R^

0 0
možnosti
DK

Dante_

29. 2. 2012 0:57
Nadstandard

Nikoliv VS. Nadstandard je uz stredni skola. Pokud k tomu pristupujete takto, je treba, aby se platilo uz od stredni skoly. Tecka. Jinak je to jen selektivni vyber casti populace.

Stejne tak je v tom pripade treba, aby si lide platili zdravotni pojisteni sami, dle sve anamnezy. Platim takto solidarne zdravotni pojisteni lidem, kteri si umyslne likviduji zdravi a penize, ktere platim pak budou pouzity na jejich lecbu.

Pokud chcete tuto individualizaci, at je kompletni. Zatim praktikujeme solidarni system socialniho zabezpeceni, zdravotniho pojisteni a skolstvi. Ja s tom souhlasim... ale pokud pozadujete zmenu, at je celkova a ne jen v te sfere, ktera se hodi mainstreamu. To je pak pekne alibisticke a zbabele.

3 0
možnosti

MarekSnobr

29. 2. 2012 1:37
Re: Nadstandard

Spory by se nejspíše vedly o to, co je standard a co už nadstandard a to nejen ve zdravotnictví. Individualizace by měla být dle mého maximální = chceš nadstandard, tak ze svého osobně zaplať. Dle mne totiž současný systém vede k plýtvání penězi, individuální platby by měly efekt v podobě toho, že by lidé o svých platbách daleko více uvažovali a byli by hospodárnější než státní úředník, alespoň v oblastech, do kterých stát dle mého zasahovat prostě nemá.

0 0
možnosti
VK

kral

29. 2. 2012 0:36
Vazeny pane

doporucuju podivat se na video z brutalniho zasahu policisty proti onomu muzi.

2 0
možnosti
PH

pethal

29. 2. 2012 1:16
Re: Vazeny pane

jaky brutalni zasah? Zadna rana,  bezne pouziti chvatu. Pak ta sprosta hystericka zenska do toho policajta mlatila. Branili policejnimu zasahu. Zcela po zasluze byli zatceni. Vedeli do ceho jdou a jako stit si vzali mladistvou. Naprosto odporne. U nas si proste ekoteroristi a cikani mysli, ze jsou nedotknutelni.

4 0
možnosti
G

Gamehoror

29. 2. 2012 0:30
Zajímavé, jak obě události na které si nechápavě zíral

Jsou přesným opakem toho co k tomu píšeš.

Ti to aktivisté jak jsem viděl zákrok na videu, nebyli ani připoutáni k žádným stromům, ani policisty nenapadali, ani nějakému napadání neodpovídá jejich morální profil.

Druhá věc se studenty, nemají studenti právo na svoje vidění světa, svoje názory a svoje postoje ?

Jedná se o vysokoškoláky a ne na primitivy s IQ pod devadesát, tak co jim chceš vyčítat ?

Že si chtějí týden udělat karneval a vyjít do ulic, sdělit druhým co se jim nezdá a nelíbí ?

5 0
možnosti
JL

uumaa

29. 2. 2012 0:33
Re: Zajímavé, jak obě události na které si nechápavě zíral

Souhlas.R^ Vidím to stejně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik