Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Jen technická poznámka: V Německu, Rakousku či Švýcarsku kontrolují, kdo je majitelem "akcie na majitele", ze zákona banky provádějící akciové obchody. Kdybych si tedy čistě teoreticky koupil akcie v listinné podobě anonymně od souseda, byly by mně v těch zemích na nic, protože nejsem veden (i když ne u firmy) jako jejich majitel. Resp. domohl bych se svých práv, ovšem až po identifikaci své osoby.

1 0
možnosti
MM

Obejít zrušení akcií na doručitele je snadné. Mohou být napsány na kohokoli a ten "podvázán" tak, že na společnost nemá žádný vliv. Vzroste jen počet advokátů a s.r.o., na které se akcie napíšou. Čitelný nebo nečitelný vlastník s korupcí vůbec nesouvidí. Veřejně se mluví o tom, že se za vítězství ve výběrovém řízení platí 10 - 15 % předem. Pokud nikoho nechytí nijkdo za ruku, nic se nedokáže a tak korupce bude pokračovat vesele dál, i když vlastníci budou jakoby transparentní.

Tohle je vylévání vaničky i s dítětem. Pokud bude ignorováno zázračné bohatnutí politiků, nic se nezmění. Je absurdní věřit tomu, že vláda chce zlikvidovat korupci - to by likvidovala sebe samu. Dříve se rozkrádal privatizovaný majetek a firmy. Když bylo rozkradeno, tak se vymýšlejí nesmyslné státní zakázky a předražují se, takže se dnes rozkrádají již "jen" peníze.

Jak řekl v jednom průměrném filmu jeden mafián - pánové, to je takovej kšeft, že budeme vydělávat rychleji, než kdybychom si ty peníze tiskli.

A jinak, že začala válka mafií je patrno i zpřekvalifikování případu Janoušek. Rozsudek nám ukáže, kdo vyhrál. Apropo, nikdo není nikam jmenován náhodou, ani JUDr Bradáčová ne.

0 0
možnosti
MJ

Zjevně si pletete anonymní zaknihované akcie s akciemi v listinné podobě na doručitele. Mimochodem, mantra o tom, že je potřeba málo veřejných zakázek a tím se vyřeší korupce je skutečně jen ideologickou mantrou. Státy jako Švédsko svou politikou a velkým veřejným sektorem tuto mantru v PRAXI úspěšně boří. Pokud máte zemi, jako je Česko s VYSOKOU mírou korupce, nic se nezmění omezením veřejných zakázek, pouze se korupce stane mafiánským systémem v soukromém sektoru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik