Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

A pak že lysohlávky nerostou ;-D

1 2
možnosti

M84a89r25e14k 64Š78n17o48b97r

12. 12. 2012 23:08

Dámy a pánové děkuji za Vaše reakce, ať už byly a jsou jakékoliv. Svým článkem jsem tak trochu sledoval i cíl vyprovokovat diskuzi. Zvlášť příspěvky, ve kterých se argumentovalo rozumně a bez zbytečných narážek považuji za "zdravé" a obohacující, ať už se stavěly pro nebo proti mým názorům. Nutí mne to k přemýšlení nad tím, proč jsme schopni (lidé obecně) akceptovat u jedněch to, co u druhých zavrhujeme. Současně se zamýšlím nad tím, jestli lze ve snaze o dosažení vlastní svobody zavraždit jiné lidi a vydávat to za bezmála chvályhodný čin. Dle mého nikoliv, ale to je jen můj subjektivní pocit a v podstatě i "jádro pudla", o kterém tu diskutujeme.

2 0
možnosti
MJ

Z vašeho článku jde cítit, že jste zbabělec a závidíte, že někdo našel odvahu. V roce 89 jsme měli obsadit každý kandelábr jedním tajemníkem! Jelikož jsme to neudělali, tak červi vylezli ze svých děr a sápou se úspěšně po moci.

2 7
možnosti
MJ

stavět na stejnou úroveň kata a bránící se oběti je sprostota nejvyššího kalibru - FUJ!

2 6
možnosti
ŠM

kolik Vám je, že stavíte Mašíny na roveň Vašovi???  NEBO JSTE TAKY ČUČEL NA TEN POKRYTECKEJ DÍL MAJORA ZEMANA????

2 7
možnosti
Foto

Mašínové si toho s Vašem nemají moc co vyčítat. Obojí vraždili. viz moje příspěvky níže. Ten díl Majora Zemana se značně rozcházel se skutečností.

9 1
možnosti
OF

Slušný člověk v 50. letech ze SNB vystoupil. Hlavně poté co tam po 45.roce nalezlo

spousta "partyzánů", byvalých kolaborantů. Až o 10-20 let později to začala být trochu normální policejní práce, s výjimkou STB samozřejmě. Honzátko byl uvědomělý komunistický kolaborant. Kdo ho dnes lituje ? No především bývali komunisté,které tímto

srdečně zdravím a těším se na jejich odpověď. Já jsem měl v rodině jediného komunistu,

byl to bratr mého dědečka, a ten si změnil i národnost, z polské na českou. Když zemřel,

ani pes po něm neštěkl. Černá ovce rodiny. Čest a sláva Mašínům.

1 5
možnosti
OF

Honzátko: do SNB vlezl v roce 1945, do KSČ v roce 1948, 5,5 roku byl u Pohraniční stráže, v Toušni likvidoval "keťasy"....víc dodat není třeba. Navíc Mašíny pozoroval,

aby pak soudruzí mohli zhotovit dokonalý identikit, čímž si smrt vykoledoval. Osobně lituji jediné věci, a to, že Mašínové neposlali do pekel více takových uvědomělých / a hloupých/ soudruhů.

2 6
možnosti
Foto

P91e49t78r 40H18a98h76n

12. 12. 2012 9:31

Srovnání veskrze naprosto tupé. Ani neznalost tehdejšího stavu neomlouvá. Nemáte se pouštět do hodnocení věcí o který jste slyšel v mlíkárně.

Vaše měli umlátit jeho vlastní utrženou rukou.

3 3
možnosti
Foto

Pan Koranda mě fascinuje. Dle něho byl pokladník na rozdíl od vojáků či členů ozbrojených složek sice nevinný, ale svoji smrt si vykoledoval tím, že vytáhl zbraň. Připomnělo mi to jeho argumentaci, když jsem kdysi psala o zajatcích v nacistickém zajateckém táboře na Rejvíze a o tom, jak rozdílně bylo zacházeno se zajatci polskými a sovětskými a zajatci anglickými. Ti polští a sovětští si za svoji smrt prý mohli sami - špatnou hygienou. Podle pana Korandy si i lidé zastřeleni v prvorepublikových stávkách mohli sami.

10 2
možnosti
Foto

... mohli sami za svoji smrt (oprava).

4 1
možnosti
RS

Píšete-//Vraždili ze stejných důvodů jako iniciátoři komunistických vražd. Protože v sobě měli tutéž nenávist. Proto vraždili lidi stejně nevinné jako byli ti, kteří skončili na šibenicích nebo v lágrech...//jste si fakt jist....O Mašínech se napsalo hodně,jsou

různé názory ,zastánců i odpůrců-ale že by to vyšlo na stejno-jaksi srovnávat Vaše 

z Mašíny to čtu poprvé.....

5 2
možnosti
Foto

J11a36n 38R64ý58z95n54a57r

11. 12. 2012 19:52

Četl jste příběh Mašínů a spol. od začátku? Úplně na začátku byl pokus o úplně obyčejný odchod z republiky. Z republiky, kde vládli vrahové. Vrahové,kteří zavírali na Mírov přeživší kamarády jejich otce.

Táta Mašínů padl za svobodu republiky - za fašismu. Proč by museli zůstávat v zemi, kde vládnou podobní fašouni?

14 8
možnosti

M30a25r16e60k 37Š88n14o67b48r

11. 12. 2012 20:06

Ano, četl. Četl jsem i dopis, který jim jejich otec adresoval těsně před svou smrtí. Vždyť oni odešli a co tvrdím já je, že mohli odejít, aniž by měli na rukách krev.

10 4
možnosti
Foto

Pane autore naprostý souhlas s Vaším článkem a naprostý nesouhlas s argumenty pana Korandy. 

Žádný čin bratrů Mašínů se nedá popsat jako odboj proti komunistickému režimu. Jejich činy byly obyčejné loupežné vraždy. Pravdu máte Vy, že tyto jejich zločiny vyvolaly ze strany komunistů ještě větší represe a kromě jejich nevinných obětí to potom odnesla jejich matka a známí. Ať byla doba a režim jakýkoliv, nikdo nemá právo kohokoliv zavraždit (a navíc ještě bestiálně podříznout svázaného člověka). Obhájci bratrů Mašínů tvrdí, že zavraždění policisté byli členy KSČ a přisluhovači komunistického režimu a jako takoví si smrt zasloužili. Ale když k tomu připočteme počet všech členů KSČ a počet všech mužů, kteří na vojně v letech 1948-1989 přísahali komunistickému režimu, potom by si podle zastánců bratrů Mašínů zasloužila smrt více než polovina národa a pravděpodobně bychom již jako národ nežili, protože pár tisíc mužů s modrou knížkou a pár stovek těch, kteří odmítli přísahat komunistickému režimu by naši populaci nezachránilo.

Vím dobře, o čem píši, sám jsem si nastudoval o bratrech Mašínech údaje ze všech dostupných zdrojů a napsal o nich řadu blogů. Pokud Vás budou zajímat, dám Vám sem odkazy.

Všechny argumenty, které zde pan Koranda uvedl se dají vyvrátit.

14 7
možnosti
VT

Pane Petříku já myslím, že nemáte pravdu. Takže začněme s tím, že to odnesla jejich matka a jejich známí. Domníváte se, že za to mohli oni? To znamená, že když Váš dobrý známý nebo příbuzný něco provede tak je naprosto legitimní, že Vás režim za to potrestá? Tak to dělali Němci, že trestali celé rodiny. Ale komunisté by to dělat neměli. Nebo myslíte, že je to tak správné.

Ani si nemyslím, že člověk nemá právo nikoho sprovodit ze světa. Myslím si, že toto právo vzniká v okamžiku, kdy tento člověk bytostně ohrožuje mě.

A je i možné že to odnese nevinný člověk.Ovšem relativně nevinný. Vemte si vojáka, který na Vás míří zbraní. Možná má doma děti milující manželku a nemocnou maminku. Tak se od něj necháte zastřelit ? Já myslím, že ne. A víte co je na tom nejhorší. Že by vás ten voják nechal kdyby záleželo na něm klidně běžet. Klidně by vás nechal utéci do toho Německa ale on nesmí. Protože kdyby to udělal tak by to odnesl on sám a jak říkáte i jeho rodina. Takže se od něj necháte zastřelit Vy? Myslím, že ne. Není nakonec viník někdo třetí? Někdo kdo nutí aby jste dělal to co chce on. A Vy když nechcete a chcete odejít tak nutí jiné aby Vás honili a nenechali odejít i za cenu, že Vás sprovodí ze světa?

5 10
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik