Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z42d81e62n89a 20K87o75č55í

27. 1. 2014 11:25

Agent, který prodává životní pojištění a nabízí "výhodné" úvěry ......  by se neměl nazývat finanční poradce, protože svými radami spíš připravuje lidi o peníze, nežli by jim pomáhal je zhodnocovat.:-P

1 0
možnosti
Foto

Po přečtení vaše blogu, ač nejsem ekonom..samo že mám zkoušky, bych netvrdil nic o malém písečku atp. Píšete, že se budete zabývat ekonomií, půjdete li do hloubky tohoto předmětu bez nacionalistických pohnutek i třeba z doby Rakouska-Uherska, zjistíte že velice slavný člověk z doby národ. OBROZENÍ...Čech jak poleno, byl proti rozpadu tohoto spojení. Víte vůbec kolik je států s menším počtem obyvatel v Evropě a nikde od nich nečtu, že jsou malinký. Nevím do jaké míry jste schopen být opravdu soudný, když píšete proti EURU, jsme li státem s otevřenou a malou EKONOMIKOU, a také nevím co vám říká elasticita poptávky a nabídky, či mikro a makro ekonomie A DO JAKÉ MÍRY ZNALOSTÍ JI OVLÁDÁTE. UKAžte mi jediný podnik v ČR, KTERÝ MÁ LI PŘEŽIT FUNGUJE BEZ DOTACE Z EU!!!!!!!!!

0 4
možnosti

M13a16r40e53k 90Š64n71o58b87r

24. 1. 2014 23:23

Že nejsme rozlohou ani počtem obyvatel nijak zvlášť velkou zemí, na tom trvám. Ale to na celé diskuzi není podstatné. Pamatuji si z hodin dějepisu i z mé osobní čistě zájmové četby ty ideje austroslavismu. Také mi vytanul ale na mysli výrok tuším F. Palackého "Byli jsme před Rakouskem a budeme i po něm".

Snažím se být soudný, jestli se mi to daří, to nechť posoudí jiní.

To, co píši o Euru a "evropské integraci", je můj názor, který jsem nabyl po přečtení knih z oblasti historie, politologie, sociologie. Také se v mých názorech promítají zkušenosti rozhovorů s mnoha obyčejnými lidmi na úplně obyčejná společenská témata.

Vámi jmenované pojmy znám, z mikroekonomie a makroekonomie jsem skládal klasické i závěrečné zkoušky na VŠ. Můžete si o tom myslet co chcete, ale účelem mého článku nebylo a není ohromovat znalostí ekonomických pojmů a veličin. Ty jsou jistě důležité, ale základní kámen úspěchu je dle mého až nevěřícně jednoduchý ... nechat lidi žít a konat s co nejmenšími zásahy státu, regulacemi, zákazy apod. Naše republika v tomhle není vůbec vzorem, ale Evropská unie je na tom ještě hůře, alespoň podle mě. Ani Vámi uvedené dotace nepovažuji za klad, ale spíše za zápor, který neskutečně pokřivuje trh. Dnešní stav se navíc dostal již do takové zvrácenosti, že Evropská unie téměř nutí naši republiku, aby sem teklo co nejvíce dotačních peněz, bez ohledu na smysluplnost jejich využití. Nemluvě ani o tom, že tohle socialistické dotační eldorádo musí také někdo platit ... .

4 0
možnosti
MP

Jak vidím, ideální by asi bylo, kdyby se obchodovalo s eurem, ale koruna na běžnou platbu se nechala. Počítejme s realitou, že dluh stále roste a jednou se musí zaplatit. Nestačí zkušenosti Řecka a dalších států? Musíme to nechat dojít až do tragických konců? Až se budou radikálně snižovat platy a důchody? Je rozumné počítat s touto havárkou když jedeme z kopce a auto má špatné brzdy. Koruna je zatím dobrá brzda. Euro je špatná brzda a moc by to bolelo. Rozumnému by vždy měly stačit zkušenosti zicích- všeobecně. Tj. vidím-li, že Řecko už tolik let není schopno splatit dluh, tak je něco v nepořádku. Není to náhodou absencí drachmy? Vymyšlená politická měna odporuje všem zákonům ekonomie.

0 0
možnosti
MP

Jsem realista a vím, že jedem autem se špatnými brzdami z prudkého kopce. =je velké riziko, že stát zbankrotuje, dluh tvoří asi 150% rozpočtu. Tou brzdou je jedině koruna Ta zmírní ten prudký náraz. S eurem se skutečně vybouráme  a bude to sakramentsky bolet. Komu není rady... Titanc se potápí a na lodi se ještě tancuje... Příjemný zbytek dne.

1 0
možnosti
MP

1/norma pro určení zahnutí banánu. 2/dotace za to, že nemáme moře. 3/povinný počet žen ve vedení velkých firem.4/zákaz používání klasických žárovek.5/dotace na žádost o získání dotace.6/směrnice o štítkování energetické náročnosti staveb.7/zařazení obuvnické výroby do kategorie výrobce základní chem.látky.8/zákaz používání názvu pomazánkové máslo.9/norma pro jednotný rozměr cirkusových stanů.10/zákaz používání slova marmeláda.11/návrh na zákaz nošení bot na jehlách a šperků pro kadeřnice.12/sjednocení pojistného pro muže a ženy.13/návrh směrnice, aby státy EU garantovaly pracovní místa všem lidem do 25 let.14/stanovení mx. objemů potravinových zásob na území členského státu.15/používání frkaček a nafukovacích balonků u dětí do osmi let pod dohledem dospělé osoby.16/zákaz používání rtutových teploměrů.17/návrh, aby každý evropan měl aspoň 1x ročně dovolenou. Další- úsporný vysavač a splachovač, zákaz domácího uzení. zákaz rozdávání domácí zabijačky.... Pokud tohle někdo schvaluje, tak se za něj budu modlit...

8 0
možnosti
TT

Ovšem to modlení pomůže asi tolik jako odevzdávání hlasu... :-)

0 0
možnosti
MP

ČSSD asi dvacet let mluví o referendu. Pročpak ho neprosadila za osm let svého vládnutí? Vsadím se, že naoko bude i ted, ale jen naoko. Má strach, že v referendu bude většina proti EU. Stačí se zeptat svých příbuzných, sousedů a kolegů. Hujeři jsou v menšině.

1 0
možnosti
TT

Celoevropsky (teda kromě Kličkovy bojůvky za brusel).

0 0
možnosti
MP

Celoevropská statistika poslední doby. Přes 50% lidí v EU je proti EU. Proč vznikají nové euroREALISTICKÉ strany? I levičák v TV řekl-nechci zahnuté banány. Mnoho lidí začíná postupně chápat. Slovenská premiérka, která euro odmítala, byla pozvaná na kobereček a když po návratu byla evropskou unií zpracovaná, doporučovala euro, ale ihned odstoupila. Proč? mluvila stejným tonem před eurem i po euru. Stejným tonem jako mluvil Dubček, když se vrátil z Moskvy. Tehdy jsem si myslel, že ho fyzicky mučili. Raičová dokázala, že je čestná a že ji pořádně v EU pohrozili. Proto neštastným tonem mluvila jak před eurem, tak po euru a proto odstoupila. Toto vyhrožování, jako i druhé referendum v Irsku by mělo být varování pro všechny rozumné lidi!!! Kdo neposlechne, je mu vyhrožování. I Madarsku tenkrát za něco vyhrožovali, když se pokusili odmítnout.Jak to, že tam neexistuje opozice, kromě pana Farage? Když promluví pravdu, většinou ho vypískají. To je demokracie?

1 0
možnosti
MP

K zadlužení jako v Řecku máme skutečně blízko. Rozpočet je něco přes bilion, momentálně je dluh 1,8 bilionu a díky úrokům stále ještě roste. Platíme úroky, ale dluh stále ještě ne. Takže budeme-li bankrotovat, s korunou ještě hýbat můžeme a dluh se nějak zaplatí. S eurem se hýbat nedá a jsme v pasti. Dluh bude absolutně nesplatitelný. Jedině ESM, ale to nemůže zaplatit stamiliardy v Itálii, Řecku, Španělsku, Portugalsku, Francii... Kolik miliard se vrazilo do Řecka? A jak velké jsou tam pořád vysoké platy a důchody? Kolik řeckého dluhu je splaceno? Ostatní státy čekají ve frontě, my už se začínáme řadit také. Proto je koruna tak důležitá. Je hloupost, aby s prominutím líní jihoevropané měli stejnou měnu s největším silákem Německem!

1 0
možnosti
VS

Pokud bude bankrot, tak Vy vlastně chcete platit dluh z peněz těch slušných a spořádaných občanů, kteří mají něco uspořeno. Tak je to. Za cizí - to se to pak hospodaří.

0 0
možnosti
Foto

A můžete začít plakat - my už totiž jednou nohou v Eurozóně jsme - viz poslední věta v článku: http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%BD_stabiliza%C4%8Dn%C3%AD_mechanismus

0 0
možnosti
Foto

A ještě je tady určitý mýtus o ESM, do kterého už stejně budeme přispívat, neboť jsme přistoupení k tomuto fondu podepsali. A jen tak mezi námi - tento fond slouží pouze ke stabilizaci Eura, nikoliv snad ke splácení dluhů jednotlivých členských zemí. Pokud tedy dluhy nebudou Řecku odpuštěny tím, kdo jim je poskytl, budou je muset Řekové zaplatit tak jako tak. ;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik