Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

velky bratr

18. 10. 2012 15:13
Jak by mohli volit pravici, kdyz zadna nekandidovala?

Nejpravicovejsi, realne umirnene stredovou stranou je SSO. Ta je stale hodne etatisticka, takze povazovat ji za pravici neni prilis presne. Ano, ma jako snad jedina v programu likvidaci nekterych dusledku toho, ze si namisto komoditou krytych penez tiskneme bezcenne papirky podle potreby, ale to je trosku malo.

Takze ja bych byval volit sel, kdyby v nabidce bylo koho vubec volit. Rozdil mezi KSC(M) a TOP09 ci VV nebo jajoukoliv dalsi stranou, ktera nam jiz v parlamentu predvedla, ze priorizuje korporatni fasismus proste realne nevidim. Vsechny do posledni nas odrbou o nejmene 2/3 vyplaty formou nejruznejsich dani a lisi se jen v tom, kterym nedelakum prerozdeli vetsi balik.

1 0
možnosti

jam123

16. 10. 2012 14:02
nesouhlasim s tim nejit volit...

... presto davam karmu a doufam ze ti najivnejsi clenove OSD, kteri maji jeste pater a silu neco zmenit, si clanek prectou a zacnou KONAT!

ja osobne jsem volil malou stranu. jsem presvedcen (prave diky sve pravicove orientaci) ze 1. neexistuje mensi zlo, ale jen zlo a 2. ze pokud se vsichni vykaslou na lichy argument 'malou stranu nebude nikdo volit' tak ta mala strana zvolena bude.

- konkretne v techo volbach se ke korytu dostane kazda strana/kandidatka ktera zjiska 5%. tz teoreticky se tam muze dostat az 20stran a to je sakra dost na to abychom volili jen ze ctyr nebo peti provarenych.

1 0
možnosti

Ynhoj

16. 10. 2012 10:23
volby

Tn kdo nevolí ať si nestěžuje (díky těm cca 44% nevoličů nám to tu rudne).  Mně osobně zaujal Bělobrádek, kterému se celkem dobře daří KDU-ČSL transformovat na stranu pro všechny se selským rozumem a ne jen pro katolíky apod. ODS a TOP jsou už pasé a zkompromitované strany co se týká různých tunelů...ČSSD sice "vyhrála", ale pokud bude mít podobné problémy tak ji čeká stejný osud...

Zrovna dnešní KDU je celkem zajímavá alternativa za ODS či TOP a nebál jsem se jim dát hlas.

1 0
možnosti

kotec

16. 10. 2012 7:00
Tudy cesta nevede.

Osobně už také nevěřím v rozumnou obrodu ODS, alespoň ne v současné situaci. Řešením ale není nevolit. ODS přece není jediná "hodná" strana na světě, jsou i jiné strany než ODS a KSČM (nebo ČSSD, chcete-li). Řídit se heslem, že když ODS u mne propadla, nemám jinou možnost, je chyba. Nakonec totiž vždycky někdo jiný k těm volbám půjde a zvolí tam třeba právě ty komunisty. Pokdu už chci podpořit pravici, měl bych si přece zvolit jinou, třeba i (zatím) neparlamentní stranu. I když hlas pod 5% zdánlivě propadne, není tomu tak, strana, co dostane alespoň to 1%, je prostě už vidět, začne se tu a tam dostávat do médií a třeba víc a víc lidí pochopí, že by to byla možná alternativa. Pak třeba se přes 5% přehoupnou. Nebo se jich leknou zavedené strany a revidují svou politiku - a to je také přece úspěch.

1 0
možnosti

fr-mottl

15. 10. 2012 11:41
mam jiny nazor, volba soc.dem nebo komunistu

je pro nasi republiku pozitivni. Leviciva vlada by zde byla uz za topolanka, kdyby Dalik nekoupil ty hlasy a tou fintou s TOP a VV , kterou volici spolkli i s navijakem tato pravicova agonie setrvava.

Komuniste nemohou dnes jiz provest nejakou bolsevickou revoluci ale s jejich volbou se vymenni politicke struktury a zpretrhaji pevne lobisticke vazby. To je to potrebne a jedine ozdravne v demokracii.

A proto je _rozumne_ a potrebne volit komunisty.

0 0
možnosti

pavel.61.

15. 10. 2012 18:38
Re: mam jiny nazor, volba soc.dem nebo komunistu

pro mě to má háček. Nevím jestli to znáte ale je to morálka a obyčejná lidskost. Volil by jste stranu se stejným progreamem, kdyby se jmenovala NSDAP? Nebo Fašistická strana? Pokud někdo propaguje v názvu strany masové vraždění , je něco špatně.

1 0
možnosti

EasyR1.8

15. 10. 2012 11:35
Ono je to jednodušší,

volit jste nešel, protože jste zkrátka hloupý...

1 0
možnosti

pavel.61.

15. 10. 2012 18:39
Re: Ono je to jednodušší,

řešil jsem podobné dilema. Nakonec jsme vzal do obálky dva lístky a náhodou vybral jeden až za plentou. Prostě pravicová strana nemůže obhajovat zvýšení daní.

0 0
možnosti

Miš 13

15. 10. 2012 9:48
tak konečně

vidím někoho, kdo nešel volit, v mém okolí není, asi proto, že si za kamarády vybírám inteligentní lidi...

2 0
možnosti

chmod_5777

15. 10. 2012 7:01
Proc jsem neodpovedel na pozdrav

protoze je mi fuk nejaka moralka a dotycny nouma ktery mi pozdravil

a navic me nastval nekdo uplne jiny a tak just nikoho zdravit nebudu

2 0
možnosti

CrayXLP

15. 10. 2012 1:26
s tímto autorem je ztráta času polemizovat...

. on se totiž, vystudovaný, dobře situovaný mladík, domnívá, že ve svých cca 30 letech tzv. "spolkl moudrost světa"  všichni ostatní jsou totiž ať již pomatení či pobláznění z nejrůznějších mediálních zpráv a událostí, jen on sám si do od začátku (před X lety) až do dnešního dne naprosto PRESNE nejenom promyslel ale navíc také PROPOCITAL! - ostatne i ten jejho uvážlivý a přemýšlivý xichtík mluví o všem.

zaznělo to tu x-krát a pokažd pravdivě: tenhle holobrádek se pouze pokaždé snaží na jakýkoliv nepříjemný dotaz, proč nešel volit , reagovat tzv. "s nadhledem".. typem.. "chápu, že vy to nechápete, ale popravdě je to takto = má verze".. je naprosto PROKAZANE, že pokud by chtěl oslabit určitou stranu, pak má k tomu volební možnosti. Stejně tak, pokud by chtěl zpochybnit volební účast. On ale nevolí nikoho z cca 30 stran jen si jen trucovitě, jak malé dítě, stojí za svým "nepujdu volit" a připadá si jako naprosto COOL - PUBERTAK.. jste ubožák, autora.. ale to už jste zřejmě slyšel.

0 0
možnosti

MarekSnobr

15. 10. 2012 11:30
Re: s tímto autorem je ztráta času polemizovat...

No, asi takhle, vážený pane. Nespolkl jsem všechnu moudrost světa, alespoň do té míry jsem moudrým, abych tohle věděl naprosto přesně.

Dovolte mi chytit Vás za slovíčko "dotaz". Kde jste v nějakém z těch příspěvků, kde mi někdo nadával, viděl dotaz? Že jsem se na některé takové příspěvky snažil reagovat s nadhledem, to ano, ani nic jiného nezbývá, protože se mi vulgárnost prostě a jednoduše příčí a nechci klesnout na podobnou úroveň.

Prezentoval jsem svůj názor a je mi vcelku jedno jestli jsem nebo nejsem "COOL", ale za svým názorem si stojím. A promiňte mi, ale Vy jste mne svým příspěvkem nepřesvědčil o tom, že bych chyboval.

Vy i jiní jste mne v téhle diskuzi počastovali sprostými výrazy, z čehož si nic nedělám, protože pokud tak činí lidé, kteří anonymně dokážou někoho kvůli jinému názoru takhle urážet, pak ty nadávky přijímám jako pozitivní.

0 0
možnosti

Smrť

14. 10. 2012 12:55
Dobrý článek

Dobrý článek, jsem na tom stejně s vývojem pocitů k ODS - od důvěry, přes "menší zlo", k naprostému znechucení. Nakašlat na volby se mi taky prohnalo hlavou, ale to by mi sebralo právo nadávat:-) Takže poprvé v obálce nebyl lístek s ODS, v komunálních volbách ode mě dostali důvěru Svobodní a senátní obálka putovala do urny prázdná - jako vyjádření, co si o Senátu myslím. Nepotřebná trafika, která neměla vůbec vzniknoutRv.

0 0
možnosti

jam123

16. 10. 2012 14:50
Re: Dobrý článek

pokud by jste vzal senat alespon trochu na milost a zajimal se co vsechno by tem grazlum v poslanecke smemovne proslo, nebyt senatu, tak by jste ho za nepotrebny nepovazoval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik