Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J46a89n 25R73ý45z81n72a71r

23. 1. 2013 13:32

Téma není černobílé  .... při vší úctě ke generálu Beerovi bych k diskusi dodal, že přišel v r.1945 se Svobodovými vojáky. A Svobodovi vojáci v r.1946 provedli nezákoný masakr u Postoloprt - pobití několika set Němců.

....

Motivy smíšené - jednak řádění Němců na Ukrajině, odkud mnozí z nich pocházeli, jednak jim politruci začali napovídat, že když se ti němci nepobijí, tak oni - svobodovi vojáci původem z SSSR nebudou mít kde v ČSR bydlet a budou muset odtáhnout zpět do SSSR.

....

Masakr proběhl plně v režii svobodových vojáků. Rozkaz k provedení zvnějšku se nepodařilo spolehlivě dohledat.

0 0
možnosti
PP

Autor tu tvrdí, že válku vyprovokovali Němci. Nic není černé nebo bílé, vždy je to fuzzy. Jiní totiž zase tvrdí, že válku vyprovokovali Sověti, kteří vtrhli do Polska (a vraždili pak hned další rok v Katyni). Tedy kdyby Němci neosadili Polsko, vtrhli by tam Sověti a zastavili by se kde? Na hranicích s Německem nebo by táhli dál...

0 0
možnosti
PS

P21e50t54r 57S21k52á35c37e76l

22. 1. 2013 10:31

Důležité je, kdo válku potřeboval pro svoje zisky. Nebyl to jen zbrojní průmysl. Více viz:

http://www.regenerace.cz/online/zaloba-na-farmaceuticke-korporace

0 0
možnosti
PS

P91e36t40r 94S19k74á14c44e81l

21. 1. 2013 22:24

Pro odlehčení a informaci, tohle koluje po internetu:

President Dr. Edvard Beneš v r. 1947 Vážení spoluobčané! V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naší Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. tyto dokumenty nám dávají naději, že se nebudou opakovat tragické události let 1938-39. vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války,zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou "takzvaní čeští vlastenci", kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává. Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. bylo by to pošlapání odkazu prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů. nezapomeňte, že mé dekrety se týkají potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době. Dr. Edvard Beneš, Praha, Květen 1947

R^

0 0
možnosti
BH

Opravdu si všichni odsunutí myslí, že setrváním v ''nepřátelském'' území by dostali důchod se kterým mohou být celou zimu v teplíčku např. na kanárech? :-/

1 0
možnosti
JH

J21a77n 70H41u70l14i32k

21. 1. 2013 18:17

Uvědomte si vážení, že tahle diskuse bude trvat ještě dalších tisíc let kvůli té hrůze kterou Hitler napáchal a proto nemá velký smysl. S odstupem času a v tomto čase nyní žijeme, byl odsun Němců chybou. Beneš byl velký diplomat ale malý člověk. Kdyby k odsunu nedošlo, nestalo by se vůbec nic.Němci by se pár let chovali jako zmoklé slepice a přitom by byli vděcní, že jsme se k nim zachovali velkoryse.Hlavně by makali, protože to oni umí. Jejich továrny by jen bzučely a naše země by vzkvétala. Mohli jsme je nechat platit deset let bolestné. Takovou nějakou zvláštní dan ze které by i oni sami potom něco měli. Hlavně by se ale komunisti nedostali k moci, protože oni by je ve velké většině nikdy nevolili. Za pár let by  nikdo nikomu nic nevyčítal. Moje matka byla Ceška ,ale narodila se v Sudetech, kde jsem potom strávil celé své dětství.Všechno znám do detailu z vypravování. Z šestitisícove vesnice Mistrovice - Nový Oldrřichov u Nového Boru zůstaly tři české rodiny a dědeček měl plnou tašku klíčů od všech domů !Dědeček si jeden vybral ale babicka řekla, že po Němcich bydlet nebude a že nebude spát v jejich peřinách. A u toho také zůstalo. Ti co se tam nastěhovali tak to byla jejich věc.Ja to nemohl dlouho pochopit. Takové krásné domy ! Dnes babičku chápu.Když maminka chodila do školy, tak na ně německé děti po nástupu Hitlera pokřikovali čeští psi. Mě se zase někdy spolužáci s šátky posmívali že mám tátu zavřeného.Když si manželé stále vyčítají chyby a prohřešky tak se většinou rozvedou. Odnesou to děti !  My jsme dnes děti toho co se stalo ! Je jen jedna správná  cesta ze začarovaného kruhu - říkat si pravdu a odpouštet ![>-]

5 0
možnosti
PS

P90e34t60r 28S49k19á76c97e98l

21. 1. 2013 22:28

Hitler byl jen vykonavatel, zlo napáchal někdo jiný. A smysl má se o tom informovat, když už to ve škole neučili ani doposud pravdivě žáky neinformují. Více viz:

http://www.regenerace.cz/online/zaloba-na-farmaceuticke-korporace

Navíc našim tzv."spojencům" se náramně hodilo v r.1938 nás hodit přes palubu, vyklidili jsme jim trhy. Podobně jako v r.1968. Takže zdravý rozum do hrsti a bez takových přátel nám bude líp. Byli jsme před EU a budeme i po něm.R^

0 1
možnosti
IC

I51v44o 47C72e80r48m75a36n

21. 1. 2013 13:50

Fakt je, že se česká otázka se měla dle nacistů řešit převýchovou, ne vyhlazením, ani vysídlením všech. Protože vysídlení 7mil Čechů by bylo náročné a oslabilo by to hospodářství a země by byla prázdná. Soužití Čechů s Němci si nepředstavujte a spíš si o tom něco přečtěte, než tady začnete potrvzovat mýty.

2 1
možnosti
JH

Z projevu Reinharda Tristiana Heydricha 4. února 1942 v

„Německém sále“ Pražského hradu

Pánové,

konečné řešení s sebou musí přinést toto:

1. Že tento prostor musí být jednou definitivně osídlen Němci. Tento prostor

je srdcem Říše a nemůžeme strpět, to ukazuje vývoj německé historie, aby z tohoto prostoru přicházely znovu a znovu rány dýkou proti říši.

1 0
možnosti
MJ

PARADOX: sudeťáci mluví o kolektivní vině na němcích. Odsuzují za ni VŠECHNY ČECHY! KOLEKTIVNĚ!

4 2
možnosti
KV

Nevím jak správně zhodnotit váš blog, proto to neudělám. Pouze .............. Jsem Sudetský Němec. O poválečné době mám informace od svých předků. Ať už od mých přímých příbuzných, od naší rodiny, která zůstala v Česku, tak i od těch vyhnaných do různých končin Německa. Ty informace od těch vyhnaných jsou drsné a smutné. Drsné o tom, jak museli přežívat a smutné o tom, jak ti ostatní ty první poválečné roky v Německu nepřežili. Byli vyhnáni ze svých domů, od svých ovocných stromů, od svých políček a hospodářských zvířat. ....... Mám hodně přímých informací od více lidí, ale ani jednou jsem se nedověděl, že by mezi nimi byl nějaký ... eee syčák, který by si to zasloužil. Byli to obyčejní lidé, ničím se neprovinili a nakonec to pořádně odskákali :-(

7 4
možnosti

M63a74r46e26k 10Š82n21o83b43r

19. 1. 2013 17:36

Nezlobte se na mne, ale kolik lidí po válce by se dobrovolně přiznalo k tomu, že zastávali myšlenky národního socialismu neřku-li, že někomu skutečně ublížili? Samozřejmě, že každý by říkal, že byl proti, že nesouhlasil. Stejně jako dnes mnoho lidí prostě nepřizná členství v KSČ a bude říkat, jak ohromně proti komunistickému režimu bojovali. Prostě lidi, bez rozdílu národnosti, mají tendenci své vlastní přikrášlovat a leckdy i překrucovat.

4 3
možnosti
ZK

Každý národ existuje na základě nějaké národní myšleky a ochoty lidí ji podporovat.U nás jsme jen takový půlnárod.Zdá se že jsme jen skupina individualistú neschopných se sjednotit na žádné myšlence natož národní.Protože nemáme nic co by nás mohlo sjednotit jsme neobyčejně manipulovatelní.Proboha po válce se dělo mnoho věcí.Hranice Polska se posunula o stovky kilometrů do Německa.V celé evropě se měnili hranice a obyvatelstvo.Každá válka má nějaký výsledek jinak by miliony lidí nemuseli padnout.Vše co se dělo bylo stanoveno na postupimské konferenci.Od nás tři miliony z Polska deset milonů odsunout na západ.Bylo nám uloženo nenechat vysídlené oblasti zpustnout a obsadit mísním obyvatelstvem.Kdyby chtěl v Polsku někdo takto blbnout lidi a zpochybnit výsledek války asi by nedopadl dobře.My jsme ovšem jiná kategorie občanů u nás je to neobyčejně snadné.Asi proto že většina nemusela bojovat a všechno jsme dostali.Čest těm kdo bojovali.

6 2
možnosti

M12a60r10e35k 15Š91n23o30b26r

19. 1. 2013 17:16

Myslím si a chci věřit tomu, že se většina tohoto národa shodne na tom, že odsun byl jediným reálným řešením situace. Můžeme tu dokola diskutovat jestli vůči konkrétnímu člověku XY byl odsun spravedlivý, ale to už jsou jen řeči z pohledu člověka dnešní doby. Ale tehdy se prostě nemohli řešit jednotlivé případy zvlášť. Nebyl na to čas, nebyla k tomu možná ani ochota. Hlavně však tehdejší reálné podmínky vyžadovaly co možná nejrychlejší řešení. Ano, když se kácí les, tak létají třísky.

5 2
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik