Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obecně souhlas. Snad jen to NAŠE v úvodu mi nevoní. Ty dva Wimbledony jsou totiž výhradně její.

0 0
možnosti

M80a72r37e29k 12Š39n26o59b74r

11. 7. 2014 22:40

Wimbledony jsou určitě Petry, já to myslel tak, že ji považuji stále za naší, tedy českou, hráčku.

1 0
možnosti

Nemám nic proti Petře Kvitové, její úspěchy jí přeju a nemám problém s výší prize money za její  vítězství ve Wimledonu ani s tím, kde a jak je zdaní. Probém mám s tím, jak vy a mnoho jiných blogerů a diskutérů argumentuje ve svých postojích s pojmy jako dřina, odříkání apod. a  tím svým způsobem sportovce stavíte na nějakou vyšší úroveň nad normální populaci.. Všichni profisportovci včetně jmenované zcela jistě onu dřinu a odříkání podstupují. Ale bylo to v prvopočátcích jejicich kariéry jejich vlastní rozhodnutí a zabývali se a zabývají činností, která je baví a přináší jim uspokojení, popularitu, slávu a společenskou prestiž, zatímco většina těch, kteří se sportem neživí, mnohdy pro to, aby se uživili, musí  vynaložit možná stejnou porci dřiny ( i když ne zrovna "tréninkové ") a jejich konání je zatíženo podstatně větší mírou odpovědnosti za ně ( vypadnutí v 1. kole grandslamového turnaje asi nemá kromě pro samotného hráče žádné zásadní následky pro okolí, narozdíl od špatného výkonu třeba lékaře, projektanta, řidiče autobusu, učitele apod.), a to bez žádného obdivu okolí. Možná by to chtělo přečíst si názory  pana Pollerta na profesionální spor , takto  olympijského medailisty a nyní " normálního" lékaře.....

1 0
možnosti

M40a15r89e25k 11Š44n10o26b69r

11. 7. 2014 19:40

Pane Babiči, když se tenistovi nebude dlouhodobě dařit, půjde v žebříčků dolů, na turnajích nebude nasazován, odměny budou řádově menší. Tytéž odměny/výhry, které jsou zdaňovány, ze kterých tenista platí odměny svému týmu, letenky a hotely sobě i svému týmu. To za prvé. 

Za druhé se na úroveň Kvitové, Djokoviče, Williamsové, Berdycha atd. dostane jen hrstka těch, kteří na tenis vsadí jako na svou obživu, mnoho dalších má opravdu o řády menší výdělky. Kariéra vrcholového tenisty bývá krátká a může v mžiku skončit zraněním, to je také dobré si uvědomit. 

Je jasné, že odpovědnost lékařů bývá větší, ale ani život vrcholového tenisty není leckdy med.

1 0
možnosti
Foto

Já už do toho vrtat nechci, ale... V Monaku se ŽÁDNÉ daně neplatí, byla zdaněna 50 % už v Anglii (za Wimbledon), zbytek by měla danit v ČR (kdyby tu měla trvalé bydliště), v Monaku nebydlí, má tam jenom podnájem, a to ostatní je už jenom o tom, jaká to je vlastenka. A nejenom ona! Všechno další jde už zcela mimo mísu, a ani jestřábí oko už nikomu nepomůže...

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik