Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

16. 8. 2011 4:50
ani to vase mladi

vas nemuze omluvit

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 8. 2011 9:05
Víte , je nutné si uvědomit jedno

Neexistují žádné platné absolutní normy,na které by se mohl někdo odvolávat a a dovolávat se toho že on nežije ve zcela ideálním svobodném státě,kde mají být respektována jeho práva.Nezapomeňme že pojem "demokracie" byl opuštěn už v antice, dlouho potom tu byl otrokářský řád, pak feudální,pak první revoluční pokusy,pak krátce demokracie, pak totality typu fašismu a komunismu.Jakýsi módní odraz demokracie lze vysledovat snad v posledních desítkách let.

Každý stát,každá společnost existuje podle určitých pravidel, která si i násilím vynucuje proti těm, kdo je nerespektují.(Zkuste třeba dneska neplatiti daně). Ti kdo ho respektovat nechtějí, mají na výběr ,buď odejdou, a nebo se mu postaví.Ale tím plně přebírají morální zodpovědnost za to  a jakým způsobem se mu postaví.Když někdo podřeže hrdlo policistovi,tak je na té morální úrovni že někomu podřezal krk, to že tím protestoval proti režimu se kterým nesouhlasí, ho nijak neomlouvá.

0 0
možnosti

Dr No

15. 8. 2011 0:34
Pohled na činy bratrů Mašinů a spol

ovlivňuje zcela zásadně jedna skutečnost - a to fakt, že byli ve svém odhodlání a odvaze aktivně bojovat proti bolševickému režimu zcela sami. Proto se jejich počínání může jevit jako nesmyslné a někteří lidé v nich mohou vidět jen vrahy. Pokud by se ale našlo podobně statečných lidí mnohem víc, pak by nikdo nepochyboval, že šlo o legitimní boj proti zločineckému režimu ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik