Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Já bych za prvotní příčinu ukrajinské krize viděl neutěšenou situaci na Ukrajině. To byl počátek. Vláda to neřešila. Možná to politici neuměli, možná na prvém místě řešili zlepšení své finanční situace. Když se dlouho nic nelepšilo, jedna část Ukrajinců si začala myslet, že by jejich situaci zlepšil vstup do EU. Vycházeli z toho, že všechny státy EU jsou na tom lépe než Ukrajina. To se nelíbilo jiné části obyvatelstva a taky Velkému bratrovi Rusku.

Někteří lidé s oblibou viní ze všeho zahraničí, já bych vždy na prvém místě volal k zodpovědnosti místní politiky.

4 0
možnosti

Narazil jste na jednu důležitou věc. Ta země byla a je rozdělená - etnicky, nábožensky, z hlediska historie. Z tohoto pohledu byla ta stabilita Ukrajiny velmi křehká a každý zvenčí si toho mohl a měl být vědom, že pokud dojde byť jen k pokusu o vychýlení víc k Západu nebo k Východu, může se Ukrajina rozsypat, čehož jsme nyní svědky v přímém přenosu. Z mého pohledu bylo tedy chybou zahraničí nutit Ukrajinu buď do užšího kontaktu s Ruskem nebo do asociační dohody s EU. V tomhle smyslu tedy dávám vinu za události na Ukrajině Západu i Rusku. Samozřejmě chybou ukrajinských politiků bylo, že se nechali do hry "buď anebo" vmanévrovat, ale aktivnější roli ve vyvolání celého konfliktu skutečně přisuzuji Západu a Rusku. A Ukrajina je jen hřištěm, na kterém obě strany hrají zápas o moc a bohužel to odnáší ti obyčejní lidé.

1 0
možnosti
PD

Tak nyní už vím jak se zachovat, až u mě zazvoní týraná manželka mého souseda s prosbou o pomoc a ochranu. Prostě ji zabouchnu dveře a nacpu si něco do uší nebo jí vysvětlím, že je jednou prostě -ová a tak už to musí na věčné časy zůstat a nazdar. Hnus

0 0
možnosti

Kdo byl tou týranou manželkou na Ukrajině? Uklidnilo by ten případný spor, kdyby se ti dva manželé (každý se svým podporovatelem v zádech) začali řezat ještě víc. Tohle přesně se teď totiž na Ukrajině děje a trpím tím nevinní (v případě řezajících se manželů by těmi nevinnými byli třeba jejich děti).

1 0
možnosti
JP

Jako ekonom, finanční analytik, jistě víte přesně, jak dopadnou sankce na nás, české občany. Vláda vydala úsměvný manuál, kterak jednat v obchodním styku s Ruskem. Něco těm naším ješitům dokonale uniklo. Nikoviv my budeme rozhodovat o tom, jak a za jakých nově vytvořených podmínek budeme exportovat do Ruska, nýbrž Rusko se bude rozhodovat, zda-li vyvážené komodity od nás koupí, nebo změní dodavatele za ty, na něž není činěn politický nátlak. Vzniklou skulinu na trhu okamžitě někdo vyplní. Rusko má veškeré surovinové bohatství. Už nebude pouze líným odběratelem a spotřebitelem za petrodolary. Teď si bude muset vystavět vlastní samostatnou ekonomiku. Stane se méně závislé na dovozu zboží všeho druhu. Sankce, o nichž jsou naši zlojedi přesvědčeni, že dostanou Rusko na lopatky, naopak přinesou Rusku samostatnost. Letecký, zbrojní, těžký a kosmický průmysl byl a je doménou ruské ekonomiky. Nyní musíme připočítat i mohutné rozšíření obchodu s Čínou. Rusko se bez nás obejde. Obchod s Evropou i Amerikou bude postupně omezovat. Nebude se cítit být eliminováno závazky, jež nasmlouvaly nadnárodní korporace, protože podléhají politickému vlivu. Pokud nelze oddělit obchod od politiky, znamená to jediné. (Ne)stabilita se projeví s vládou, kterou občané volí ve volbách. Čekat s hrůzou na to, jak se nová vláda projeví a jaké budou sankce, je kontraproduktivní. Je výhodnější, porozhlédout se po takových dodavatelech, u nichž lze vyloučit politické vměšování. A tak jsme nasměrovali Rusko správným směrem. Stane se samostatné a nás nebude potřebovat. To, jestli na tom trendu něco vyděláme, nebo tomu bude naopak, nechám na Vaší analýze. Hodně zdaru!

4 0
možnosti

O svých pochybách o smysluplnosti sankcí vůči Rusku jsem psal svůj minulý článek zde na blogu http://snobr.blog.idnes.cz/c/419678/Sankcemi-k-destabilizaci.html.

1 0
možnosti
MK

M24i85l49a36n 18K36e97s32l

5. 8. 2014 17:12

Nemáme možnost nafackovat Putinovi ani Obamovi,ale máme možnost nakopat zadek našim,kteří mlčky souhlasí a neprotestují.Co dělá vláda,parlament-koalice i opozice,trapný Zaorálek?Počítají škody se sankcí a chlácholí,že to tak zlé nebude.Je na čase,aby si uvědomili,že na rozdíl od Ruska,nejsme v postoji k ukrajinskému konfliktu jednotní.Kdyby k něčemu vážnému došlo,tak ani nezmobilizujeme.Neblbněte-jednejte.Válka není řešení.

4 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste na pana Schwarzenberga, který byl osobně podpořit převrat na Majdanu.

6 1
možnosti
BM

Podobný názor mám od samého začátku tohoto nesmyslu na Ukrajině.R^

Hezký den

2 0
možnosti
JJ

J49a38n 46J36o70š66t

5. 8. 2014 16:26

Děkuji, vystihl jste to naprosto přesně a naprosto nezaujatě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik