Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den Marku. Je pro mě velmi těžké se v osobě pana prezidenta Klause správně orientovat. Je pro mě velmi dobrým hráčem a těžkým soupeřem pro diskuse. Už jen to jeho věčné soupeření ve všech diskusích namísto hledání jádra věci, je mi velmi nepříjemné. Mnohé jeho názory a postoje mě dovedou zvednout ze židle, nad mnohými ale musím a chci přemýšlet, protože cítím, že s nimi souzním. Přesto ho nepokládám na rozdíl od Vás za dobrého prezidenta.

Nemohu se totiž ubránit dojmu jistého předvádění se a úmyslného vyvolávání rozporů kolem své osoby. Vše se záměrem zviditelnit sebe nebo naopak zastřít své skutečné záměry a skutečné jednání.

Je to takový divadelní nebo cirkusový princip. Když se při čísle se lvy v manéži omylem otevřou v kleci vrátka do publika, začne krotitel na druhé straně manéže tlouci do mříží a dělat všechno proto, aby přilákal pozornost zvířat, která by se mohla vydat ochutnávat diváky.

Tj. vnímám působení pana prezidenta Klauze jako odvádění pozornosti od jeho skutečných záměrů a činů.

Teď by měl přijít asi výčet konkrétních příkladů, na kterých svůj pohled na tohoto člověka stavím. Nenabídnu ho, protože nejsem politický komentátor ani analytik. Ze srdce mi ale mluví dokument, který vše velice názorně ukazuje.

K vidění je ZDE: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10123147075-vladneme-nerusit/407235100021003/

1 0
možnosti
JS

Přesně tak. Jenže ze současných prezidentských kandidátů by nás snad jen Bobošíková dokázala ochránit před eurototalitou alespoň tak dobře jako Klaus.

0 1
možnosti
PH

Naprostý souhlas R^ a ta poslední věta dala článku myšlenku.

1 0
možnosti

A nevadí Vám, pane autore, že Václav Klaus stojí takto zcela mimo ústavní rámec a přesto, že smlouvu o záchranném fondu eurozóny podepsaly obě komory parlamentu a přes výrok Ústavního soudu v podobné věci (LS v r. 2009) a přesto, že slíbil dodržovat zákony této země, se znovu a znovu chová naprosto svévolně a občanům tak vzkazuje (pokolikáté už ?), že zákony se dodržovat nemusejí, že ne ? Chápu, jste finanční poradce. Doufám, že tohle Vám jde lépe než posuzování naplňování prezidentských pravomocí. O těch zjevně nevíte ani zbla, sorry. Palec dolů.Rv

4 7
možnosti
Foto

Mezinárodní smlouvy sjednává a podepisuje prezident. Tak je to v Ústavě. Parlament je ratifikuje. Tečka. Klaus se nechová svévolně, chová se spíše jako vidoucí ve stádě ovcí. 

Jo a samozřejmě karma.

3 2
možnosti
JB

I jako důchodce dávám karmu.

4 3
možnosti
VR
DD

Prezidentovi Klausovi jsou zájmy českého lidu ukadené. On hájí pouze

svoje vlastní. Navíc, ikdyž to nepodepsal, tak se nic zásadního neděje a euroval funguje.

Jenom to ukazuje na jednoduchost "našeho" prezidenta!!

8 9
možnosti

M64a55r72e88k 33Š40n51o95b13r

7. 12. 2012 23:59

No jednoduchost. Prozraďte, kdyby za Vámi přišel známý a řekl, že má dluhy, které nezvládá splácet, je na mizině a požádal by Vás, abyste jeho dluhy splatil. Poprvé, podruhé a pak zas a znova. Bez reálné šance, že byste takto vynaložené peníze kdy dostal od svého známého zpět. Jak byste se na to tvářil? Pomohl byste? Troufnu si říct, že byste asi nerad platil dluhy někoho jiného. A zrovna tak si troufnu říct, že ani obyčejní občané zemí Eurozóny nejsou nadšení, že platí cizí dluhy. A o to přesně v eurovalu jde. 

Dle mého byla od počátku jediná správná cesta. Odchod Řecka z Eurozóny a jeho návrat k drachmě. Řecko by padlo na samé dno, což by jistě bylo bolestivé, ale jsem přesvědčen o tom, že kdyby se tato cesta zvolila hned na počátku krize, tak už nyní by na tom Řecko bylo lépe. Čeho se dosáhlo eurovalem? Řecko je v krizi stále a více a stále a více na to doplácí i ostatní země Eurozóny.

6 4
možnosti
JP

Pozoruhodné ...s prominutím nezkušený cucák nazývá někoho šašky a hrubě vytrubuje své malé životní zkušenosti ...To také ukazuje, jaké lidi oslovila a "oblbla" laciná protievropská politika "pana prezidenta". V.Klaus se pouze negativně vymezuje, žádné řešení nenabízí, ve světě žádnou autoritu nemá. Za jeho desetiletého působení jako "hlavy státu" ztratila Česká republika veškerou prestiž v zahraničí, o domácích poměrech a morálním úpadku není snad třeba mluvit.

7 9
možnosti

M30a15r41e28k 74Š50n20o91b36r

7. 12. 2012 23:08

I nezkušený cucák může mít názor. A s dovolením ... výraz "šašek" použil náš pan ministr zahraničí, já ho jen parafrázoval. Laciná protievropská politika? Co je víc protievropské? Politika postavená na základech národních států s rozumnou mírou mezinárodní spolupráce a nebo politika snažící se šmahem změnit vše to, co dělalo Evropu Evropou?

7 5
možnosti
PS

P46a82v92e37l 96S35y93c49h56a

7. 12. 2012 22:39

přímá volba se nám MOŽNÁ vymstí. Ty předchozí dvě nepřímé se nám už URČITĚ vymstily.

6 8
možnosti
JK

J91a75n 89K56o55l81i55á31š

7. 12. 2012 22:37

U pana prezidenta je největší problém v tom, jak chápe zájmy "své" země; on tu naši zemi opravdu bere jako Svou.

8 8
možnosti

M23a98r11e59k 60Š17n61o74b34r

7. 12. 2012 22:45

Česká republika je zemí jeho, Vaší, mojí a všech dalších občanů ČR. Rozhodně nepatří Evropské unii. [>-]:-)

7 8
možnosti
FK

" to oni jsou pro mě šašci."  Blahopřeju, souhlas, karma.

7 6
možnosti