Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Pro pochopení toho, proč je v Evropě pravidelně vyvolávána nedůvěra a nenávist vůči Rusku jde z nejvyšších kruhů. Je třeba se povznést nad povrchní hodnocení typu toho, co tady vytrvale v diskusích předvádějí lidé jako Pavel Dvořák a je třeba jít hlouběji do historie.

Předně v roce 1815 se konal vídeňský kongres, kde baron Rothschield (a cudně se dnes o tom mlčí) navrhoval založení jakési unie evropských národů - jeden z prvních politických pokusů o vytvoření nadnárodní organizace. Car Alexandr ale rozpoznal nebezpečí, které by to pro evropské národy mělo a návrh smetl ze stolu.

V průběhu občanské války v USA Lincoln vyhodil Rothschilda s jeho nestydatým návrhem na válečné úvěry, ten se proto dohodl se státy Konfederace, ale ruský car po dohodě s Lincolnem poslal svou válečnou flotilu a zablokoval jižanské přístavy. Rothschield opět utřel hubu. Rothschild se hned po válce Lincolnovi odvděčil v divadle a Romanovcům v roce 1917 financováním bolševiků.

Jenže následně Stalin opět uhnul z kurzu, který byl od bolševiků světovými bankéři vyžadován, porazil i bankéři instalovaný nacismus, který byl vytvořen na jeho zničení a o 55 let později Putin, zdá se, opět vybočil z globalistických kolejí na které poslušně Rusko navedl opileec Jelcin.

Někteří dokonce tvrdí, že zášť vůči Rusku je ještě starší a to od 10. století, kdy Kyjevská Rus vyvrátila Chazarskou říši, protože dle některých studií, je prý většina dnešní finanční oligarchie přímými potomky Chazarů (ale jiné studie to zase vyvracejí).

Každopádně Rusko vždy stálo v cestě snahám o vytvoření globální vlády a přeměny Ruska na surovinový přívěsek Západu, takže za vším hledej peníze.

3 0
možnosti

takovou klasickou ukázku demagogie - vyvozování poněkud šílených závěrů z hodnověrných fakt - už jsem dlouho nečetla ;-D

0 2
možnosti
TJ

Pro zajímavost příspěvek zaznamenaný na jiném diskuzním fóru: Autorem nelidské strategie masového vyhánění, znásilňování a vyvlastnění byl jeden z největších masových vrahů dvacátého století a Stalinův našeptavač, Lev Mechlis. Udělal to snad z lásky ke slovanství? Tento zvrácený a sadistický politický komisař 4. ukrajinského frontu na začátku května 45 projevil svoje opovržení vůči západním Slovanům tímto výrokem: “Když se dívám na Slováky, Čechy, Poláky – jejich Evropa s domýšlivou kulturou se vyznačuje otrockým vztahem k věcem a všednímu životu. Náš člověk je v tomto směru o několik hlav výše než takzvaní Evropané, protože je především oddán státu.“ (Jurij Rubcov, Mechlis – fanatický přisluhovač Stalinovy krutovlády v sovětském Rusku, nakladatelství JOTA, Brno 2008) Rozuměj – ruskému státu se zvláštním historickým posláním. A kdo nejde s námi – jde proti nám. Bída dodnes pokračujícího českého rusofilství – a je jedno, jestli ho v tuto chvíli údajně zprava hlásá Václav Klaus, nebo údajně zleva Miloslav Ransdorf - zamlčuje, toleruje či otevřeně omlouvá nejenom gottwaldovské zločiny, ale i okupaci vlastní země a desítky zabitých ze srpna 1968. A to už je na pováženou!!8-o

2 3
možnosti
JM

Jestli jedním z důvodů jeho nenávisti ke Slovanům nebylo to, že sám nebyl slovanského původu. A ta věta za slovem Rozuměj je už totální manipulace, protože se jednalo o sovětský stát a ten s Ruskem neměl moc společného. Bolševická ideologie byla do Ruska importována německým a americkým finančním kapitálem podporovanými revolucionáři Leninem a Trockým s jeho skupinou v americe trénovaných profesionálních revolucionářů.

Co se Ransdorfa týče, tak nejen on ale celá ta jeho partaj nikdy neopustila svou ideologii, takže nic nového a to ostatní jsou bláboly

4 1
možnosti

Co Západ dělal pro to, aby ruské vnímání pozměnil? Třeba vesmírnou spolupráci? Nebo pozvání do G7+1? Obchodní výhody? Skutečně nevím co by měl Západ ještě pro Rusko udělat a zároveň respektovat svobodu a nezávislost států okolo Ruska.

4 2
možnosti

Ano, připouštím, že můžete mít pravdu. Ale ... vesmírná spolupráce vyplývá z logiky věci a je v podstatě nutností - tedy pro Američany určitě, protože NASA teď nemá vlastní stroj k letům do vesmíru. Co výhodného plyne z přidružení ke G7?

4 0
možnosti
KW

jen zamyšlení. Za socialismu jsme Rusko (Sovětský svaz) nenáviděli. V televizi, v rádiu neustálé opakování jak je SS nejlepší,,, v novinách, na plakátech, všude nápisy Sovětský svaz, náš osvoboditel, náš vzor... apod. Cokoliv Sovětského bylo nejlepší, cokoliv ze západu bylo špatné.  O 68 roce jsme nic nevěděli, ale neustálé opakované a vyžadované uznávání jedné strany, v nás jako mladých vyvolávalo nechuť, dalo by se říct že i nenávist k čemukoliv sovětskému... Každý kdo v té době měl cokoliv co nebylo vyrobeno v socialistických zemích, byl král. Poslouchali jsme Hlas Ameriky, poslouchali jsme hitparádu na rakouké O3. 

To, co se děje v současnosti, je totéž, jen obráceně,,, vše západoevropské, americké,, je super, bomba, vše co je z východu, je špatné, nepřátelské... V rádiích, TV,, novinách, internetu, všude se vyvolává nenávist k Rusku. Takto dosáhnete jenom toho, že lidi se  začnou k Rusku obracet, Rusko bude mít stále víc přívrženců. Proč? Lidé nesnáší když se jim říká koho mají mít rádi a koho neradi.   Zvlášť když jim to říkají zprofanovaní politici, kterým nikdo nevěří.

12 0
možnosti
JN

zdravím proruský Jidáše v tomto fóru, v den státního svátku

0 5
možnosti
Foto

Já zase zdravím nenávist v lidech.Jednou je sežere za živa.

6 0
možnosti
Foto

Položme si otázku, co za posledních 20 let udělalo Rusko pro to, aby se na ně svět díval příznivě. Západ se snažil považovat Rusko za partnera, NATO pořádal společná cvičení. Výsledek se dostavil - čiň čertu dobře a peklem se ti odmění.

Nezdá se vám, že největším nepřítelem Ruska je sám Putin?

14 10
možnosti
RF

Myslim ze nemate pravdu. Predne se nedomnivam, ze Rusko bylo nekdy povazovano za rovnopravneho partnera. Naopak jsem presvedcen, ze Jelcinovo obdobi vsem naramne vyhovovalo. Vemte si ke srovnani za priklad Nigerii a jeji nerostne bohatstvi. Ta paralela je tam zretelna. Kdysi tam byly rafinerie a pred ziskanim nezavislosti i pomerne slusna infrastruktura. Jenze fungujici stat ma i sve pozadavky. Uplatky jsou vzdy levnejsi. Podivejte se na tu zemi dnes. A neni to zpusobeno jen "africkou" mentalitou jak mi mnozi rikaji. Byl jsem v Africe 2 roky a videl jsem chovani nadnarodnich korporaci v realu. Co se Putina tyce, ja bych se bal Ruska bez nej. At je to jak chce, tak vliv oligarchie a extremismu byl omezen. Zeme dokazala konsolidovat jak financni tak socialni politiku. Predstavte si, jak by to tam vypadalo bez pevneho vedeni. Abych ale doplnil svou poznamku ohledne Ruska jako partnera. Podivejte se o 20 let zpet a vzpomente si, jak brali za partnera nas. Jak se divame na Ukrajince dnes. Jako na sobe rovne? Mozna by to chtelo trochu sebereflexe. Navic me dnesni stav ani tak nevadi kvuli Rusku nebo UA. Spise ale proto ze vidim dve vychodiska. UA v NATO, coz se chce, a postupny tlak na Rusko ktery s nejvetsi pravdepodobnosti vyusti v silovou konfrontaci. Druhou moznosti je neuspech zapadu, ktery bude mit za nasledek pokles duvery v dolar a pomerne zasadni vliv na zapadni ekonomiku. Stredni cestou byla nezavisla Ukrajina, stojici mimo vojenske bloky. Tato moznost je ale obavam se pryc. Mozna se ale pletu. A treba je ta ctvrta moznost ta vubec nejlepsi.

10 3
možnosti

8. 5. 2014 9:12

No ano. Komu tim prospivate soudruzi? Imperialistum. Ano, imperialistum.

3 0
možnosti

Napsal jste poněkud podivnou myšlenku - v odstavci, kde se ptáte, co Západ udělal, aby na něj Rusko pohlíželo jinak. Zkuste si to převést do bližší roviny - a snad vám to dojde" Máte ve vsi souseda, který má velký dům, velké pozemky a je kvůli tomu přesvědčený, že má právo rozhodovat i o svých nejbližších sousedech - nejen co budopu pěstovat, jaká zvířata chovat, ale i jakým způsobem to budou dělat, protože onen soused je přesvědčený, že to ví líp než všichni ostatní. Navíc se cítí nadřazený na celou vesnicí, tvrdí, že má lepší moráku než onen "dekadentní" zbytek vsi.... Občas si přivlastní i kus sousedových pozemků. Lidem z druhého konce vsi, které se těch okradených chudáků zastali, jen nadává, vyhrožuje jim a říká, že jsou horší než on. A vy se ještě ptáte, co  ti chudáci sousedi i lidé ze zbytku vsi udělali, aby se na ně tenhle pán "díval jinak"? ;-D

7 7
možnosti
JC

No moc pěkně o svém vzoru USA nepíšete.:-) Ale máte pravdu, USA se na celý svět !dívá jinak". Tak nějak po svém, dokonce by chtěli, aby celý svět dělal všechno tak, jak rozhodnou oni.

Povedený příspěvek!R^:-)

9 6
možnosti
RF

Velice pekny a vyvazeny clanek. Jen bych si takovych pral vice. Pouze bych doplnil par informaci, proc je v zajmu predevsim nasich zamorskych spojencu destabilizovat Rusko. V prve rade nerostne zdroje. Pres tezbu bridlicoveho plynu, tezbu ropy ve velkych hloubkach a podminkach Arktidy neni dlouhodoba nadeje na udrzeni stavajici produkce z, rekneme, alternativnich zdroju. Druhym a pravdepodobne i vyznamnejsim faktem je tlak na dolar, coby rezervni menu. Zeme BRICS se dohodli na pouzivani narodnich men k vzajemnemu obchodu. Irak se rozhodl opustit dolar a byl znicen. Libye chtela prevest sve devizove rezervy z francouzskych bank do cinskych a dopadla jak vime. Cina se rozhodla jit stejnou cestou a opustit dolar coby rezervni menu. Prinejmensim se snazi o diversifikaci. O Ukrajinu zde nejde. Je jen odrazovym mustkem k dalsimu tlaku na Rusko s cilem zabranit ekonomicke spolupraci a volnemu obchodu od Lisabonu po Vladivostok.

Z pohledu dolaru je to vabank. Proto se musela rozpoutat valka v Sirii, aby se vytvorily podminky k nastupu na Iran. Iran a Sirie uzavreli obrannou smlouvu o vzajemne vojenske podpore v pripade napadeni. Cina, Rusko a Iran jsou pak zeme, ktere mohou stavajici status quo dolaru narusit. Zajemcum doporucuji proslov am. generala Wesley Clarka z roku 2007. Volne k dispozici na internetu. Ja osobne pracoval 4 roky v post-sovetskem prostoru a po dvoulete prestavce jsem tam zpet. Zivot je tu tezky, ale ja si nikdy nemohl stezovat na obycejne lidi a kolegy. I po profesionalni strance je to velmi zajimavy region s obrovskym mnozstvim moznosti. Rozhodne bych ale nedoporucoval je povazovat za zaostale. Ano, zeme je pod rozvinuta, ale dynamiku rozvoje jim muzeme jen zavidet. Co je ale dulezite, dokazali i v mizerii 90let udrzet pri zivote vyvojovou a vedeckou zakladnu. Jsem technik a mam rad technicka reseni. Verte mi, oni maji co nabidnout. Jen se to nechce, z mnoha ruznych pricin, videt.

12 2
možnosti
JC

Velmi dobrý a zajímavý příspěvek. Hodně k zamyšlení.R^

4 3
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik