Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

28. 7. 2011 1:00
zase si nepleťte demokracii s totalitou

Rozdíl mezi oběma je jenom v tom že v demokracii rozhodují o zákonech a omezeních lidmi zvolení poslanci a z n ich vzešlá vláda, kdežto v totalitních režimech rozhoduje určitá vláda kterou nikdo nevolil a dostala se k moci sama jinak.Jinak ale v obou těchto případech si mohou rozhodovat tyto vlády jak chtějí, tj. vydávat zákony a omezení práv občanů či právních subjektů a nebo vytvářet privilegované skupny, kter´´e mohou zasahovat do práv ostatních, nebo tyto skupiny rušit a ta práva jim odebírat.

Neboli, i v moci demokracie je možnost omezit činnost ekologů, a nebo jim dát moc "nad ostatními lidmi"...dle vlastní potřeby a zájmů právě zvolené vládní garnitury. Měli jsme tu pár let Zelené v parlamentu a ti nasázeli ekologům práv dle libosti a omezili práva ostatních skupin. Zelení už jsou z parlamentu vypráskaní, takže by současná nebo ta budoucí vláda zase mohla udělat něco "pro lidi" a trochu zase ekologům přistřihnout křídla...

0 0
možnosti
MK

al325

27. 7. 2011 22:25
Tak nevím

Kdo jsou větší ochránci přírody, ti, jenž brání kácení napadených stromů nebo dřevorubci? Je to ekologické nechat si zlikvidovat lesy kůrovci? Pokud ano, pak zrušme veškeré ničení hmyzu, komárů apod., je to přece ten samý příběh. Přesto bych měl výhrady proti práci dřevorubců - hodně se pohybuji po beskydských lesích. Takový nepořádek, jaký po nich v posledních létech zůstává, to je velká ostuda. Schválně, běžte se tam podívat, tam, jenž proběhla těžba - je to obrázek jako z války.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

27. 7. 2011 23:46
Re: Tak nevím

Za dřevorubci část stromů zůstane. Za "ekoaktivisty" ani jediný.

0 0
možnosti
S

seelen

27. 7. 2011 21:51
Antikarma

Rv ropák rokuR^

0 0
možnosti
R

rudaz

27. 7. 2011 21:57
Re: Antikarma

Ano, demokracie je řád se vším všudy.

Civilizace a její vývoj jde správnou cestou? Podle čeho tak soudíte? Měla by v demokracii vždy zvítězit ta nejlepší myšlenka, nejúčinnější skutek a néé síla paží naší policie. To se vracíme na stromy. Netvrdím, že "ekologové" mají pravdu, nevím kde leží pravda. Ale k přírodě bychom se měli vracet, i kůrovec má svého predátora. Selhal tentokrát? Zdravého rozumu je nám třeba, alespoň takového, jaký měli naši předkové. Např. před 150ti léty postavili železnice a my nedokážeme je ani udržovat. Natož budovat další podle starých plánů! To je vývoj civilizace? Díky. Nastoupí jiný směr vývoje a nemusí se tomu říkat civilizace.

Bude líp.R^

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

27. 7. 2011 21:28
Karma.

R^:-)

0 0
možnosti
JR

janulator

27. 7. 2011 21:27
Karma

R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik