Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

27. 7. 2012 16:47
myšlenka

soužití různých národů vždycky ztroskotá na primitivním nacionalismu. Naši papalášové jsou ho plní, naštěstí to "normální" Češi zas tak moc neberou

1 0
možnosti

MarekSnobr

27. 7. 2012 17:10
Re: myšlenka

A je to tady. Nacionalismus. Kdo se jakkoliv vysloví proti té dnešní snaze o integraci je nacionalista. Tak to ale přeci není. Říkám, že každý národ je unikátní díky svým tradicím, historii, kultuře, historicky prožitým zkušenostem, chováním, zvyky a mnoha dalším věcem. A kdokoli by to chtěl shora určeným a vynuceným diktátem měnit, ten si zahrává s ohněm. Každý tlak zákonitě vyvolává protitlak.

Právě proto, co jste napsal o primitivním nacionalismu, bychom se měli shora diktované a často vnucované myšlence evropské integrace bránit, protože to zase dopadne tím primitivním nacionalismem a s tím spojeným násilím.

2 0
možnosti
JH

bednarik62

27. 7. 2012 15:08
Samozřejmě

že myšlenka spojení Evropy je nádhernou pohádkou, bájnou Utópií. Kdyby nevzniklo EHS a po X létech EU, byli by Němci 100 km před zbytkem Evropy, takovou mají výkonnost. Skoro všechny ztráty, dluhy a debakly táhne z močálů Německo. Kdo uhradí líným Jihoevropanům penze a sociální dávky == no přece německá už dost deficitní města a němečtí penzisté. Ono už táhnout zanedbané východní komunistické Německo, je nadlidským úkolem, ne pak platit řecký, italský, portugalský a španělský státní dluh a nějaký ten rozpočet. Hlavní zátěž táhne Berlín, zbývající státy včetně arabské Francie, černého Holandska, Reivíkova Norska, couvajícího Finska a zadluženého Švédska, něco dají, něco nedají, Angela Merklová to nemá lehké. No a v zákopě vyčkává vyčúrané Česko, vždy připravené brát a vždy se přidat na stranu vítězů. Nebýt EU, už by se Evropa zase prala a rvala.

0 0
možnosti
PK

repanak

27. 7. 2012 16:35
Re: Samozřejmě

Nemám nic proti Německu, z osobních zkušeností - i když nemusí být objektivní - se mi většinou zdáli lepší i evropštější než Rakušané. Ale kdyby nebylo euro tak už Italové a nejen oni vícekrát devalvovali a Deutsche by tak oteřená vrata pro vývoz neměli.

1 0
možnosti
PH

petrph

27. 7. 2012 14:42
je to pravý opak

Je spousta špatných předpisů EU medializovaných -ale copak jsou všechny předpisy  úplně správné a bez vady?

Jenže jde i o něco jiného. Díky EU máme schengen, bezpasovou a bezcelní zónu po celém EU. Dovedete si někdo představit naši současnou vládu(ministr zahraničí pan kníže věčně ospalý), jak projednává jednotlivě s desítkami států Evropy, pro naše občany bezvízový styk?Jak dlouho už jednají naše vlády neúspěšně s jedním státem-Kanadou o uznání téhož?

Jak dojednává á prosazuje-pro naše firmy výhodná celní omezení?

Vzpomeňme si že Německo a Rakousko otevřely svůj pracovní trh pro naše občany až při ukončení lhůty stanovené jim EU-bez tohoto ustanovení(a jen po diplomatických jednáních našich politiků)by tak asi neudělaly dodnes.

Takže ono, být silným státem vedle váhavé a nejisté EU by mohlo být užitečné.Být slabým sousedem s rozhádanými, neschopnými a zkorumpovanými politiky bez jakékoliv zodpovědnosti za stát-asi to nebude žádnej med

0 0
možnosti

MarekSnobr

27. 7. 2012 15:25
Re: je to pravý opak

Petře, dle mého je mylné se domnívat, že toto všechno je díky Evropské unii (jak jinak si vysvětlit, že onen "Schengen" platí i pro Švýcary). Ale prosím, je to Váš názor. Kdyby EU byla jenom o tom, o čem píšete, pak bych nemohl říct ani popel. Volný pohyb ... ano (jakkoliv mi před tím nevadilo ukázat na hranicích pas) ... a celníci místo na hranicích stojí na mnoha místech v našem vnitrozemí. Jenomže pak se jeden dozví, že EU rozhoduje o žárovkách, o tom k čemu se mají jednotlivé státy zavázat atd. 

Co se týče té Kanady, EU "vyhrožovala" Kanadě, že všechny členské země zavedou Kanaďanům víza a kde nic tu nic .... solidarita proklamovaná EU dostala na frak, ale spíše jde o solidaritu proklamovanou jen slovem. Nicméně byla by to samozřejmě blbost, proč by si třeba zrovna Německo mělo kvůli nám (nebo spíše kvůli cikánům) komplikovat vztah s Kanadou. A vyveďte mne z omylu, ale neexistoval bezvízový styk s mnoha státy Evropy už před naším vstupem do EU?

2 0
možnosti
PH

modrénebe

27. 7. 2012 14:39
život je v podstatě velmi jednoduchý

a jenom MY z něho děláme něco co nejde s lidskou společností udělat, protože evolucí člověk k tomu nebyl stvořen.

0 0
možnosti
VJ

yau

27. 7. 2012 14:10
Chtělo by to

organizovaný tlak na politické vedení. Trochu se do toho koordinovaně opřít. Aby to bylo slyšet a vidět. Soustavně a důsledně.V[>-]

1 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik