Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

nesouhlasim s vami v tom, ze by snad zapad v pojeti USA byl stejny jako Rusko ... vzpomente si kolik zemi napadla US Army pod legendou ochrany zajmu Spojenych statu -- ochrana pred terorismem, ochrana pred ZHN .. vzdycky se legenda nasla nikdy neslo o americany tam zijici a uzemi ktere kdysi k Americe patrilo. Vzdycky po nich zustali desetitisice mrtvych a to nejen vojaku, ale i civilistu zen a deti... v tomhle je obrovsky rozdil .. jenze to EU a ostatni dnesni moudri drzeli klapacku bali se neco rici... vetsinou prave to Rusko protestovalo .. snad jen v pripade Iraku byly celosvetove protesty lidi - OSN nevydalo zadny verdikt taky mlcelo ...  Slysel jste snad nyni v mediich ze by ve svete protestovaly desetitisice lidi proti tomu, ze je armada RF na svych zakladnach na Krymu, pripadne ze posilila sve stavy o deset dvanact tisic lidi?   jinak Karma

0 0
možnosti
EH

Západ se chová podle přísloví: co je dovoleno Jovovi (Jupiterovi), není dovoleno volovi.

Akorát Rusko je na vola příliš velké a vlivné, což je štve.

1 0
možnosti
TH

Zapad anektoval Balkan 24 hodin, ne-li mene po nejakem hlasovani o pripojeni?  

Tohe ze delal zapad.

0 1
možnosti
MS

Je Česká republika samostatný stát? Rozhoduje Česká republika svobodně o své politice?

Pro mne je Česká republika jednoznačně podmaněným územím cizí mocností. Je tou mocností Rusko?

1 0
možnosti
TH

Ne neni. Je tu jeste neco daleko, daleko, daleko  horsiho. Brusel ! A jeho zakaz Pomazankoveho masla.;-O;-O;-O;-O

1 0
možnosti
MP

Američan: Za kolik průměrných platů v SSSR si může dělník koupit autro ?

Rus po dlouhé odmlce:..........a vy zase mlátíte černochy !

2 1
možnosti
MN

;-D no starej ale porad peknej ... jen snad uz dost mimo....

0 0
možnosti
MF

Marku neříkám,že jsem nadšen situací okolo Kosova, naopak velice mi vadí, že jsme byli my mezi prvními, kteří to schválili. Přitom máme v nedávných dějinách podobnou zkušenost jako Srbové. ale ruku na srdce, tam byla situace tak zásadně odlišná od dnešního Krymu, že se to nedá srovnávat ani v jednom procentu. Bohužel se to nedá srovnávat ani s Hitlerem a našimi sudety, protože Hitlerovi to schválili tehdejší evropské mocnosti, takže to měl " mezinárodně posvěcené". Nás se tehdy nikdo neptal.

Ale tohle, co se teď děje na Krymu a klidně se to může stát i v některých dalších částech Ukrajiny a možná i Moldávie nemá s mezinárodním právem nic společného. Srovnávat to s něčím, co se stalo v minulém, nebo dokonce předminulém století je nesmysl. Je to pozůstatek hrůzné geniality Stalina, který do všech republik, anektovaných a radostně sdružených do SSSR nasadil velkou ruskou menšinu, protože už tehdy předpokládal problémy a věděl, že pod argumentem ochrany rusky mluvícího obyvatelstva se schová kdejaká sviňárna. Ale tímhle by mohl Putin klidně omluvit i výsadek ruských neoznačených domobranců třeba v Karlových Varech. Zaplať Pán Bůh jsme v NATO a tak by to možná neměl tak jednoduché, ale kdo ví.....

Každopádně si myslím, že omlouvat svinstvo tím, že se podobného svinstva někdy v minulosti dopustil i někdo jiný, je blbost, a nikam to nevede.

1 1
možnosti

M43a86r29e67k 48Š62n79o22b58r

20. 3. 2014 13:48

Neomlouvám ruské chování na Krymu, jen poukazuji na pokrytectví Západu. Ani jsem neřekl, že situace v Kosovu byla na chlup stejná. Samozřejmě, že nebyla a okolnosti byly jiné, ale poukazuji na to, že Západ nebral zřetel na Srbsko, když se za jeho asistence Kosovo osamostatnilo. A teď když se děje podobná věc na Krymu, tak Západ křičí, jak je to neústavní atd. přitom by si měl Západ zamést před vlastním prahem.

2 0
možnosti

Ne Západ nedělá to samé. Odhlédneme-li od faktu, že maximum násilí na Krymu mezi ukrajinskou a ruskou částí nastalo, když Vasil vyrazil Ivanovi zuby když se pohádali o situaci na Majdanu, tak Západ neprováděl dobývací války za účelem získání území. Jeho motivace je věc subjektivního posouzení, ale objektivně to nebyla dobývací válka.

0 1
možnosti
VK

Ja musim polozit znovu stejnou otazku jako v minulosti. Je tedy podle vas ted a do budoucna meritkem mezinarodnich vztahu praxe, ze to co delal predtim nekdo jiny, muzou automaticky delat i ostatni?

1 1
možnosti

Tam, kde to není nijak upraveno, napříkad mezinárodním paktem, pak platí precedenční právo, navíc když v tom mezinárodním právu je o tom pouze jediná větička o právu národů na sebeurčení.

2 0
možnosti
RH

Vypadáte jako uvažující člověk, takže zkusme racionálně: Nepřipadá vám, že situace v Kosovu a situace na Krymu se odlišuje právě v tom, že na Krymu se nedělo nic a v Kosově docházelo ke genocidě a vyhánění statisíců lidí? Přestože není Kosovo v souladu s mezinárodním právem, šlo o úplně jinou situaci, což lze prostě dokázat. A především, nešlo o rozšiřování státního území.. Jinak jsem přesvědčen, že i v Kosovu by dopadlo referendum s takovým verdiktem, což není vůbec žádný argument, argument by to v případě Krymu byl, kdyby to nebylo pod taktovkou a okupací cizí mocnosti.

5 4
možnosti

M53a37r85e28k 89Š46n42o34b77r

19. 3. 2014 23:23

Ano, pojďme racionálně a bez nějakého urážení se. Kosovo bylo dlouhodobým problémem sahajícím i do éry Tita. Byť autonomní oblast, tak byly Kosovu přiznány pravomoci svazové republiky, aby se vyšlo vstříc požadavkům Albánců. Také jsem si v té době myslel, přiznávám, že i pod nátlakem médií, že za všemi problémy stojí Srbové, ale ani UCK nebyla partou mírotvorců.

Nevím, jestli lze výsledek krymského referenda odvozovat pouze od přítomnosti Rusů na poloostrově, ale nezaslechl jsem nějakou zprávu o tom, že by bylo lidem vyhrožováno pokud nebudou hlasovat ve prospěch připojení k Rusku. Ano, na Krymu byl klid a i když už tam bohužel k obětem na životech došlo, tak je to furt méně než na opěvovaném Majdanu.

5 2
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik