Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vencv

30. 1. 2012 1:04
S autorem je možno souhlasit!

Domnívám se však, že ve svém názoru na korupci a její řešení málo zdůraznil, že míra korupce je samozřejmě závislá na morálce aktérů, ale také, a to hlavně, na systému řízení státu. Tam, kde je míra přerozdělování tak obrovská (viz zdroje z EU i distribuce vlastních státních zdrojů na různé služby, neziskové organizace..atd) se prakticky nedá korupce efektivně snížít! Když, tak jedině za značných ekonomických nákladů. Proto se společně s autorem domnívám, že korupce má být problémem a pracovní náplní pouze a jedině k tomu příslušné státní instituce. Efektivní účinnost těchto institucí nijak nezvýší politická nebo jiná, např. mediální, vzepětí. Kořen korupce totiž spočívá již v systému organizace dotační politiky EU, zde je její prazáklad.

0 0
možnosti
K

krllo

29. 1. 2012 21:40
Zaujalo mě, že z dluhu 10,- Kč dokázali,

úředníci, advokáti, exekutoři vytvořit dluh 12 000,- Kč. Čili 1200 x násobné navýšení.

Policii to nevadí, státním zástupcům to nevadí, soudcům to nevadí a prezident Klaus ani nezdvihne obočí. Mafiánský stát.!!

2 0
možnosti
WG

marwill

30. 1. 2012 1:10
Re: Zaujalo mě, že z dluhu 10,- Kč dokázali,

Něco je tady špatně a dost se divím, že to lidem nevadí. Resp. ono jim to vadí, ale udělat něco proti tomu se jim nechce. Podívejte se na Slovensko, tam to bude ještě zajímavé. A u nás jim to budeme trpět do kdy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik