Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Bohužel, problém bude podstatně hlubší, než se domníváte.

Fotbal trpí v současné době dvěma výraznými problémy:

1) Ačkoliv bylo vědecky dokázáno, že pro pomezní rozhodčí není "fyzicky" možné správně posuzovat ofsajdy, mezinárodní fotbalová lobby stále odmítá akceptovat nutnost používání techniky pro tyto situace - Tedy použít totéž, co používá hokej.

2) Na tréninzích se fotbalisté učí přifilmovávat pády a mezinárodní fotbalové organizace stále hráčům tolerují (ba co víc, odměňují je za to!), že filmují pády.

Minimálně tyto dva problémy způsobují, že mají hráči, vedoucí klubů i fotbaloví fanoušci pocit nespravedlnosti, křivdy: "Von to přifilmoval a proto jsme po té penaltě prohrálí! Hanba sudímu!" a "To byl ofsajd, ale rozhodčí je slepej a proto jsme dostali góla! Ten neměl platit! Hanba sudímu!"

Pocit křivdy je zdrojem frustrace. Dlouhodobý pocit křivdy --> Dlouhodobá frustrace. Z frustrace pak je jen krůček k agresivitě. Kdyby byl fotbal férový, bylo by možné zahajovat zápasy výzvou "Nechť vyhraje ten lepší!" Fanoušci by možná byli zklamaní, že jejich tým prohrál, ale nebyli by naštvaní na všechny kolem -- jejich tým prohrál, protože byl prostě horší. Pak by se něco mohlo zlepšit.

0 0
možnosti
JH

Pane Šnobre, vůbec se nemusíte omlouvat za za sprostá slova, ta sebranka by si zasloužila i horší názvy !

1 0
možnosti
PH

jen by měly kluby zaplatit celý zákrok policie a hlavně sudí měl zápas okamžitě ukončit!

0 0
možnosti
ZJ

Když ono je jednodušší jít v noci pro Nečasovou, než ve dne pro "fanoušky".

Problém řádících fanoušků je pod rozlišovací schopnosti policie. Na tom by Ištván a Šlechta body nenadělal.

1 2
možnosti
LH

Možná tyhle excesy vyhovují bulváru a dalším médiím, o čem by jinak psali či vysílali.

1 0
možnosti
MJ

Hezký večer.

Také tomu nerozumím. Když lze monitorovat chuligány, kteří jezdili na zápasy Evropského poháru a dělali tam vyrvál a odstříhnout je od fotbalu,že je klid, proč to nejde u nás v republice?

1 0
možnosti
AS

A17d55a44m 73S68t32a21v84a

22. 3. 2014 23:44

Ano, to je pravda - a říkám si, že na kvalitu českého fotbalu zřejmě nejvíc nadávají právě tato individua na tribunách. A přitom oni to jsou, kdo zakopává kvalitu českého fotbalu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik