Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petr.n_22

25. 1. 2012 2:07
Pro mě Palach hrdinou rozhodně je.

Existovala docela reálná šance, a tehdejší vedení se toho velmi obávalo, že skutečně zburcuje hodně lidí k dporu proti režimu. Zvláště, pokud by ho další následovali.

"Strom svobody je občas nutné zalít krví tyranů a vlastenců." Je to velká pravda a málokdo si to uvědomuje.

0 0
možnosti
PK

dolch

24. 1. 2012 22:46
No

hlavně že v tom máte jasno ;-D

0 0
možnosti

jarinka

24. 1. 2012 20:49
Proč by lidé měli vystupovat

proti komunistům? Vystupuje se proti vládě, když je hlad a bída, jako za první republiky. Ani dnes lidé nevystoupí, těch několik tisíc bezdomovců nezmůže nic a ostatní ještě hlad nemají... V 89. roce vystoupili, protože to je zkrátka dějinný vývoj, za nějakých dvacet třicet let zase vystoupí...  V sedmdesátých a osmdesátých letech se tady žilo hodně dobře, o výhodách, které jsme tenkrát měli, si dnes můžeme nechat jen zdát. Samozřejmě, že se dnes nezveřejňují žádná srovnání, z mnoha například věk pro odchod do důchodu, zvýhodnění těžce pracujících... "Nestranná" ČT by mohla na toto téma uvést nějaký dokument, to by byl hodně dlouhý výčet... V padesátých letech to bylo divoké, trest smrti nepřeji nikomu, ale těch nespravedlivě stíhaných zas nebylo zdaleka tolik, jak se nám "odbojáři" snaží namluvit, naopak bylo mnohem více lumpů a ozbrojených sabotérů, některým se podařilo uprchnout a díky bratrským USA nebyli potrestáni. KARMA.

3 0
možnosti
JH

nibor

24. 1. 2012 21:01
Re: Proč by lidé měli vystupovat

Tak ať s věkem odchodu do důchodu prozradí i tehdejší a dnešní průměrný věk. Práci si každý vybírá sám dobrovolně, ale nebylo by od věci rovněž přiblížit i tehdejší líbeznou ekologii v severních čechách nebo na ostravsku.

2 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 1. 2012 19:56
Hlavně to chce gumovou páteř, co?

Jak říkal Cimrman - můžete i podlézt, ale musíte se pak zase narovnat. :-/

2 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 1. 2012 19:45
me

by zajimalo spis co vas pane autore vede k prihrivani si polivcicky. Pokud vim Masinove zadne vyroci nemaji (nebo se mylim?) a Palach ho uz mel. Ale furt se tady objevuji tahle temata... ze by karmohonka?

2 0
možnosti
P

Pavel_D

24. 1. 2012 19:31
Pane autore,

napsat o někom, že je vrah, aniž byl za to odsouzen, je nactiutrhání a je to na žalobu. Každý, kdo se aktivně postavil proti režimu, který dnes považujeme za zločinný a zavrženíhodný (jako nacismus), si zaslouží přinejmenším porozumění. Vy jste padesátá léta nezažil, takže nemůžete tehdejší události posuzovat. Já ano.

Tím, co jste napsal, se vlastně stavíte na stranu komunistických zločinců - někteří z nich byli odsouzeni, většina z nich už (naštěstí) nežije. Někteří, jako dr. Vaš, si přitom klidně užívají důchodu, a přitom na jejich rukou lpí krev nevinných.

Za domácí úkol si udělejte seznam všech, kteří byli za minulého režimu umučeni a povraždění bud přímo, nebo prostřednictvím zmanipulovaného soudu. A pak teprve zkuste uvažovat o Mašínech.

7 0
možnosti
DVK

Deratizátor vulgo Krysařík

24. 1. 2012 19:40
Re: Pane autore,

Kdo vraždí, ten je vrah. Máte s tím problém?8-o

5 0
možnosti
M

mmaaxxxoo

24. 1. 2012 19:02
.

Myslíte, že Mašíni zabíjeli z dlouhé chvíle? Víte jaká byla doba? Kdy komanči vraždili každého, kdo s nimi nesouhlasil a oni se tomu teroru dokázali postavit. Sakra, aspoň někdo.

Myslím, že vy o Mašínech víte jen to, že někoho zabili.

Kdyby komunisté nezačali s rudým terorem, tak by odbojová skupina Mašínů, hájící odkaz zavražděného otce, nemusela existovat.

Oni jen zvedli hozenou rukavici bolševikem. http://www.totalita.cz

8 0
možnosti
U

udernik

24. 1. 2012 19:42
Re: .

hele mladej a ty to pamatujes? asi taky tezko jinak by jsi takovy blbosti ani nemohl napsat. Kdepak delal tvuj deda v padesatych letech? v zemedelstvi? takze pomahal vybudovat socialisticke zemedelstvi pod vedenim UV KSC? ne?  Tak delal v Kolbence? tak to by taky v ty dobe pomahal budovat socialisticke Ceskoslovensko. V Kolbence taky nedelal? tak delal ucitele? no o to hur, pak by vychovaval budouci svazaky a cleny KSC a vedl je socialistickemu smysleni.

Takze v tom pripade ho meli Masinove taky zastrelit protoze at delal co delal tak podporoval svym jednanim a svou praci budovani socialistickeho zrizeni? Voni ti Masinove by vlastne museli vystrilet 99% tehdejsich obyvatel dle vasich usudku.

mladici nez znovu napisete dalsi hlouposti tak by jste se meli taky vrati o par roku zpatky a realisticky zauvazovat.

5 0
možnosti
S

seelen

24. 1. 2012 19:02
Kecy

člověka který nic nezažil jen to porevoluční bahno tak si hrajeme na alibistu.Rv

3 0
možnosti
JP

JaromírP.

24. 1. 2012 18:54
Karma

R^ Ještě, že jsou lidé jako Vy, kteří mají svůj zdravý rozum a nenechají si vymýt mozek bláboly současné propagandy

6 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 1. 2012 19:42
Re: Karma

lepsi ho mit vymytej stale tou predchozi, ze?

2 0
možnosti
JL

jirka1965

24. 1. 2012 18:53
Maminka byla komunistka?

Tohle ti musel někdo do hlavy dostat:  "sebevražda Jana Palacha ničemu nepomohla a zmařila mladý lidský život". Ta sebevražda pomohla mladý muži, moc pomohla.

5 0
možnosti
MS

kerim003

24. 1. 2012 19:01
Re: Maminka byla komunistka?

hm a k cemu ze se mame k cemu upinat a ze mame radi mucedniky a jak to ze Palach se upalil spravne a Zajic ne????

2 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik