Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I61v30a36n38a 39L67a57n66c72e

20. 2. 2023 13:25

Nejsem už matka malých dětí, ale jednoho dospělého dítěte a babča. Můj manžel je už v důchodu, a tak na sebe převzal některé ukoly: když přijdu z práce, připraví večeři. Myje nádobí, vytírá, luxuje... Pomáhá, myslím si, že nejdůležitější je domluva, že partner neignoruje druhého partnera a "nejede" si pouze svoje záliby.

Také si pamatuji dobu, kdy jsem měla malého syna, studovala jsem a ještě jsem chodila do práce, díky studijnímu volnu jsem to v podstatě mohla přežít. A můj, dneska ex, nechodil domů nebo chodil v noci domů. Pokud přišel, tak byl stejně napitý, sedl si do křesla a pustil si televizi a usnul.

Podle mne domluva, aby jeden druhému naslouchal:-)

1 0
možnosti
Foto

J40a17n 47Š91i11k

20. 2. 2023 7:11

Hezky jste popsala základní problém dnešní doby, který má dopad na všechno, od výchovy, vztahy, politice, atd.. Na spoustu věcí se díváte z úhlu matky malých dětí (což nevím zda jste). Faktem ale je, že než matka děti má a i potom co vyrostou, jsou na tom ženy podobně jako muži. Totiž musí si taky každá hledat svou ženskou identitu, protože čas, kdy je potřeba věnovat intenzivní péči dětem je velmi krátká a uběhne tak rychle, že se nestačíte divit. Ano, to období ženy velmi naplňuje, ale co předtím a co potom? Pokud mám mluvit za muže, tak docela lituji hlavně mladé muže v paneláku, pokud pravidelně nesportují. Na vesnici si může chlap pořídit dílnu, vybudovat zahradu, pořídit zvířata, může pracovat v lese, se stromy, atd.. Tam to své mužství nalezne uplatnění. Bohužel v moderních domech se jich spousta těmto věcem vyhýbá, vidím to na vybetonovaných předzahrádkách domů, hlavně aby se nemusela ani sekat tráva nebo stříhat keře nebo pečovat o stromy. Je to škoda a má to zase na spoustu věcí vliv, například na krajinu. Máte-li ve vesnici většinu ovocných stromů pryč, vznikne jakési sterilní bydliště bez včel a ptáků. Jsou taková místa, přibývají a hlavně proto, že chlapům se nechce a ulehčují si práci. Wifi je první nejdůležitější věc na domě...Hezký den

3 0
možnosti
MB

Souhlas a dodávám. Nedovedu si představit sterilní bydlení -pouze v paneláku. Rodiče pořídili chajdu 1968, já pokračoval chalupou. Žena rodí- muž staví. Model, kdy matka stála otci na prkně, on řezal. Cosi budovali. Stejné s chalupou.Vážně často jsem myslel - Obrovský dopad na soužití. Není čas se ani rozvést, zase vezou cihly. Zajímavost - Trávu sekají hlavně ženy! Baví je to, Prakticky beznámahové. Chlapi zase bádají o lepším stroji, aby trumfl souseda. Následně o teplejší vodu v bazénu pro vnoučata! .. . :-)

2 0
možnosti
MB

Jako muži mi nečiní problém přiznat - žena to má v životě horší. Aniž by chtěla, sehrává institut "Poslední záchrany, jistoty". Zřejmě dáno předurčeností, právě vazbou na to mateřství. Něco v rodině, prostě fungovat musí. Přesto směle tvrdím. Nejcennějším prvkem rodiny? Je samozřejmě muž. Důkaz? Matka je jistá vždy :-) Vše ostatní je variací na uspořádání vzájemného soužití. Záhad spousty.

Žena je slabá, přesto silnějšího muže. Pytel cementu třeba neunese. Většinově však lépe unese břímě života.Dožívá se vyššího věku. Připomínám nezapomenutelný bonmot otce - "Člověče synu! Ženy, bytosti podivné jsou. Kupříkladu hle - Pohlédni na matku svou"...Klasický model ukázky. Svědomitý muž v kuchyni.Pije si své lahvové pivo. Nelení a dělí svět.Komu se vyhlásí válka, kde se bude těžit ropa.- Vážné věci! Matka?Jako vždy. Zase pokleslá zábava. Cosi vařila pro své chlapy - Základy rodiny ... :-)

2 0
možnosti
JZ

Mno, kdybychom se tedy vrátili k nějaké té bájné minulosti, tak tam v řadě případů ženy rodily jak o závod dokud neumřely, ne jako dnes. Domácí práce se neskládaly z toho, že se pustí roomba, prádlo se hodí do pračky a otočí vypínačem, ale byla to všechno ukrutná neustálá dřina a dělalo se to během pokročilého těhotenství. Kdybych tedy použil logiku autorky tak bych se mohl ptát, co vlastně ty ženy dnes dělají? Místo toho, aby prožily svůj život při práci u valchy a kolovrátku a spořádaně umřely po čtvrtém porodu ve dvaceti letech, jenom zbytečně pyskují o dietách a botoxu ve věku, kdy už dávno měly být spokojeně na pravdě boží. To se ale nezdá být zrovna produktivní debata.

1 0
možnosti
DS

Na muže brzo dojde, nejspíš i na ženy. A Češi to tuší jako málokdo, proto je mezi nimi přes milion legálních zbraní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 20,38
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik