Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Tak to vás obdivuji, já bych to dělat nemohla. Nejhorší je, že za to mohou jen a jen rodiče a s těmi je častokrát domluva ještě horší. A ty svačiny, to je bohužel běžná věc, moje dcera je ve čtvrťáku a sušenkou by se nenajedla, není na to zvyklá, od mala si děláme svačiny doma a ani já se sladkým nenajím :-/

1 0
možnosti
Foto

Jestliže jde o skupinu dětí 4- 7 let, tak je naprosto normální, že si automaticky některé nejdou umýt ruce tehdy, když by měly :)

2 0
možnosti
Foto

Dobré ráno Alena Šnajdrová,Já mám dceru 5 let a plně s Vámy souhlasím,povidám si z dcerou stále i když mě občas už z ní bolí hlava.Ve školce potvůrka nemluví a nemluví,asi čeká až přijdeme domů a potom spustí.Souhlasím že vychovné na zadek je efektivnější než scela zbytečně hodinu a půl přemlouvat dítě že to co dělá se nesmí.

Také často slyším,že nedělám dobře,že bych měl dítěti dát volnost v rozhodováni,copak jsem padlej na hlavu? Copak asi dítě ví že když se houpe na židli že může z židle spadnout? Copak ví,že když sáhne na plotinku že se spálí,copak ví že se nikdy nebere vařicí káva protože by se mohla opařit?Já jsem řekl 10x své dcerce nesahej na tu kávu,nedala si říc,tak dostala výchovnou na zadek a je klid,už na kávu nesahá.Děti nevědí kde je hranice a proto dělají cokoliv a my jsme od toho abychom je vychovávaly a nasměrovaly správným směrem.

Má dcerka je hypeaktivní tak se musím hodně co otáčet abych jí ochránil před zranění.Já jsem paní učitelce řekl: Paní učitelko,pokud bude Petruška zlobit,klidně ji dejte přes zadek - to proto že znám svou milovanou a vím co dokáže.

Má dcerka trpí citovou deprivace,to se projevuje,že: chce pořád slyšet jak jí miluji,což také dělám 100y za den,potom všechny hračky jsou její ( i ve školce) což nám nějakou dobu dělalo těžkosti - díky Bohu i to jsme vyřešily.

Takže pokud mohu poradit: Vychovné na zadek je učinné a rychlejší,dávat dětem svobodu v rozhodování? Ano ale v mezích - nastavit hranice .Děti opravdu nevědí kdy jim hrozí nebezpečí a od Toho jsme my abychom je ochránily a to i před nima.

A proboha lidé,pokud si myslíte že děti neslyší jak si povídáte v druhé místnosti a nebo se hádáte,tak jste na omylu.A co také slyší jsou nadávky a sprosté slova - sice jim nerozumí ale hojně je ve školkách používají.

3 1
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 21,86
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik