Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

Pokud jste si pejska vzali až ve dvanácti letech, tak určitě má za sebou určitá trauma, která už nemůžete změnit. A je to od vás moc hezké, že jste se rozhodli zpříjemnit život dědečkovi, a já vás uplně chápu. Měla jsem pejsky pouze dva, takže nejsem žádná odbornice na psí chování. Psy mám ráda, ale neznámý pes, který by se ke mne rozběhl a to nemusím být těhotná a snažit se uklidnit psího stařečka na vodítku, by mě také vylekal. A protože si myslím, že svoboda člověka končí tam, kde začíná svoboda druhého člověka, tak prosím, neohrožujte můj prostor. Pro tyto případy bych nosila u sebe alesponˇ pepper spray.Před několika týdny mi manžel říkal, že původně byl pepper spray vyroben, aby ochránil člověka, pokud by ho napadlo zvíře. A tedˇsi tak říkám, vlastně někteří lidé dokážou být zvířetem, když napadnou člověka, proto se asi používá i na lidi. Radila bych vám, abyste nosila pepper spray u sebe a pokud by vás nějaký hafan ohrožoval, tak ho použít.

I pistol by vás ochránila, ale asi by vás potom čekalo vyšetřování.

3 0
možnosti
Foto

A není spíš největší riziko jít v 8. měsíci s těžko ovladatelným pejskem do divoké přírody?

Bydlíme v místě, kde je tzv. psí ráj - na kraji města, kde je velká louka. Pejsků hodně, všech ras i velikostí. Ale že by retrívr tady někdy někoho napadl?

Váš pejsek spíš cítí Váš strach a chce Vás bránit. Ve dvanácti letech už napravit chyby předchozích majitelů asi nepůjde, ale v nejhorším pomůže stahovací obojek.

4 0
možnosti
HV

Nu, to mohla posoudit sama blogerka. Nicméně psa měla na vodítku a ten retrívr nebyl a minimálně je obtěžoval. Chování majitele retrívra bylo neakceptovatelné poté, co byl požádán o odvolání svého psa.

1 0
možnosti
VF

Teď schytám mínusy: čí víc je u nás přepejskováno, tím víc nesnáším pejskaře.Rv

1 0
možnosti
Foto

Já bych spíš řekl, že je přelidováno. ;-D

1 0
možnosti
MB

Vyrůstal jsem v malém, asi třítisicovém městečku. Ve třídě nás bylo 28, pouze 3 spolužáci měli u baráku psa. Jeden myslivecký ohař a dvě pouliční směsky. Opakuji - v boudě na dvorku. Když se postavila první bytovka (3 vchody, 3 patra = 27 bytů), tak po čase se u zdi, vedle sklepních okýnek, objevily 4 boudy se psy. NIKOHO tehdy ani nenapadlo chovat psa v bytě. Po vojně jsem už bydlel a pracoval v ocelovém srdci republiky. O víkendu si lidé běžně hodili deku na trávu mezi paneláky a piknikovali. Stav psů - téměř NULA.

A najednou po sametu musí mít skoro každý DOMA v paneláku psa. Jorkšírama počínaje, vlčákama a dogama konče. Proboha proč??? Zvyšují si tím sociální status před sousedy? Cítí potřebu někomu velet a vládnout nad ním? Koupili to dětem na hraní? A stejnak se o to musí starat sami!

Já osobně považuji chov psů v bytě za trápení zvířat. Jenže poplatky za psa jsou směšné, takže chůze přes trávník je kličkování mezi hovny a ranní štěkot běžná realita. A pokud těmto "milovníkům zvířat" něco řeknete, tak začnou vykřikovat, že jste blbec, máte se starat o sebe a že si mám psa taky pořídit, abych poznal, co to je láska...

1 1
možnosti
PV

P76a87v82e49l 62V68é45b83r

5. 9. 2021 8:46

Vidíte, a já zase považuji chování psa v osamění boudy na dvoře za trápení zvířat. Pes potřebuje společnost a pokud žije s lidmi v bytě, považuje je za psy. A pokud takto žije od štěněte, tak rozumí lidské řeči. Ne úplně všemu, samozřejmě, a reaguje na to, co ho zajímá (na zmínku v řeči, že se jde ven, reaguje okamžitě a rozhodně, ať se to opíše jakýmikoliv slovy, na povel lehni ... no, to ho musíme přesvědčit výcvikem, že je to něco, co by ho zajímat mělo).

8 0
možnosti
MR

Kdyby to byla pravda tak by se ten druhej pes byl silene obezni. 50 kg na retrivra je silena vaha. Pes v nejlepsi forme ma tak 35 kg max. 50 kg by funel jak sentinel a rozhodne by moc nebehal. Takze by se zadny drama nekonalo. Mam z toho pocit, ze pani vsechno moc zvelicuje. Ale pravda je, ze by ke kontaktu dvou psu melo dojit jen kdyz oba majitele souhlasi. Jeden majitel je beztarostnej blb. A druha majitelka nedokazala za 13 naucit psa kdyz je plne pod kontrolou majitele nereagovat na cizi psi.

3 0
možnosti

Ten pes byl šíleně obézní a svého třináctiletého psa mám od jeho dvanácti - brali jsme si ho na dožití, takže nesuďte, když nevíte :-P

2 0
možnosti
PK

No, v každém společenství narazíte někoho, kdo se vymyká obvyklému chování a paltí to i pro psovody, bohužel nemohu použít poněkud přiléhavější slova v tomto prostředí.

Každý normální majitel psa i když ho nemá na vodítku, by ho měl mít na dohled a pod kontrolou a to zejména pokud jde o další psi, resp. děti.

0 0
možnosti
Foto

Nojo. Ale za to, že máte špatně vychovaného a evidentně nesocializovaného psa nemůže majitel toho většího labradora. Neházejte vinu na druhé.

3 6
možnosti
VB

Oběť je podle vás viníkem? Nebo nejlepší obranou je útok? Paní měla psy na vodítku, další pes si evidentně chtěl hrát - ne každému se to líbí. Mám podobné zkušenosti s dítětem v kočárku, kde dítě olízne argentinská doga a majitel psa je nadšený, jak je jeho pes socializovaný. V tu chvíli nevíte, co dělat, protože je to okamžik a netušíte, jak na vaši případnou akci bude reagovat pes.

4 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 20,38
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik