Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé je, jak min. zdravotnictví "neeviduje" příznaky onoho viru již koncem roku 2019. Přitom někteří lékaři údajně takové příznaky v min. roce diagnostikovali. Postupně či potupně se stejně pravdu dozvíme...R^

1 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že první nakažení přijeli z turné už v prosinci, tak je to dost dobře možné..

0 0
možnosti

Kolega v práci říkal, že měl coronu už minimálně 2x

2 0
možnosti

Nakažlivost COVID-19 bych rozhodně neoznačil pojmem "velmi vysoká". Ve srovnání s jinými nakažlivými nemocemi nevybočuje z průměru. Viz např. https://cs.wikipedia.org/wiki/Index_naka%C5%BElivosti. Zde je srovnání s jinými infekčními chorobami. COVID-19 je tak někde v průměru.

Pokud se kolega z blogu nestýkal příliš intimně nebo dlouhodobě s jinými lidmi, je možné, že opravdu nemoc měl a nikoho nenakazil.

2 0
možnosti

To, ze Covid-19 je tady uz od listopadu je naprosto zrejme, jenom se o tom jeste nevedelo, takze spusta lidi to vylezela jako tezsi chripku nebo zapal plic s navstevou lekare, ale pak zase pokracovali dale. Tim, ze se netestovalo, tak to neslo ani nijak zjistit. To, ze se Armadnich letnich svetovych her ve Wu-Chanu v rijnu 2019 ucastnili take nasi vojaci, se moc nemluvi. A o tom, ze po navratu prodelala velka cast z nich tezkou chripku, uz vubec ne.

3 0
možnosti

Něco mezi malou pravděpodobností a honem za senzaci... Nicméně u nás to samé...

1 0
možnosti

Kdyby ano, měloby to spoustu lidí kolem něj, vy. Někdo by zemřel. Tak je to s Covidem. A ano, nejspíš prodělal těžkou virozu. Jinak i teď z těch lidí co se nechají testovat, protože jsou přesvědčení že tu nemoc mají ji má jen pár jednotek procent.

Bohužel podobné úvahy lidí z Oxfordu, kterým následně uvěřila Britská vláda, stojí v Anglii desítky tisíc lidí život a další desítky tísíc trvalé následky.

6 3
možnosti

J13a15n 26B39u61r42i26a69n

3. 5. 2020 10:07

Jenže to bylo v době, kdy normálně řádí chřipka. A i u té se vyskytují komplikace v podobě zápalu plic, a i na ni se umírá.

1 0
možnosti

Není důvod nevěřit, že kolega paní Šnajdrové prodělal nepříjemnou virózu, ale s jistotou 99,99% lze říct, že nebyl nakažen Sars-COV-2 a neprodělal COVID-19. Při nakažlivosti tohoto viru by to zde (v ČR) v lednu a v únoru vypadalo jinak.

To neznamená, že takovéto onemocnění nemůže být stejně nepříjemné, nemůže mít podobné symptomy, či že dokonce nemůže způsobit smrt. Akorát nakažlivost není taková a tak to tak dramaticky neřešíme.

7 4
možnosti

Pan Kovařík byl o chvilku rychlejší.:-)

0 0
možnosti

Tuto teorii se vytváří snad každý druhý. :-/

Ne, neprodělal. Už jen vzhledem k nakažlivosti by to tu v lednu vypadalo poněkud ... jinak.

9 5
možnosti

Četl jste už, že jeden kmen má nakažlivost 1 a jiný 280 krát větší?

Je docela možné, že zatím toho co víme je výrazně méně, než co nevíme.

6 2
možnosti
Foto

Nojo, ale tady byly hůře postižené děti než otec, přičemž u covidu by tomu teoreticky mělo být opačně. Takové příznaky dovede způsobit spousta patogenů.

Jistotu můžete získat vyšetřením protilátek, tzv. imunoglobulinů v séru. Tedy právě tím testem, jímž minulý týden zkoumali promořenost obyvatel

1 1
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 15,06
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik