Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SD

Jak vám rozumím! Měla jsem v životě různá období, kdy mi vyhovoval nějaký typ oblečení. Ale pak jsem objevila šaty a sukně dlouhé, ke kotníkům i skoro k zemi. A to je teprve divení okolí! :-) Nosím to tak už nějakých 15 let a přesto se někteří stále diví - to ti není zima? (v prosinci). Já bych se upekla v dlouhých šatech! (v červenci).

Ovšem největší údiv vyvolalo, když mě po přestěhování nové sousedky viděly pracovat v dlouhých šatech na zahradě :-)

A málokdo chápe, jak pohodlné to může být a že výběr střihů, materiálů a stylů je mnohem větší k různým příležitostem, než džíny + triko nebo halenka.

0 0
možnosti

Ženy mají nosit sukně, šaty! Samozřejmě dle možností a příležitostí. Není to dogma. Dnes se ale tohle bohužel už moc "nenosí". Což je velká škoda, protože to ženě v sukni či šatech vždy víc sluší než v kalhotách.

Překvapilo mě, že sukni berete dokonce jako pohodlnější, než kalhoty. Když na tím tak přemýšlím, tak je to vlastně i pochopitelné. Většinou ale, a to i od manželky, slýchám opak a do sukně se jí v drtivé většině (bohužel) nechce.

Za mě máte. A ať si každý říká co chce, ať si závidí.

0 0
možnosti
RP

Sukně, je sukně, prostě elegance. Kamarád jich má plnou skříň. Fakt je, že kilt na chlapovi co má 40 kg by asi vypadal divně. Chce to kila, chlupatý nohy, umět to nosit se sebevědomím a nemá to chybu.

0 0
možnosti
MM

Krásně napsáno. Vaše babička to řekla naprosto přesně. Co by mělo být na sukni divného? Nic. Je to normální oblečení. Dříve se v nějaké starší sukni nebo šatech běžně chodilo i při práci na loukách, když se sušilo seno, při práci na polích a tak dále. Akorát že jí v té době nedoplňovaly střevíčky, ale v drtivé většině případů jen bosé nohy, ukoptěné od prachu, umazané od bláta nebo někdy i od hnoje. Střevíce byly k muzice nebo do kostela. Jinak se hlavně na venku chodilo běžně bosky. Moje babička, když byla mladá, tak od jara do podzimu neznala jinou pracovní obuv než bosé nohy. A k tomu většinou nějaká stará sukýnka na dotrhání.

0 0
možnosti
JU

J46a34n 65U89r17b46á43n53e36k

13. 2. 2024 19:46

Jo, jo, šatičky jsou mňam, obzvlášť na krásné mladé dívce. Je tomu 25 let, co jsem chodil na sportovní tancování, a na standard bývaly holky na soutěžích tak překrásně oblečené, že to z mého pohledu rozhodně trumflo i svatební šaty. A běžné tréningové oblečení se těm svatebním alespoň rovnalo:-D. Pravda, i pánové chodili oháknutí adekvátně těm slečnám (na soutěže frak, na tréning oblekové kalhoty, košile s kravatou a vestičkou).

P.S. Šaty a sukni bych od sebe přeci jen rozlišoval. Když mluvíte o těch dětech, k sukni si kojení s podprsenkou rozepínanou vpředu dovedu představit úplně snadno, třeba i na veřejnosti, zatímco kojením děcka v šatech budete vyvolávat docela rozruch (ledaže byste měla nějaké, které není třeba z půlky svléknout; ale kdo ví, dnes se možná dělají i takové...)

P.P.S. Na základce chodily v šatičkách nejvíc dvě spolužačky. Pochopitelně ty nejkrásnější;-D. Když se ale pokouším vybavit, kolik z nás mělo džíny, řekl bych, že i když to bylo ještě za socíku, byli jsme paradoxně dost možná méně uniformní, než dneska. Však vedle džín se daly nosit i plátěnky či manšestráky, v létě šortky, a holky měly výběr širší ještě o sukně a šaty!

0 0
možnosti
JK

Tohle jde mimo mne. Ale když jsem dostal od kamaráda kilt, s údivem jsem zjistil, že v něm zima opravdu není (pokud zrovna neřádí uragán).

3 0
možnosti
BH

I Cimrman nosil sukýnky

Nesnáším lidi v divadle, kteří se nedokáží pěkně obléci.

2 0
možnosti
DP

Já v létě raději sukni nebo šaty, v zimě kalhoty, nesnáším punčocháče.

0 0
možnosti
IL

I34v64a57n10a 19L56a51n83c56e

13. 2. 2024 11:09

Měla jsem to samé. Punčocháče a sukně nebo šaty. Kalhoty jsem ráda neeměla do doby, než jsem se odstěhovala do Ameriky. Nyní už jenom kalhoty, ale pohodlné.

Tento týden jsem mluvila se švagrovou z Čech, že její vnučka začíná být tak trochu šikanovaná. Je jí jedenáct, už odmalička dělá gymnastiku, takže je štíhlounká, vlasy husté až do pasu a ráda se fintí. Nosí sukně a šaty a spolužačkám se to moc nelíbí.

Ty vaše spolužačky chtěly být jako vy, tak to bylo dobré, ale u Viktorky to vypadá, že spolužačky ji chtějí obléknout do tepláků.

3 0
možnosti
Foto

Umím si představit. Dnes se to mezi náctiletými hodně řeší. Nese to doba. Viktorka to asi ve škole nemá úplně lehké, protože holky v tomto směru umějí být nelítostné. Sportovci ale bývají houževnatí, tak snad si s tím poradí. Držím pěsti.

4 0
možnosti
VF

Tak to mě ze všeho kalhotového nejvíc opruzují právě punčocháče (nosím je v zimě pod kalhoty). A v džínách, zejm. s elastanem, můžu klidně spát.

0 0
možnosti

To chápu, posledních pár let už taky mívám občas problém sehnat pohodlný punčocháče, mám dojem, že většina jde cestou "stahovací " nebo tak něco a to nesnese. Zato v dětství, teplý, pletený, mekoucky, to bylo něco

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 12,54
  • Průměrná čtenost 1246x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik