Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak když tam lidi chodí, tak jsou v pohodě. Já bych si tam ani nesednul kdybych musel utírat židle sám. A když by servírka řekla, že neví jaké mají zákusky tak už bych tam taky neseděl.

0 0
možnosti

douglas adams - holisticka detektivni kancelar dirka gentlyho

v nestrezenem okamziku mi narovnala nos, zarval jsem tak, ze jsem malem upoutal cisnikovu pozornost

0 0
možnosti
Foto

Základní problém je v tom, že z nouze o zaměstnance jsou zaměstnáváni i ti, kteří by jinak práci nedostali, a další problém je tyto "zaměstnance" vykopat když jsou nepoužitelní.

Je úplně jedno, jestli je to učeň nebo matador, to že se mu nechce makat pozná zákazník už při vstupu do kavárny. Podle popisu situace kavárna patří zřejmě tomu učňovskému středisku nebo obci, soukromý majitel by to netrpěl - každý kdo podniká v gastronomii ví, že pověst podniku se buduje roky, ale zničit ji lze za týden...

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Řekl bych, že kavárna navzdory Vašemu ufňukanému textu pošlape úspěšně dál. Tedy pokud ji nazničí hysterie kolem koronaviru. Potíž je v tom, že práce číšníků a servírek je u nás vnímána jako "pomocná", je mizerně placená a lidé jsou zvyklí dávat pětikorunová dýška. Takže není moc kde brát.

Navíc tuto práci opravdu nemůže zdaleka dělat každý. Zkuste si to na pár dní sama. Garantuji Vám, že po týdnu se budete dívat na opakovaná, zmatená a stále se měnící přání, někdy i nabubřelé rozkazy hostů trochu jinou, pokornější optikou...

1 6
možnosti
Foto

Sice nejsem autorka, ale klidně odpovím.

Dělala jsem v restauraci rok a půl, z toho 4 měsíce jako servírka.

Hosté spíše přehlédnou, když je nováček zbrkle zmatený, a občas dělá chyby. Když je ale jinak ochotný, usmívá se a za chyby se omluví, není v ničem problém.

Nabubřenců, kteří by pitvali každou chybu a problémových hostů zas tolik není.

Já z pozice hosta také přehlédnu drobné chyby, pokud je jinak číšník vstřícný a milý.

A dýško? Je to o lidech. Petikorunove dýško nedával skoro nikdo. Buď nebylo žádné, nebo bylo slušné.

Jsou lidi, kteří při utrate 70 korun zaokrouhlí na stovku a jiní zas zaokrouhlí 799 na 800,ač byli dle slov, velmi spokojeni.

Tyto učnice z blogu prostě nejsou vhodné do kšeftu. Buď to člověk dělat chce, nebo nechce.

K autorce blogu mám jednu poznámku. Já bych zašla dovnitř a slušně požádala, zda by někdo utřel stůl a židle. Možná nečekali, že hned po dešti bude někdo chtít sedět venku.:-)

2 0
možnosti
Foto

Váš blog je mi extrémně nesympatický. Já nemám problém zvednout zadek a bez pohoršení si pro jídelní lístky dojít, či si utřít židli i stůl. Jste úzkoprsá a namyšlená. Sbohem.

2 14
možnosti
Foto

A posíláte balíky a dopisy? Jak je možné, že si nedojedete na adresu sama, to přece nemůže být problém, ne? Přece nebudete namyšlená a vyžadovat nějaké služby. Můžete nechat na poště peníze a dopis si jet doručit sama.

6 2
možnosti
Foto

Trochu mě mrzí, že se do diskuse nezapojila autorka.

Jsem asi zmlsaná, ale mám ráda diskuse, kde autor na své diskutery reaguje. Nebo alespoň poděkuje za návštěvu a názor.:-)

3 0
možnosti

Kromě možnosti znuděných brigádnic je ještě jedna příčina a ta je mnohem hlubší:

Vyhodit dneska zaměstnance(pokud není v práci ožralý) je prakticky nemožné. Důvod typu "není dost ochotný", "neusmívá se na zákazníka", " je nepříjemný na zákazníky" opravdu není použitelný. Jak ho tedy vyhodit?

Zaměstnanci stačí trocha snahy přes zkušebku a pak ho můžete propustit leda když zabalíte celý podnik.

V tomto nastavení zákonů se pak nedivím, že je většina servírek na minimálce a dostávají peníze bokem, protože to je jediná páka, kterou na ni může zaměstnavatel mít(neschvaluji, ale chápu)

2 0
možnosti

J55i90ř22í 45D29a77n72i95š

21. 8. 2020 16:48

Pane Zahálka, domnívám se, že jste nešťastný drobný podnikatel se špatnými zaměstnanci. Takové lidi totiž současný pracovní zákoník opravdu šikanuje.

Měl by jste ovšem vidět, jak to vypadá třeba v takové TSBohemii. Přestože pracujete velmi dobře, stačí si otevřít pusu vůči vedení a máte padáka. Za pár dnů si vás zavolají do kanceláře, kde vám nabídnou dvě možnosti - ukončení pracovního poměru dohodou nebo přeřazení na pozici o které nemáte vůbec páru, následně tři výtky a vyhazov na paragraf. Co si v tu chvíli člověk asi vybere...

A nejlepší jsou tam kontroly z úřadu práce. Na pracoviště se vůbec nepodívají, jdou rovnou do kanclu na kafe, pak jim odškrtnou, že vše OK, a jdou zpátky.

1 0
možnosti

Dala se udělat otočka hned po tom incidentu s lístkem, informacemi o těstu a neinformacemi o zákuscích. Ale vy jste tam prostě zůstali sedět a už jste museli vědět, jak to bude dál. Prostě jsem tou zkušeností projít chtěli, takže dobře vám tak.

1 2
možnosti

Dobrý den . Co si dáte? Jeden Prazdroj. Prazdroj nemáme. a co nabízite? Plzeň. Gambrinus? Ne , Pilsner. Poprosil bych ...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 15,06
  • Průměrná čtenost 1262x
"Pochybuji, tedy myslím, myslím, tedy jsem" (Descartés). Poslední dobou mi pořád někdo říká, že přemýšlím až příliš...

Seznam rubrik