Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Viki007

8. 3. 2011 19:40
Naprosto přesně napsáno

problém není v nedostatku dětí, demografii a tak, problém je v likvidaci fabrik, zlodějně, korupci a ve strašidelném systému. Lidi nemají práci, a přitom se zde neustále žvaní, že by šedesátníci měli místo důchodu pracovat - kde, proboha.

Navíc už ten zločinecký systém, jak jej popsal Franta R. Čech, to, co je ziskové, se prodá za tučný bakšiš cizí firmě (např. vodárna) a zbytek, o nějž je nutno se starat (rozvody vody) si ponechá stát, který to platí z daní, tedy platíme to my. Pak pochopitelně není na důchody.

0 0
možnosti
F

FiS95

6. 3. 2011 21:37
Jak naivní.

Proč by nám to měli vracet? By byli blbí. Další člověk co si myslí, že systém je v pořádku, ale že za všechno můžou zloději.

Korupce je nevyhnutelný důsledek existence vlády. A proto je třeba omezit množství peněz, které stát spravuje a věcí, do kterých se plete.

0 0
možnosti

Veronica

7. 3. 2011 21:49
....................

Fakt dobrý příspěvek do diskuse. Lidi, co by se snad mohli chovat čestně, hodnotíte jako "blbé". A pak rozkošně napíšete, že chyba je v systému. Nikoliv v lidech.  R^

0 0
možnosti
T

terezav

6. 3. 2011 17:44
pokud mluvím sama za sebe,

staré lidi mám ráda (většinou, až na ty běhající s hůlkou, kteří si musí v autobuse nutně sednout, mají ZTP, auto na vyhrazeném místě a věčně jezdí na výlety); ten obraz nenávisti k důchodcům, potažmo starým lidem tu vytváří vláda s tm, jak prezentuje současný stav; to k ničemu dobrému neprospěje; nicméně jsem trochu naštvaná, že v současnosti lidé chodí do důchodu v době, kdy jsou dostatečně produktivní; považuji to jako nespravedlnost, protože naše generace bude (jestli?) chodit do důchodu až když opravdu nebude moci; to, že někdo nemá děti, to nikomu nezazlívám, příčin může být docela dost; tohle je ale většinou rétorika "socek", které děti mají a stěží je uživí, proto inkasují přídavky ny děti, na které makáme my, zatím bezdětní; jinak argumentace matek s dětmi je trochu na hraně, protože mateřská je také dotace pracujících; a existuje dost dam, které si mateřskou různě natáhnou

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

6. 3. 2011 17:57
Re: pokud mluvím sama za sebe,

Tak od konce: mateřská je stanovena zákonem, nelze "natáhnout. Následná péče do 3 let je stále levnější, než zřizování jeslí. Dnes jdou ženy do důchodu v 60 a muži ve 62.Zajímalo by mě, kolik je ti let, že soudíš 60ti leté, jak jsou produktivní. A ukaž mi zaměstnavatele, který zaměstná 60 letou úřednici,švadlenu,kuchařku,ekonomku.A co 62letý řidič tramvaje, autobusu, atd. Vy půjdete do důchodu 68 a více letech (fakt vás lituju) proto, že se prostě nerodí děti. My jsme měli děti za totáče, nic tady nebylo, pracovat jsme museli a přesto jsme je (vás) měli. Je to jen o solidaritě a sobectví.

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 3. 2011 17:30
Pokud někdo tady ujídá tak .....

tak to jsou jen a pouze politici, kteří se podíleli na rozkradení majetku republiky po revoluci ( k vůli tomu si odsouhlasili taky právní imunitu ). Zbylý majetek si dělí dodnes s nejrůznějšími zájmovými skupinami.

Mezi největší zloděje patřili politici ODS, ODA, ČSSD, US, Zelení a Lidovci. Zbytek jsou jen příštipkáři, ve srovnání s prvními 4 jmenovanými stranami.  Tyto strany prohospodařilily co se dalo, takže se nedivte, že se musí nějakým způsobem navyšovat příjmy státu - však on si to občan zaplatí, že si tak blbě zvolil své zástupce, kteří nemají žádnou odpovědnost.!!!!!!   

0 0
možnosti
V

Viki007

8. 3. 2011 19:34
Re: Pokud někdo tady ujídá tak .....

R^R^R^

0 0
možnosti
M

Mychal.B.

6. 3. 2011 17:15
Milá dámo,

dnešní důchodci si žádné peníze na důchody nezaplatili, stejně jako si je neplatíme ani my. Říká se tomu průběžný systém ;-)

0 0
možnosti
F

Fiara.L@seznam.cz

6. 3. 2011 17:12
Pravdivé,ale pro mnohé nepříjemné

Určitě jste spoustě "mladých a perspektivních" šlápla na kuří oko a budou se do vás navážet "chytrými a ohranými"  frázemi.Nic si z toho nedělejte,jiní zas před vámi smeknou.Já dávám karmu.:-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 3. 2011 17:07
Špatné výpočty...

Víte proč je tady tolik makléřů, politků etc. kteří nedělají nic jiného než se zaměstnávají službami bez kterých by se v podstatě každý SNADNO obešel?

(Nemám nic proti lidem kteřáí poskytují služby které ostatní lidé sami dobrovolně ocení... ale těch je malý zlomek)

Protože neexistuje produktivní práce kterou by ti lidé mohli dělat. Zásadní chyba je to že se vůbec před těmi 30-40 lety tito lidé narodili. (především díky podporám, výhodám kterými stát rodiče zasypává... dnes už je ta situace tak absurdní že děti si lidi nemůžou dovolit ani přes masivní podporu státu.)

Z Dlouhodobého hlediska by balo nejlepší aby stát okamžitě ukončil veškeré příspěvky typu "porodné", "pastelkovné" a okamžitě zrušil veškeré přídavky na děti. Protože do budoucna prostě není potřeba aby se rodilo tolik dětí. (ve výsledku by z hlediska efektivity naší společnsoti prospěl pokles na 50 procent současného stavu)

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2997x
Mým původním oborem je ekologie, později lékařská mikrobiologie.

Seznam rubrik