Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

MiroTR

29. 6. 2008 6:30
Nějak Vám nerozumím.

Na jedné straně Vám vadí, že MP nemůže postihovat za přestupek a na druhé Vám vadí zásah tam, kde se jedná o trestný čin ? Tak co vlastně má policie dělat ?

0 0
možnosti

Veronica

29. 6. 2008 23:16
Re: Nějak Vám nerozumím.

Ano, vadí mně použití taseru hlídkou policie v situaci, kterou tato policie považuje za trestný čin. Zda jde nebo nejde o trestný čin má právo stanovit pouze soud. Aspoň od toho tady snad soudy máme. Před jejich rozhodnutím jde o podezření.

Vadí mně to v souvislosti s tím, co o činnosti policie v ČR k dnešnímu dni vím. Nemám k nim důvěru - ABSOLUTNĚ NE.

A vadí mně to v souvislosti s tím, že i ta nedostatečná kontrola činnosti policie, která tady byla (Inspekce ministra vnitra) podle novely zákona NENÍ.

NENÍ PROSTĚ NIKDO, KDO BY ČINNOST TĚCHTO LIDÍ KONTROLOVAL, CHÁPETE? Po posledním hlasování sněmovny, kdy klíčové dvě věty ve spěchu vypadly, není. To nepovažuju za správné. !!!

0 0
možnosti
ML

meyla

28. 6. 2008 22:08
kde je problem?

Pani Smydova, vase trojkombinace je prilis jednoducha. Pokud jsou podle vas 2/3 dnesnich problemu policie spojeny s taserem, pak to, prominte, nevidite nebo nechcete videt. Policie v CR dnes je totiž neochotna vymahat pravo. Resp. je ochotna vymahat pravo pouze tam , kde je to nejjednodussi (priklady - policiste v lete ve stinu pod mostem na rovnem useku meri rychlost az po policisty nenaslouchající obcanum, varujicim před moznou nasilnosti – viz Litvinovice u CB, mnohonásobná vrazda s dozorem a necinnosti PCR). Tech prikladu NEvymahani prava by kazdy z nas nasel mnoho ve svem okoli. Reseni je podle mne v nulove toleranci k malym prestupkum (kolika z nas vykradli auto s komentarem policie „je nas malo“?, kolik z nas bylo okradeno na ulici s komentarem policie „nemame lidi“?), ale to je o vymene policie odzdola nahoru – a to se stále nedeje. A když vidim sefy policie (p. Cervicka v jejich cele), pak neverim, ze se neco zmeni. A v tom je ten problem.

0 0
možnosti

Veronica

28. 6. 2008 22:55
Re: kde je problem?

Samozřejmě, že ta trojkombinace je zjednodušená. Jde jen o výsledky  středeční "práce" našich poslanců.

O PČR se dají psát romány (nebo spíš nějaký jiný, prostší, žánr).  Já sama jsem nečinnost policie zažila taky. Jana Šmýdová

0 0
možnosti
MB

mibo

28. 6. 2008 22:03
Nesmysl

A co takhle dát na všechny silnice omezení rychlosti na 30 km/h a pak vybírat pokuty? Tím se postupně zbavíme všech motoristů a bude ráj na zemi. ?

Na západ od našich hranic jsem nezažil, že by někde bylo omezení rychlosti a chyběla značka označující konec omezení. U nás běžné a zodpovědný řidič by měl jet touto rychlostí pořád. Stejně tak v obcích, kde je to možné, je tam zvýšena rychlost na 70, u nás projíždíte několik kilometrů dlouhé vesnice s úseky bez domů padesátkou. Pak se nedivte, že respekt k omezením rychlosti je takový jaký je. A jestli se dá značka 30 před přejezd, který vede do zavřené brány (Mělník) a měšťáci tam vybírají pokuty, pak něco není správně. Rv

0 0
možnosti

Veronica

28. 6. 2008 22:50
Re: Nesmysl

Já teď z Vašeho příspěvku nevím, jakou rychlostí by měl jet zodpovědný řidič, když dáváte za vzor země "na západ od našich hranic", kde není nikde omezení rychlosti, a řidič by měl jet "touto rychlostí" pořád?

[>-]

0 0
možnosti
SS

Svent

28. 6. 2008 21:52
MP a radary

Opravdu si myslíte, že městská policie se svými radary zachraňuje lidské životy? Není to nic proti MP, ale podle mého názoru drtivá většina stále narůstajícího počtu nehod, mrtvých a zraněných se odehrává mimo měřené úseky městskou policií.

0 0
možnosti