Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pluťan

5. 12. 2008 14:05
Co na to politické strany ?

Já se zatím do podnikání nepustil, takže podmínky pro živnostníky podrobně nestuduji. Po sametové revoluci měla v budově Ministerstva zemědělství ČR v Praze 1, Na Těšnově, pronajaté kanceláře politická strana, jejíž název si již nepamatuji. Snad to bylo něco jako Strana soukromých zemědělců a drobných podnikatelů. Barvy - jak jinak - červená, modrá a bílá. Pak se někam vytratili z politického spektra i z těch kanceláří.  Pracoval jsem nedávno v jedné účetní kanceláři. Mezi našimi klienty bylo dost živnostníků. Obecně to živnostníci nemají jednoduché. Stačí pár nezaplacených či pozdě zaplacených faktur odběrateli jejich služeb  a mají problémy. Pokud se pak chtějí bránit podle zákona o konkursu nebo insolvenčního zákona, musí soudu platit zálohu na soudní řízení, které může skončit i tak, že soud řízení zastaví proto, že majetek dlužníka nestačí na krytí soudních výdajů.  Byrokracie v tomto státě má opět zelenou. Chtělo by to pár politiků, kteří by se zastali těch malých.     

0 0
možnosti
MV

Martin V

10. 11. 2008 9:15
Držím Vám palce

Paní Veroniko, pokud podnikáte, tak Vám držím palce ať se daří.

Vím, že je to těžké moje začátky také byli hodně kruté, ale nakonec mám po asi třech letech relativní klid.

A individua, jako je Lilith+ jsou sice otravní a nejde si na ně zvyknout, naštěstí žít se stím pocitem, kdy mi někdo závidí dá celkem dobře! Naopak občas dost provokuji jak si žiji skvěle, třeba je třefí šlak a bude od nich pokoj :-)

0 0
možnosti
L

Lilith+

10. 11. 2008 15:25
Re: Držím Vám palce

viz příspěvek 15,08 :-).

A souhlas, že podnikání může být - pro některé osoby - těžké..., až kruté...;-);-D !

Článek o likvidaci drobných živnostníků je - jak vidno na příkladu - zcela lživý :-).

I poplatníci v nejnižší daňové skupině si v r.2008 POLEPŠILI :-).

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

9. 11. 2008 17:03
hovadina na kvadrat

pani Veroniko, jestli nedokazete odpovidat na reakce, tak radeji neodpovidejte. Lilith a Majka meli pravdu - jestli je nekdo neschopny a nema na rozjezd podnikani (nebo si to proste nespocita), tak at to radeji nezkousi. Sam podnikam uz 5 let a zacatky byly tezke, ale ted se mi dari bez ohledu na to, jaka vlada je u moci. A stezuji si jen ti, co to podnikani nezvladli.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

9. 11. 2008 18:16
Re: hovadina na kvadrat

No, jak vidím, tak tvrdí, že odvody pojistného snižují daňový základ. Což neplatí. A rozjezd podnikání ? Kdo na to má ? Bez úvěru tak leda nějaká švadlena.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

9. 11. 2008 16:52
Nula určená k likvidaci…

Je vidět a cítit, že jste se pokusila v této šílené době podnikat. Já též (14 let). Karma jako Brno. Petr Závladský

0 0
možnosti

Veronica

9. 11. 2008 23:23
Re: Nula určená k likvidaci…

Díky!  [>-]

0 0
možnosti

Veronica

12. 10. 2008 17:17
Děkuji diskutérkám Lilith+ a majka1

děkuji těmto dámám za výstavní ukázky stádovitého "myšlení - nemyšlení" osob se slušnými příjmy, kterým opravdu FINANČNĚ pravděpodobně nic nechybí.

VVV

Ještě se trošku zdokonalit v logice, ale to v daných případech není možné. Přeji hodně úspěchu ve státním-stádním životě.

[>-][>-][>-]

0 0
možnosti
L

Lilith+

12. 10. 2008 18:18
Re: Děkuji diskutérkám Lilith+ a majka1

Vůbec není zač, bylo to ostatně úplně zadarmo ;-).

Pro pořádek - mně nevadí, že jste si "postěžovala a zanadávala...", ALE, že zkreslujete údaje, ba přímo fabulujete :-).

Přeji vám vše dobré a protože - "mějte se jak si zasloužíte" - by mohlo vyznít  "nepatřičně",  píšu mějte se hezky, mějte se líp...:-).

0 0
možnosti
RP

radim36

12. 10. 2008 9:43
Taky jsem zkusil, se sám zaměstnat.

Když jsem na zdravotní a sociální po pár měsících vypotřeboval většinu mých tehdejších úspor a naděje na proražení smůly a začátku výdělku tolik peněz, abych toto zaplatil a žil si z toho byla vidět teprve za dalších několik měsíců práce bez výdělku, zanechal jsem toho. Viděl jsem příliš moc příkladů v okolí, kdy toho lidi včas nenechali, jeli dál a dál a nakonec z vidin rozumných stotísícových ročních výdělků jim zbyly naopak stotisícové dluhy, které stejně nějak museli zaplatit.  Takže nyní, když začít podnikat jako OSVČ, tak jedině po důkladné víceleté přípravě, kdy pracuji takzvaně nesystematicky. Ovšem posouzení, jesli pracuji nesystematicky a tudíž nepodnikám nebo systematicky a tudíž podnikám je výhradně na příslušných úřednících a jedině dodatečně při ročním vyúčtovávání daně z příjmu, sociálky a zdravotní, takže kdo padne na hloupé úředníky, nepovoleně podnikal a má smůlu.

0 0
možnosti
L

Lilith+

11. 10. 2008 21:41
To je DĚS! Antikarma!

Z neznalosti (?) nebo záměrně (?) zkreslujete údaje... Cože? "...odvedete a následně ještě ZDANÍTE"???

Při výčtu všech negativ jste jaksi (v rámci  objektivního hodnocení) pozapomněla uvést pozitiva - kupř. zvýšení slev z daně, zvýšení výdaj.paušálu na 50% a HLAVNĚ rovnou 15% daň!!!

Souhlasím s vámi, že pro lidi, které dokonce ponižuje i charita (tj.DOJÍT si pro soc.dávky) je opravdu lepší sbírat v lese kořínky aj.

A bojkot voleb? Sufražetky se musí obracet v hrobě ;-D;-D;-D !

0 0
možnosti
SP

pasacek

11. 10. 2008 22:02
Re: To je DĚS! Antikarma!

... ovšem pro vás. Bohužel: hluboké neznalosti jsou na vaší straně. Nahlédněte do dnes platných zákonů. Nebo ještě lépe: předveďte nám úspěšné živnostenské podnikání na vlasdtní kůži (a asi tak za rok nám dejte vědět).

0 0
možnosti

cesak

11. 10. 2008 18:59
Díky!

Velice jste mě svým článkem potěšila (je výstižnější, než ten můj). Mějte se moc hezky (také se o to snažím, ačkoliv mě tolik věcí štve)...V

0 0
možnosti

Veronica

11. 10. 2008 19:35
Re: Díky!

Také Vám děkuji. A omlouvám se, že jsem Vám nedala předem vědět, že Váš skvělý! blog zařazuji jako související s mým článkem.  [>-]V[>-]

0 0
možnosti
P9

pavel 99

11. 10. 2008 17:56
Jinak tuhle likvidaci zahájili soc-dem,

které si občané zvolili - tudíž s tím asi souhlasí. A nejspíše o budou úplně stejní trubci, kteří se pak diví, že na vesnicích (kde není dost zákazníků) se zavřely téměř všechny provozovny a obchody.

0 0
možnosti
M

majka1

11. 10. 2008 15:19
Podnikání...

ve kterém si podnikatel nevydělá ani minimální mzdu, a kdy je pro něj 11 000 nezaplatitelná částka - co to má za smysl?  Pustit se do podnikání a nemít ani tu nejmenší rezervu na rozjezd nebo na horší časy? Není rozumnější být v takovém případě zaměstnancem?

Kdybych chtěla podnikat ve svém oboru, potřebovala bych takových 500 000 jako rezervu.

0 0
možnosti