Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nefin

10. 2. 2008 18:41
Mějte rozum

a nedělejte z toho politiku. Když se zamíchá politik do soudní moci zavání to pořádným průšvihem. Jednou to Havel zkusil a než amnestované znovu posadili do basy, stačili okrást, přepadnout , zavraždit a znásilnit mnoho lidí. Jenom soud vykládá zákon a trestá. Jestli se u Kájínka zatím nenašlo nic co by zvrátilo rozsudek, bude prostě ve vězení podle rozsudku. Je známá věc, že všichni vězni jsou ve vlastních očích nevinní.

Docela by mě zajímalo, jak přišla autorka (při jejím mládí) k přesvědčení o špatné rozsudku.   

0 0
možnosti

Jana Šmýdová

10. 2. 2008 19:31
Re: Mějte rozum

Děkuji za kompliment - s tím mládím. V Jak jsem k tomu přesvědčení přišla? Případ sleduji od roku 2000. Ale v tomto blogu jde o jinou věc - o to, dát člověku šanci, aby se hájil. Důvody k obnově procesu byly, jen soudce je nechtěl vidět. Pokud rozhodnutí záleží na tom, jak se soudce vyspal, není to dobrý systém. Rv  Jsem pro nový proces za přítomnosti veřejnosti - ovšem ne, že se vybere snad nejmenší jednací síň, jakou v budově mají - jako se dělo doposud.

Vždyť se koukněte na stránky, které v blogu doporučuji, a mnohé otázky Vám budou zodpovězeny. :-)

0 0
možnosti

Viper

10. 2. 2008 15:59
Ale aby se Vam spalo klidne....

....zase to neni s tou justici v Cesku tak zle! Tuhle zase pustili po trech dnech (!) na svobodu vraha, opileho cetnika z Prahy, ktery zavrazdil nozem meho spoluobcana. No vidite, tolerace sama!Rv;-(

0 0
možnosti

František Stočes

10. 2. 2008 15:56
Přeji vám úspěch!

Kauza Kájínek má ještě další aspekt: je-li J. Kájínek nevinen - já předpokládám, že je obětí někdejších soudruhů v uniformě a talárech (byť JK není andělem) - pak vrahové podnikatele Štefana Jandy, jeho bodyguarda Juliána Pokoše běhají po svobodě a možná dále vraždí. Co je vlastně horší?

0 0
možnosti

důchodce

10. 2. 2008 15:46
paní-slečno-autorko

aniž bych se chtěl jakkoli dotknout Vašich citů a názorů. Mistr Kájínek už přece šanci měl. Nejednu, ale celou fůru. Do doby, než začal žít  jako lump. On jisto jistě věděl, jaká rizika jeho způsob života obnáší a přesto nesl svou kůži na trh. I přesto jako pouhý zlodějíček měl možnost pochopit, že jím zvolená cesta nevede do ráje. Že se vydal přesně opačným směrem. To, jaký je náš soudní systém a stav justice, je jiná záležitost. Prostě pan Kájínek ať již vraždil či ne, se pohyboval v prostředí, kde měl minimálně brát v potaz, že může skončit tam, kde skončil.

0 0
možnosti

Viper

10. 2. 2008 15:55
Re: paní-slečno-autorko

R^

0 0
možnosti

Jan

10. 2. 2008 14:09
Problém vidím v tom,

že kauzy se po odvolání a např. zrušení rozsudku vrací k projednání na stejné místo ke stejnému soudci. Soudce je přece neomylný a nemůže uznat, že předtím chyboval.

0 0
možnosti

Jana Šmýdová

10. 2. 2008 14:37
Re: Problém vidím v tom,

To je přesné. Navíc soudce Rvstále prohlašuje, že je nezávislý. Ale pokud tu kauzu už jednou řešil, a teď ji má "opravovat", tak je jasně ZÁVISLÝ. S tím se ale u soudu vůbec nepočítá!

0 0
možnosti

nany

10. 2. 2008 14:06
Petici jsem dávno podepsala,

opravdu mě nenapadá nic víc, co bych v tý věci udělat mohla. Jirkovi jsem poslala i pár povzbuzujících vzkazů.

0 0
možnosti

Jana Šmýdová

10. 2. 2008 14:42
Re: Petici jsem dávno podepsala,

Díky, jsem ráda, že jste tu petici podepsala, bude důležitá. V této chvíli se asi opravdu víc dělat nedá. Snad jen psát osobní dopisy různým politikům a J.K. se zastávat a kauzu stále připomínat. VZatím nedokážu odhadnout, jak daleko se dostane odpor lidí vůči chování justice a zda dojde např. i na tzv. občanskou neposlušnost apod.

0 0
možnosti

Jana Šmýdová

10. 2. 2008 13:20
Váš příspěvek

Váš příspěvek jsem nepochopila. Nebudeme řešit problém, protože postižených v USA je mnohem víc, ale Jiří Kajínek u nás je jen jeden? Nebo nebudeme řešit problém proto, že uprchl a byl znovu dopaden?

A nač ta arogance? ("kecy...") ?

0 0
možnosti

ML

10. 2. 2008 13:13
shit

Jo, jasně,co takhle všechny co dostali doživotí! Dejte jim šanci znovu se dostat ven.. každý má právo na život. Kecy, kecy, kecy.. :-/ Najdi si článek o tom kolik procent lidí (nevinných) sedí v USA  v base. Posláni tam ještě než existovaly testy DNA.. akne tady se chytat jednoho Kajínka. Btw. Když už zdrhnu, tak se nenechám chytit..

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2997x
Mým původním oborem je ekologie, později lékařská mikrobiologie.

Seznam rubrik