Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Položme si racionální otázku, kdo by měl Evropu v hrsti pokud by přes něj šel veškerý ruský plyn pro Evropu? Jamal už teče obráceně a pokud se otočí i tok Transgasu tak přímo z Ruska by do Evropy tekl veškerý plyn jen přes oba Nord Streamy a Německo s Ruskem by tak ovládalo energetiku Evropské Unie. Ruku v ruce s tím, pokud by Německo dokázalo zakázat veškeré jiné zdroje pro produkci energie mimo plyn, solární panely a větrníky, se staneme energetickými vazaly. Co se Německa a Ruska týče, je třeba být vždy extrémně opatrný, ani jedné zemi nevěřím nos mezi očima.

1 0
možnosti
ZZ

Pokud vím, tak Rusáci do Evropy tlačí Ropu a plyn už cca 50 let a dosud s tím Evropa žádný zásadní problém neměla.

Dnešní problémy jsou vyvolané pouze systémem prodeje na otevřeném trhu, který požaduje EK. Tento systém léta tlačil dodavatele k nízkým cenám. Na přelomu roku se však situace nečekaně obrátila, přestože objemy plynu se z Ruska tlačí podle sjednaných objemů. To opravdu stačí, aby méně svítilo sluníčko a méně foukal vítr, aby se zhroutil trh s elektrickou energií a následně i s plynem ?

:-/

0 0
možnosti
JP

Máte zatemněno před očima, možná z důvodu bývalého mluvčího Škody a patriotismu. Ale boj za zachování staré výroby není cesta.

0 2
možnosti
Foto

Myslím, že zkrocení tohoto OZE šílenství by ani nebylo moc těžké. Stačilo by trochu změnit kritéria a přidat k tomu povinnost energii vyrobenou v těchto zdrojích ukládat.

Ten, kdo by měl zájem tyto zdroje stavět a rozvíjet, měl by za povinnost je budovat komplexně s úložnou vyrobené energie a obchodovat s ní jako jakýkoli jiný výrobce z řiditelných zdrojů. Těmto zdrojům bych možná v začátcích nějakou malou podporu přiznal, jinak nic. Velice rychle by se ukázalo, jaká je opravdová cena z OZE.

4 0
možnosti
JK

"údajným vlivem CO2".

Dál číst netřeba.

Příště to bude o placaté Zemi?

0 8
možnosti