Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Na Viasat Explore zrovna běží dokument o výstavbě nové jaderné elektrárny, nového typu, kde je konsorcium Francie a Číny.Nový dokumentární seriál vám představí proces vzniku jedné z nejrozsáhlejších a nejdražších staveb v Evropě.

Podívejte se, jak zkušení inženýři a technici pracují na výstavbě nejnovější a největší britské jaderné elektrárny v Hinkley Point C. Nejnovější obrázky | Hinkley Point C | ERF (edfenergy.com)

0 0
možnosti
JF

Hlavně, aby z toho nebyl zas nějaký polostátní moloch ... v tomto případě voalá zisky soukromé a voalá ztráty veřejné - ono v liberální demokracii je možné ledasco ...

0 0
možnosti
PZ

Pan Zahrádka použil dokumenty z webu velvyslanectví SRN a stejné údaje visí na webu agora. To co je v dokumentu je znění koaliční dohody/smlouvy a souhlasím s panem Smutným, že slibem neurazíš.

Germany’s greenhouse gas emissions and energy transition targets | Clean Energy Wire

0 0
možnosti
JD

Umí EDF postavit to, co chceme?

0 0
možnosti
MS

Už vyprojektovali ze své 1600MW námi poptávaný výkon 1200 MW.

Myslím, že zakázka 4 reaktorů a potenciálně dalších 4 za to stojí.

0 0
možnosti
Foto

Když už jsme politickými šachy vyautovali z budoucích staveb jaderných bloků Rusy, pak Francouzi jsou už opravdu poslední instance, která by nám svou jadernou technologii mohla dodat.

Je to opravdu poslední možnost a je nezbytné začít jednat, jinak to, co se děje na našem energetickém trhu dnes, bude v blízké budoucnosti jenom bezvýznamná sranda a energetickou chudobu pocítíme všichni bez vyjímky.

4 0
možnosti
PK

Zapomeňte, Areva/Edf žádnou zakázku od ČR neobdrží, tento establishment bude ve všem následovat EU, tedy včetně GD....

1 1
možnosti
PZ

Poněkud jste cíle energiewende přifoukl. Podíl obnovitelných zdrojů na hrubé spotřebě elektřiny má být do roku 2030 navýšen na minimálně 50 %, v roce 2040 má činit 60 % a v roce 2050 pak 80 %. Zdroj velvyslanectví SRN v Praze

1 2
možnosti
MS

Tak jděte ad fontes. I velký a horlivý stoupenec Energiewende a všeho zeleného v EU europoslanec TOP09 Niedermayer ve svém absurdním článku 9.2. v HN píše o 80 % OZE v SRN v roce 2030. Navíc se jaksi zapomíná, že do té doby spotřeba elektřiny vzroste. Loni Němci podíl OZE snížili o 4 na 41 %. No hlavně je třeba slíbit občanům to, co jim nikdo jiný nedá.

4 0
možnosti
Foto

A60l66e33š 93M89e78r23t62a

15. 2. 2022 20:56

Souhlas. Spolupráce s Francií na rozvoji naší jaderné energetiky a ČEZ, stejně jako EDF plně pod kontrolu státu.

5 0
možnosti