Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud vím, tak ČEZ omítl kdysi stavět na své náklady další reaktor. Nebo jen za podmínky, že bude mít garantovanou cenu...OZE cenu energie zlevnily, dokonce tak, že se atomovky nevyplatí stavět. Možná nebude ani u nás, předchozí vlády vhodnou dobu propásly.

0 1
možnosti

OZE určují cenu své energie ?

0 0
možnosti

zcela trefne to popsal dole pan Kubicek. Autor a rada dalsich dokazi myslet jen v dimenzich jakehosi 'energetickeho koncentraku', jakesi energeticke sobestacnosti smesne malych regionu v Evrope.

Ten citat z toho filmu Fight Club plati: 'za penize ktere nemame kupujeme veci ktere nepotrebujeme abychom imponovali lidem, ktere nemuzeme vystat'. A ty nepotrebne veci musi nekdo vyrobit.

A kvuli tomuhle nesymslu pozaduji panove Smutny, Jelen, Novak a dalsi, aby i kdyz je nekdy v unoru dvacet pod nulou, tak i tehdy maji delnici naklusat do skodovky a stat u pasu produkovat auta. A z toho duvodu jsou 'pry' potreba ty stabilni zdroje, po kterych vsichni volaji.

Kdyby lide nebyli degenerovani, tak by je okamzite napadlo, ze v zime bude volno, my proste nebudeme tu energii potrebovat - vystacime s polovinou tech stavajicich zdroju - ale k tomu by bylo poterba umet pouzivat mozek. Ale to by bylo pro vyse uvedene osoby a i dalsi asi prilis, ze ano?

1 4
možnosti

E27m80i51l 33N97o53v24á58k

5. 8. 2023 14:00

Bláboly. Nic takového tu nikdo nepožaduje, to jen vy tu stavíte ukázkové slaměné panáky. Vaše tvrzení že "proste nebudeme tu energii potrebovat" je směšné. Nárůst spotřeby elektřiny predikují i ostatní země včetně Německa, kromě toho je otázkou času výpadek podstatné části zdrojové základny.

Vaše urážky těch kdo si dovolí napsat jiný názor než ten váš svědčí o tom, že s tím používáním mozku byste měl začít hlavně u sebe.

3 0
možnosti
Foto

Nebojte se, Vy garantovaný zisk mít nebudete,

1 1
možnosti

Ale človíčku! Ježišmarjá! Emisní povolenky byly zavedené v roce 2005 s tím, že budou furt jen zdražovat a zdražovat, aby byl čas přejít na nízkoemisní/bezemisní zdroje. S tím to přece bylo od začátku zavedeno! A taky takhle společně odsouhlaseno, už tenkrát! Od té doby uplynulo 18 let! Kolik jaderek jste za tu dobu postavili? Vždyť je to skoro 20 let času, doba existence celé první republiky! Co jste s tím vy energetici po celou tu dobu dělali? Já vám to řeknu: seděli na zadku a pálili uhlí! No to je ovšem strašné překvapení, co se to dneska děje, kdo to jenom mohl čekat, to je ale fujky fujky EU, ta nás ale zaskočila, co?

Takovýhle joudy jako jste vy bych nenechal řídit ani ševcovskou dílnu.

2 5
možnosti

E81m77i12l 20N96o26v67á11k

4. 8. 2023 20:26

Nemáte pravdu, sama Evropská komise předpokládala, že cena emisních povolenek dosáhne do roku 2030 38-42 €/t. Máme rok 2023 a osciluje mezi 80-100 €/t. S tak prudký nárůstem nikdo nepočítat a počítat nemohl.

Energetici nemohou ze své vůle začít stavět jaderky. To je politické rozhodnutí, bez kterého se žádná jaderka stavět nezačne a politická podpora tu až donedávna úplně chyběla. Přestože to energetici doporučovali, viz státní energetická koncepce, která se ovšem nijak nenaplňovala.

4 0
možnosti

A jaderní blouznivci, kteří požadují CfD garantované zisky nechtějí?

0 4
možnosti

E13m25i50l 42N62o27v45á14k

4. 8. 2023 20:28

CfD tu požadují jen OZE "blouznivci" - větrné elektrárny letos "vysoutěžily" 148 €/MWh na 20 let.

4 0
možnosti

Můžete mi nějak srozumitelně vysvětlit, co je to ta kanibalizace enrgetických zdrujů? Jaký fyzikální jev přitom probíhá?

2 2
možnosti

J31a35n 85H62a37r78v11a97n

4. 8. 2023 16:48

- Ano, a taky co je to Enrgetický zdruj?

1 1
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,27
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik