Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Malý finský národ je opravdu obdivuhodný. Vždyť po 13letém zpoždění proti plánu teď najel jejich nový jaderný blok Olkiuoto 3 s 1600MW EPR reaktorem do zkušebního provozu, v létě pak má přejít do plného provozu. Podle odhadů přijde elektrárna postavená Francouzi a Němci kvůli zpoždění na 11,4 mld. eur. Takže Finové nemají jen peníze na velkou flotilu bojových letadel, ale zajišťují si také energetickou bezpečnost. Klobouk dolů.

0 0
možnosti
PN

Od vstupu do NATO je to 23 let.

0 0
možnosti
MS

Má hloupá chyba. Díky, opraveno.

0 0
možnosti
Foto

M89a39r54e27k 30H80u82r73t

4. 3. 2022 7:43

Vzhledem k rozpínavosti Ruska bych neměl jako občan problém mít úzákoněnou minimální částku z rozpočtu, která půjde na armádu a vzhledem k našemu vnitřnímu dluhu do tohoto sektoru bych tam klidně na dalších pět let dal 5% z rozpočtu, nestalo by se vůbec nic. Stačilo by ořezat nejrůznější ekologické dotační programy, které reálně nepřináší vůbec nic. Pokud by ti nejrůznější Špidlové a Koželouhové měli námitky tak bych je poslal na Ukrajinu měřit emisní znečištění po všech explozích a ať zkusí zaklepat na Kreml, že produkují vysoké emise...

1 0
možnosti
PK

Ale stejně důležité je těch "5%" smysluplně využít. Seženete více schopných vojáků pro eventuální boj? Nemyslím do kanclu.

0 0
možnosti
Foto

Náhradu Gripenů rozebírali poměrně nedávnou na Technetu. F-35 byla jedna z možností a současná situace právě tuto variantu asi dost posune kupředu.

2 0
možnosti
VV

Uz kdy se pronajimaly ty Gripeny existovaly lepsi nabidky, ale jako vzdy v CR vyhrala ta nejlevnejsi nabidka bez ohledu na vlastnosti.

0 2
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,25
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik