Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S tím zabavováním majetku ruským oligarchům bych se tak neradoval. Ono je to totiž trochu předčasné. Naráží to na právní předpisy - určení co je vlastně majetkem oligarchy uvedeného na sankčním seznamu a na základě čeho mu to zabavit. Čekají se zuřivé právní bitvy.

0 0
možnosti

Kdyz chcete byt tak dusledny tak vypnete Dukovany a Temelin.

03 Bře 2022 18:39

https://zdopravy.cz/do-ceska-leti-i-pres-sankce-ruske-letadlo-s-palivem-pro-dukovany-106454/

Je snad pan Fiala a Ceska republika lepsi nez ten Scholz a Nemecko?

A jinak kdyby si cela EU a USA nevaleli 8 let sunky a uzivaly si bezstarostneho zivota a resili Doneck a Luhansk tak ani nemuselo dojit k smrti nevynnych lidi a deti. Ale chapu Luhansk a Doneck je preci daleko a smrt nejakych lidi kteri by chteli vetsi autonomitu a prava nam byly ukradene. Sami mame maslo na hlave a krev na rukou.

Dokonce jsme meli uz osvedceny priklad jak to funguje. Jizni Tyrolsko. Tam to bylo po valce defakto skoro stejne jak na vychode Ukrajiny. Tam taky po sobe strilely a vybuchovali bomby. A dnes? Klid a pohoda protoze se jim priznaly dalekosahle autonomni pravomoci. Dokonce je ve smlouve zakotvena i ochranna funkce Rakouska pro Jizni Tyrolsko! Tak dlouho jsme drazdili hada (rusa) bosou nohou a meli z toho zabavu az ustknul. Ono se ne nadarmo rika "Tak dlouho se chodi se dzbanem ........"

A ohledne LNG jsem psal prispevek panu EU poslanci Zdechovskemu viz

https://zdechovsky.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A220307_784543_blogidnes

1 1
možnosti
Foto

Sankce spolu s migrací rozloží státy EU. Co budete psát pak?

1 1
možnosti

Nechci sahat do svědomí vám ani nikomu jinému. Ale problém na Rusko Ukrajinské hranici trvá a doutná již několik let. A několik let, kdy jsme mlsali Ruskou zmrzlinu a hřáli se Ruským plynem umírali po tisícovkách lidé. Vzpomene ještě někdo, kdo přikládal pod kotlík planými sliby a obchodem s aktuálním agresorem? Nečetl jsem plamenné články jak to komu "osladíme" pokud nepřestane, pokud se ihned nedohodnou. Není kouře bez ohně!

3 0
možnosti

Odkud bere Česko plyn?

1 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,28
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik