Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Při současných pravidlech obchodování s elektřinou v EU je úplně jedno, zda u nás postavíme jeden jaderný blok, nebo pět JE o pěti blocích. Cena elektřiny se téměř nezmění. Zbývá jen útrpně čekat, až socík zase zkrachuje.

1 0
možnosti

EU vyžaduje elektrárny funkčně a právně oddělit od provozovatele dosavadní jaderné elektrárny či jiných státních energetických podniků.

Nejméně 30 procent elektřiny se musí prodávat na otevřeném trhu, zbývající část produkce se bude prodávat transparentně a nediskriminačně v aukcích.

Takže tímto způsobem mají být výrobci energií přidušeni distribučními společnostmi.

Jak se toto přidušení může ale projevit, vidíme dnes.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti

Že by další velká roztržka v EU ?

Zákaz obchodování s elektřinou pro tyto 2 státy by to rychle vyřešil.

;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^ Doufám, že jádro vyhraje. :-)

1 0
možnosti

O výhře rozhoduje ekonomika.

Podle současných požadavků EK nemá jaderná elektrárna jistotu, že si svoje výnosy může sama určovat ve formě své minimální prodejní ceny. Viz moje citace výše.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Politici hlásají to, o čem si myslí, že jim přiláká voliče.

2 0
možnosti

ty kecy o tom, jak ta atomova Francie dodava v zime proud vsem okolo jsou skutecne usmevne.

Muj znamy z Francie ma penu u huby, kdyz prijde rec na tu svinsky drahou katastrofou u Flamanvile a zejmena kdyz se mluvi o te sefce Areva - Anne Lauvergeo - ktera ten koncern dohnala skoro do bankrotu. Je pry sice pekne, ze pro ohrev teple vody (a bytu) se pouziva elektrina (usetri se topny kotel a potrubi) , ale je to pekne drahe. Francouzi si mysleli, ze si to mohou s temi jadernymi elektrarnami dovolit a zapomneli na to, ze o ty elektrarny je treba se take prubezne starat. 30 let na to kaslali a dnes je 1/4 permanentne vypnuta.

Kdyz poradne mrzne musi Francouzi elektrinu dovazet!

0 4
možnosti

Jeden známý povídal.:-P Francie má v p r o v o z u 59 reaktorů, které se podílejí 78,65% na celkové výrobě energie ve výši 420 TW.

https://www.enviweb.cz/81899

4 0
možnosti

Skoro to po Vánocích vypadá, že je někde snad nějaká pohádková země, a která právě proto tak moc hezky bojuje sama se sebou v nekonečném příběhu o svou demokracii;-D, že v ní neplatí základní fyzický ekonomický zákon o střetu nabídky s poptávkou, ale který zase do každé správné pohádky snad i patří ;-)... střih .... Vládkyně říše proto povolala statečného chlapce Andreje, aby říši zachránil, ale zjistí, že on sám se stal součástí příběhu ;-D, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! ;-D

0 0
možnosti

Nevstoupíš 2 x do téže řeky !

;-)

0 0
možnosti
Foto

Šéf ČEZu Daniel Beneš brzdí nadšení z kroku Bruselu směrem k uznání jaderné energie jako zeleného zdroje. Je totiž ohraničen rokem 2045. Za tu dobu postavíme maximálně jeden blok, a to ještě pouze v tom případě, že na tom bude panovat politická shoda, potom už ale nic. Bruselské plány v současném znění by také zkomplikovaly centrální vytápění.

EK žije pořád ještě v bludu, že v té době už bude panovat energetický ráj, když ne na Zemi, tak alespoň v EU.

Vy jste to nečetli! Konec topení. List z EU: Šéf ČEZu ví, co v něm je | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

2 0
možnosti

Za 25 let jeden jediný blok, to je teda ubohost. Ale možná už bude postaveno dalších 30 km dálnic.

0 0
možnosti

Jakože když nechci mít u sebe doma na dvorku prasečí chlívek, tak bych si neměl kupovat v masně dovezené vepřové? ;-D Jinak jsem pokrytec? ;-D EU nikomu jadernou energii nezakazuje.

1 2
možnosti

Tak Rakušáci alespoň tu škodlivou jadernou elektřinu filtrují filtrem se žlutou barvou, co si strčí do zásuvky. :-)

10 1
možnosti

Němci na tom budou skoro stejně, jenom ten filtr má dnes ještě jinou barvu

;-(

0 0
možnosti
Foto

Připomíná to výrok (zřejmě neprávem) připisovaný Ľubici Trubíniovej: "Ja elektrinu k svojmu životu nepotrebujem, ten televízor si kľudne pozriem aj pri sviečkach."

7 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,24
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik