Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Králík z klobouku

3. 9. 2009 8:40
Stranám to přeju, ale ústavní soud to přehnal

Na jednu stranu to všem politickejm stranám přeju: když vyhazujou peníze za to, aby na sebe házely špínu a aby oblbovaly obyvatelstvo, tak je to jen a jen jejich problém a stát jim tyhle "investice" nemá bránit. Ale na druhou stranu to rozhodnutí ústavního soudu je hodně podivné. Soudcům muselo být jasné, že přinejmenším ministerstvu vnitra tím vznikne spousta marných výdajů atd., a přesto v odůvodnění píšou, že to veřejný zájem nenarušuje.

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

2. 9. 2009 17:53
Pane Šmuclere...

...samozřejmě, že škody vznikly, škody stále rostou a budou růst ještě nějakou dobu v závislosti na nejrůznějších smlouvách. Ale položme si tři otázky:

1. Jak velká škoda vznikla České republice položením vlády v době našeho předsednictví EU? Kolik miliard Kč by takový odhad asi tak byl? Nejsou v porovnání s tím ostatní škody jen drobné?

2. Kdo danou situaci primárně záměrně a účelově zařídil, tím, že položil vládu a umožnil tak apriori vznik dnešní situace? neměl by pak ten strůjce nést důsledky svého jednání? Neměl by znát politik cenu svého rozhodnutí? Neměly by se tedy všichni (stát, politické strany, různé subjekty) hojit právě na něm?

3. Jak je vůbec možné, že ten, kdo úmyslně dnešní situaci zavinil se dnes staví jako jeden ze zachránců národa a hledá řešení, jak z toho ven? Není to podobné, jako když zloděj něco ukradne a dotyčný bude jemnován jako jeden ze soudců této kauzy?

Co si o tom myslíte, pane Šmuclere? Zdravím. Milan Soušek

0 0
možnosti

Roman Šmucler

3. 9. 2009 7:36
Re: Pane Šmuclere...

Nevím přesně výši škod v penězích za zmaření našeho předsednictví ale není pochyb, že to byla historická šance pro uplatnění našich lidí, našich ambicí a zlepšení naší pověsti. ta příležitost je pryč a nevím o nové, která by se byť jen rýsovala na obzoru. Takové příležitosti nechodí denně...  O podílu ČSSD a "zelených " není sporu. Já bych ale nezapomínal, že to je primární zodpovědnost premiéra, kterým byl pan Topolánek. Mě také mohou zaměstanci "rozložit" firmu ale primárně se musím starat sám. Tedy žádný vítěz a mnoho poražených z té ostudy.Roman Šmucler

0 0
možnosti
MB

mauhur

2. 9. 2009 13:52
rozhodnutí ÚS

je podle mého silným projevem demokracie v tomto státě a důkazem, že alespoň jeden z demokratických pilířů koná tak jak má. Na pováženou je spíš obcházení ústavy samotnými zákonodárci. Takže rozhodnutí ÚS vítám, i když to bude drahý. Nikdo ale netvrdil, že je demokracie levným společenským uspořádáním.

0 0
možnosti
Z

ziggi

2. 9. 2009 13:34
Obavy doktůrku?

Od kdy ti záleží na eráru. Bojíš se, že až se dostaneš ke korytu, nic na tebe nezbude?

0 0
možnosti

Roman Šmucler

3. 9. 2009 7:39
Re: Obavy doktůrku?

Na eráru mi záleželo vždy, docela dost na něj přispívám, řádově milióny měsičně a není mi jedno, co se s těmi penězi děje. Pro moje příjmy se nemůže stát nic horšího, než že mě zvolí poslancem. Z čistě osobního pohledu mi soud pomohl, u naší republiky je to horší.Šmucler

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

2. 9. 2009 12:02
Pane doktore...

Proč se nezeptáte nějakýho mariášníka,jak to jde po sobě?:-)

0 0
možnosti

Roman Šmucler

3. 9. 2009 8:24
Re: Pane doktore...

Tak to prr!! Mariáš hraju rád. Proházel jsem to na znamení zmatku, který kolem toho panuje. Kde hrajete? Šmucler

0 0
možnosti
LN

nezavisly_pisatel

2. 9. 2009 11:59
Pane Šmuclere,

pan Melčák plivnul svým voličům do xichtu, když vystoupil z ČSSD a podporoval Topolánkovu vládu. Teď ale plivnul do xichtu všem lidem, když se nechce pustit koryta, čímž brzdí předčasné volby!!;-O;-€

0 0
možnosti
H

Hagrid

2. 9. 2009 12:14
Re: Pane Šmuclere,

zde vůbec nejde o p. Melčáka. Zde jde o zákonnost a jen o ni.

0 0
možnosti
S

simsII

1. 9. 2009 20:26
Ve hře ještě

několik dost zásadních věcí - z titulu patového výsledku minulých voleb se poslanci měli dohodnout na změně, jak volebního zákona (změna počtu poslanců), dále stanovení konečných propočtů (dle vítěze). Nic z těchto protikrizových opatření nebylo učiněno, takže lze očekávat nejhorší. Dle volebních preferencí to i předpokládám.

A aby se naplnilo latinské heslo "finis coronat opus", stalo se.

0 0
možnosti