Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pěnice

14. 12. 2011 18:34
V posledních letech sledujeme všichni,

jak naše školství upadá. Tak už se nedivím!Rv

1 0
možnosti
J

Joanna

14. 12. 2011 15:58
Podíl nemorálního plebsu v Čechách je extrémní

soudě alespoň podle četnosti názorů v diskuzi. Tak tedy pro ty co ještě stále nepochopili:

1) kramářské počty tady nemají opravdu, ale opravdu co dělat (ač  i tak, jsme od EU dosud každým rokem dostávali na výstavbu infrastruktury a další projekty cca 133% výše našeho ročního příspěvku)

2) jde o obyčejnou slušnost a loajalitu, která má platit jak mezi lidmi tak i státy - v dobách dobrých i zlých (jinak se s námi totiž nebude už nikdo dál zahazovat) 

3)ale především jde o otázku zda patříme na západ nebo východ (zda tedy jednou budeme platit tím "zatracovaným" Eurem případně stále korunou - nebo rublem.) A tedy zda jsme zralí pro demokracii anebo chceme být znovu otroky diktátorského režimu.

Třetí cesta totiž vážení čecháčci neexistuje X.

2 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

14. 12. 2011 20:58
Re: Podíl nemorálního plebsu v Čechách je extrémní

Vydírání slušností a loajalitou lze takto donekonečna....!!! Neberu!!! Rv

0 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

14. 12. 2011 12:31
Nechápu proč bychom měli mít nějaký pocit viny

Autore!! Napište kde přesně Česká republika porušuje dohody a smlouvy, které ve vztahu k EU uzavřela??? To by jistě bylo špatné. Ovšem tohle emocionální vydírání je naprosto nemístné! Stejně jako uzavírat smlouvy s bouchačkou u hlavy. Rv;-€

3 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

14. 12. 2011 12:29
KE stamiliardovým dotacím se hlásí politici...

V praxi o ně kromě věřejných institucí prakticky nikdo nažádá (pravdila které by se kvůli tomu museli splnit nikoho nezajímají)

A navíc veřejné instituce mají jako jediné tu jistotu že na vyčerpání dotací z rozpočtu peníze dostanou.

Jo ČR by hypoteticky při vyčerpání 100 procent prostředků měla víc než odvede... realita je... vyčerpá se tak 50 procent na to je obvykle méně než kolik se odvede.

0 0
možnosti

Gaspard

14. 12. 2011 12:27
Největšími evropskými parazity jsou francouzští zemědělci!

1 0
možnosti
H

habit-.!..

14. 12. 2011 11:57
... podobně jsme kdysi museli být...

... vděční SSSR za to, že nás po válce zavalil obilím, takže zatímco západní evropa hladověla, my jsme se mohli cpát k prasknutí... dotace a podobné "dárečky" mají jediný účel - posílit závislost...

Rv

2 0
možnosti
MP

M.Patocka

14. 12. 2011 11:54
hezky clanek

Gratuluji - vystihl jste to. Me beha mraz po zadech z toho, kolik ctenaru se vyjadruje proti pomoci ostatnim. Jedna se o pujcku, ale my nejsme ochotni pujcit, nejsme ochotni pomoci, ale vzdycky jsme byli hodne nahlas, kdyz nam nasi sousede platili stejnou minci - napr. Mnichovska dohoda. Jak je to dlouho? Ve skolach jsme se ucili, jak se na nas ostatni vykaslali - a tam slo o zivoty. Tady jde pouze o penize. Meli bychom se stydet.

1 0
možnosti

Gaspard

14. 12. 2011 12:19
Re: hezky clanek

Je to stejné, jako když jsme za komančů "půjčovali" Kubě, Koreji, Vietnamu nebo Angole, protože to byla naše povinnost v rámci socbloku. Dodnes jsme z těch půjček neviděli zpět ani korunu. Takže se klidně styďte, ale za svoje a ne za moje.

2 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

14. 12. 2011 11:16
Vy hrajete automaty, Smrku ?

nebo jste jen takový amaterský hazardér ? Ty peníze, které jim stát pošle, téměř jistě zmizí - já vím, Vy jste na to zvyklý, ale já nechci platit výhledově DPH ve výši 50% !!

2 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

14. 12. 2011 10:46
Motáte dohromady EU a eurozónu,

jako to dělají novináři. My jsme členy EU, ale ne eurozóny. Nevím, proč bysme se měli cítit jako paraziti, když si necheme půjčit, abysme zachraňovali něco, čeho nejsme členem a nepodíleli se na problémech.

Dotace tam nemotejte - my sice dotace berem, ale taky nemalé částky do EU odvádíme. A i když možná dostaneme víc, než odvedeme (zatím), tak je rozdíl, když odvedeme peníze, které jsme sami mohli použít na cokoliv chceme a dostaneme peníze, na které se musí zpracovat ohromný projekt (coz to prodrazuje), pak se musí schválit (což stojí další peníze a dělá z nás prosebníčky), musíme je použít přesně definovaným způsobem, přidat k tomu další minimálně polovinu ze svého (dotace na nesmyslný ideologický projekt, kde musíme 50% přidat není nula od nuly pojde, ale ztráta těch 50%) a pak to bude pořád někdo kontrolovat a když s emu nějaká formalita nebude zdát, musíme dotaci vrátit, ale prošustrované peníze budou fuč. Fakt super kšeft.

9 0
možnosti
MB

buxus

14. 12. 2011 11:06
Re: Motáte dohromady EU a eurozónu,

Vidím to naprosto stejně, jen bych dodal"

1)  Nezadržitelně se blíží doba, kdy se staneme čistým přispěvatelem do rozpočtu EU, pak budeme tento "dluh" splácet.

2) V Lisabonské smlouvě, kterou jsme zrovna nepřijali s velkým nadšením, se praví, že ani WEU, jako celek, ani jednotlivé členské státy EU neručí za závazky jiných států EU. Čili jedeme podle vymezných pravidel.

3) Jestli něco někomu morálně dlužíme, pak je to čistým plátcům EU z dřívější doby, tedy Německu v prvé řadě. Rozhodně nedlužíme nic Řecku či Portugalsku.

3 0
možnosti
J

jendazmoravy

14. 12. 2011 10:43
Autore, jděte příkladem

Kolik procent svého majetku věnujete MMF? Já bych to udělal demokraticky. Vyhlásil bych celonárodní sbírku na MMF. A z devizových rezerv bych doplnil nějaké procentu z takto vybrané částky. Co Vy na to?

2 0
možnosti