Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

1. 9. 2009 10:53
No

Kdysi v Básnících byly krásně udělané scény z natáčení filmu. Kdosi se ptá: prosím tě, proč se cestou do školy vedou tento dialog: "Jdeš do školy? Já taky.....".  Seriál dialogy tohoto typu překypuje. Vím jsme zhýčkáni pány Dietlem a Hubačem - ale i tak.

Jo - a vy máte dojem, že opravdu jsme neměli na starosti nic jiného, než si vykládat, jak jsou ti komunisté blbí? Pravda, i teď si totéž řekneme o Paroubkovi. Ale že by to byla čtvrtina dialogů - ani náhodou. A stejně tomu bylo i tenkrát.

Kdysi bylo milé, že ČT natáčí seriály s již uzavřeným cyklem a dopředu - přece jen tento postup slibuje vyšší kvalitu. Zde však zůstalo jen u slibu.

Takže u mě: s přivřenýma očima 3-

0 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 9. 2009 10:55
Re: No

Jo - zvykli jsme si také na to, že herci byli věkem přiměření. Velmi zralý třicátník vypadá jako rozpačitý postpuberťák dost srandovně.

0 0
možnosti
JD

pedr64

1. 9. 2009 8:41
to má 100 dílů?

další rodinná pouta a špitál v křoví na obzoru

0 0
možnosti
OP

Bětka

1. 9. 2009 7:54
Dotaz

jen taková malá technická: zarazilo vás nadávání na komunisty-já dost často slýchám, že za komunistů bylo líp.  Ale ČESKÉ dráhy vás nechaly chladným? Byly to přece Československé státní dráhy. Jen drobný detail, já vím...

Přeji všem hezký den.

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

1. 9. 2009 7:05
Taky jsem se dívala

Hudba mi tam přišla jako nechutný plagiát hudby Zoufalých manželek, stejně používaná, avšak bez efektu, který graduje u Zoufalek, čistě útočí v podvědomí diváka na spojení s tímhle super seriálem, takže za to bych dala autorům velký minus. Děj byl na můj vkus trochu málo dynamický, chyběl vtip i cokoliv nečekaného v zápletce. Ale dívat se na to dalo.

0 0
možnosti
LB

julie k.

31. 8. 2009 23:46
Jen malá technická

"Za všechno můžou komunisti" -  je ustálené slovní spojení, které k té době neodmyslitelně patří a nelze ho chápat jako politickou agitaci. 

Také učes maminky v podání VF je naprosto autentický, stejně jako culíky studentek. Jen kluci byli po vzoru Beatles víc vlasatí.  Účesy tvarované fénem přišly do módy až ve druhé polovině 70. let, ale tady jsme byli v roce 1964, kdy letěly natupírované (rozčepýřené) hlavy.   

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1206x
Jsem člověk s názorem, s kterým nemusíte souhlasit. Mohu se mýlit a názor změnit. Pokud mě přesvědčíte, že Váš názor je lepší.