Obětuj pěšáky - ať žije král

Možná je to blbost, ale na každém šprochu pravdy trochu. Do hlavy Miloše Zemana nevidím, ale o šachových partií české politické scény už něco vím. Jen krátké zamyšlení nad osobou nového premiéra.

   Přešli povoně a konečně se vyčasilo. Skoro jako by počasí předpovídalo události politické scény. Dlouho naší obloze vládl nečas, stejně jako Nečas naší zemi. Přišlo léto a N(n)ečasy jsou pryč. Nemá cenu spekulovat o pokračování současné vlády a premiéra. Všichni už vědí, že tohle premiér neustojí. Nejvíce se to hodí ODS, protože lepší záminku k výměně předsedy ji policie poskytnout nemohla. Pro Českou republiku není ani tak podstatné, kdo bude novým předsedou padlé ODS, jako kdo bude novým premiérem. A jakou partii rozehraje Miloš Zeman tentokrát.

   Ač se dnes večer zdá, že se blíží předčasné volby, prezident Zeman již zítra překvapí politickou scénu (ne)čekaným návrhem. Pod záminkou ušetření peněz voličů za předčasné volby přijde s prozatímním premiérem, který dovládne do voleb řádných. Jméno, které se někteří bojí vyslovit, ale získá podporu napříč spektrem a důvěru v Poslanecké sněmovně.

   Paradoxní je, že Zemanův nominant je léta spojencem právě s obviněnými Tluchořem, Fuksou, velký kamarád Béma a magistrátních zakázek a přítel Janouška. Člověk, který se prý se zmíněnými schází v Erpet klubu, na tenise a golfu. Člověk, který o korupci nic neví a nemá s ní nic společného, protože je pod jeho rozlišovací úroveň. Přesně takového člověka si Zeman umí představit jako dočasného premiéra, který uklidní politickou scénu. A tak přišel čas na odklizení Nečase a pěšáků, aby se do čela ekonomicko-obchodních  zákulisních zájmů postavil král. Vivat... Václav Klaus....

Autor: František Smola | čtvrtek 13.6.2013 20:27 | karma článku: 15,05 | přečteno: 1412x
  • Další články autora

František Smola

Evropa na roztrhání

24.7.2014 v 11:03 | Karma: 6,90

František Smola

Názor pana Humla nelze Kvitovat

10.7.2014 v 20:16 | Karma: 32,67

František Smola

Zeman a slib byl zatracen

24.1.2013 v 21:10 | Karma: 22,09