Na skok na Barrandově

Když jsem četl kritiku po týdenním vysílání TV Barrandov, říkal jsem si: Přeci to nemůže být tak hrozné, někdo se jim snaží křivdit. A pak jsem si to pustil....

V pondělí jsem si na idnes.cz přečetl odbornou kritiku na vysílání TV Barrandov. Nejlépe hodnocený pořad dosáhl 50%, Politická střelnice Zuzany Bubílkové jen 20%. O Tv Barrandov se živě zajímám již od přípravné fáze. Pro člověka píšící scénáře je nová Tv stanice šancí.  Fandím jim. Malé pokrytí digitálního signálu mi nedovoluje sledovat novou stanici stále. O to víc jsem přivítal možnost pustit si pořady z televizního archivu.

Nejprve jsem s napětím absolvoval zahajovací Karneval. Chvílemi jsem byl v šoku, chvílemi překvapen. Podle mě dobře působila dvojice Knor - Bubílková. Jasně se ukázalo, že paní Bubílková potřebuje zdatného nahrávače. Potvrzuje to i její "NOVÁ" šou. Zaprvé je strukturovaná stejně jako všechny předešlé, které dělala bez Šimka. Stejné vtipy, stejné glosy, stejná Bubu. Dokonce mi  některé pointy přišly nedovyprávěné. Rozdíl je snad v tom, že sedí. Přestože si paní Bubílkové nesmírně vážím, tak tohle se ji prostě nepovedlo.  A 20% je opravdu akorát.

Barrandovští slíbili, že Karneval byl jen takový rozjezd. Že nebudou suplovat zábavu, která zmizela z obrazovek Novy. Snad nejhorším výstupem na zahajovacím večeru byl Petr Novotný. Ztratil smysl pro dobrý vtip a v sále se smál on sám svým vtipům. Málokdo pochopil čemu.

Nedalo mě to, a pustil jsem si nový český sitkom Ivana Mládka. Osobně nejsem nadšen jako ostatní z Comebaku na Nově a tak jsem po přečtení kritiky čekal hrůzu. Bylo mi však trapně. Sitkom je zkratka situační komedie. Mě tam chyběla jak ta situace, tak i komedie. Všichni většinu času sedí. A když se člověk zaposlouchá do dialogů, ví co může čekat. Po dvou holých větách následuje sprosté slovo nebo urážka. Pořád se šišlá, přeříkává a nadává. Když už neví jak dál, začnou mluvit cizí řečí a pustí titulky. Ještě jsem neviděl, aby had sídlil za obrazem, olizování omítky a další spousta trapností. Televize Barrandov slibovala program pro městského diváka Husákových let. Čekal jsem moderní pojetí a inteligentní humor. V Cyranově ostrovu to vypadá jak hospodské rozhovory několika opilců, kteří se vzájemně uráží. Pokud jsou tací diváci Barrandovské hvězdy, je mi to líto. 

Přesto, přeji Tv Barrandov ať jsou porodní bolesti co nejmenší, ať už po Karnevale vystřízlivý a začne přinášet něco víc než současné stanice, např. pořad Suďte je (výjimka potvrzující pravidlo). Hlavně ať už netočí trapnosti.

Autor: František Smola | středa 21.1.2009 14:27 | karma článku: 15,78 | přečteno: 1193x
  • Další články autora

František Smola

Evropa na roztrhání

24.7.2014 v 11:03 | Karma: 6,90

František Smola

Názor pana Humla nelze Kvitovat

10.7.2014 v 20:16 | Karma: 32,67

František Smola

Zeman a slib byl zatracen

24.1.2013 v 21:10 | Karma: 22,09