Doba dobíjecí

Známe dobu ledovou, kamennou, bronzovou, železnou ale také novou dobu. Bylo také století páry, nadešel i atomový věk. A to se už váže k enrgiím. Teď tu zřejmně máme dobu akumulátorovou, nebo chcete li dobíjecí, či nabíjecí.

Ta se sice většinou váže k západní civilizaci a čínsko japonsko korejskému trojúhelníku ale těžko říct, zdali je to výhra. Ta tam jsou doby, kdy jsem s rodiči jezdil na víkend na chatu kde se svítilo svíčkami. Později přišli dobíjecí propanbutanové lahve, automobilové baterie... Následovalo elektrické vedení a bylo po romantice a do zásuvek se začali strkat nabíječky a dobíječky všeho možného.
Jen si vezměte, co dnes běžný člověk nesmí zapomenout jede li někam na víkend, nebo nedej bože na dýl. V první řadě nabíječku na mobil, na služební mobil, iphone, tablet, notebook na kterém to píšu. Nabíječku na baterie, na baterku do foťáku, dámy nesmí zapomenout dobít holící strojek. K tomu všemu se hodí ještě dobitá powerbanka. A teď to nejdůležitější. Ke všem těm nabíječkám a dobíječkám nesmíme zapomenout vzít správné kabely, koncovky, přechodky a adaptéry. Nesmí chybět ani minimálně dva USB kabely. Pokud jedete autem , vezměte ještě kabel k navigaci, přibalte USB přechod do autozapalovače, hodí se i nabíječka autobaterie a startovací kabely. Můžete přibalit i solární nabíječku pro delší cesty mimo civilizaci. Pokud máte všechno, buďte si jistí, že jste nějakou tu nabíječku, či kabel stejně zapomněli. A nebo ten správný adaptér. Sportovně založení jedinci, si zabalí dobíjecí tyčinky a gely. Samozřejmně to platí v případě rekreačních a amatérských sportovců. Ti profesionálně vrcholový sportovci, nezapomenou na dobíjecí bobule...
Jestli, že na cestu odjíždí domácí kutil, měl by vytáhnout ze sítě nabíječku aku baterií pro aku šroubovák, kterým předešlého dne montoval odkládací poličku pro nabíječky a věšák na kabely. Ostatně to platí i pro všechny, nabíječky, které z nějakého nevysvětlitelného důvodu nepovezete sebou, nezapomeňte je tedy vytáhnout ze zásuvek.
A teď to nejdůležitější, pokud se vám tahle změť nabíječek, kabelů, adaptérů a zařízení k nim podaří nacpat do kufru či batohu, dbejte na to, aby zbylo místo minimálně na jedny náhradní ponožky a spodní prádlo...
P.S. Hodí se i dobitá platební karta...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radovan Smokoň | úterý 16.8.2016 13:15 | karma článku: 21,63 | přečteno: 740x